Poradíte najlepší prípravok na nechtovú mykózu?
ahojte, viete mi poradiť nejaký účinný prípravok na nechtovú mykózu, problémy má sestra, veľmi ju to trápi, tak by som jej chcela niečo kúpiť, aby sa jej problém vyriešil, nech má pekné chodidlá 🙂
@suve99 ahoj, neemový a nimbový je ten istý, som si vygooglila
@rora ahoj a prosím Ťa, dá sa kúpiť aj v lekárni? Nemám teraz čas hladať, vstávam o tretej do práce. A problém je trošku ten, že ja bývam na takej usadlosti, dosť pracujem vonku, aj zvieratá mám (kone) a teda nemôžem to stále takto robiť. V práci zakial je teplo a dá sa chodiť v šlapkách sa to dať bude, no mimo práce to bude žial trocha problém, prípadne by som mohla napatlať krém a zalepiť leukoplastom, dať normálne ponožky a obuv? (snažím sa nosiť vzdušnejšiu, ak to ide). Ďakujem pekne za odpoveď a za info, skúsenosti ☺
@zvieratko31 v nasich lekarnach (Piestany) mi bolo povedane ze na SK sa uz nepredava. Tak objednavam z internetu najlepsie sa skrz postovne oplati na stranke Crystales http://www.crystales.sk/starostlivost-o-telo/na...
Na ten leukoplast by som vykaslala nech sa nechty nedusia este viac... vpohode daj len malu vrstvicku a funguj normalne a potom ked tak na noc to pories s vacsou vrstvou a so sbrusenim nechtov hlavne tych mensich co su tak dvihnute. ja ked som videla ze mi nechty reaguju na tu mast uz po 2-3tyzdnoch s viditelnym zlepsenim farby tak som sa im venovala co to islo lebo predstava ze by som to stihla este do leta ma povzbudila (predsalen bola som doma pol dna tak som mohla riesit). No zelam nech aj tebe tak pomoze ako mne... inak na zaciatok by som objednala aspon dve - tri masticky nech mozes plynule pouzivat niekolko tyzdnov (ja pouzivam mesiace, s malymi pauzami par dnovymi)
@rora Ďakujeem určite vyskúšam. Ja bývam na hranici na Morave a u nás v Dr Maxe to majú, podla ich webky teda. Tak sa zájdem spýtať a ešte ma celkom zaujalo toto https://www.drmax.cz/exoderil-drm-sol-1x20ml je to v podstate asi to isté, len v roztoku a ak by som si to aj viac krát denne na nechty kvapkala, možno by to bolo lepiše a mohla by som nosiť aj obuv hneď (keď sa to vsiakne). Čo myslíš? Nechty si zbrusujem tými lacnými papierovými pilníkmi a hned po použití vyhodím. Nedá sa to porovnať s fotkou tu, to zbrúsenie urobí vela. Aj nosím v práci teraz žabky na boso a nie je to vidieť.
@zvieratko31 hadam je to zlozenim asi to isté, s tym nemam skusenost, mne viac vyhovoval krem ako kvapkat roztok 🙂 drzim palce
@rora veľká vďaka za čas 🙂 no pani v lekárni mi povedala, že je to to isté a na nechty by mal ísť ten roztok. Ale ak je to zložením to isté, čo vraj je, tak je jedno, že Ty si používala tú masť... Kúpila som si aj krém, aj roztok, krém budem používať na medziprstové prietory, ak mi tam zasa praskne koža náhodou
Ocot ocot ocot...☺ 2 krat tyzdenne octovy kupel noh 20 min.Vysledky nedaju na seba dlho cakat.Mykoza sa neznasa s kyslim prostredim.Mama mala neskutocnu mykozu nechtov na chodidlach roky rokuce a dokonca uz aj bolestive.Po tomto jej bolesti ustupili a mykoza je na riadnom ustupe co vidno aj na zovnajsku.Cca u nej mesiac a pol a aj ked stale lieci tak odporucam..skusili sme kadeco a toto bola prva vec za par centov co jej pomohla.
@antonia08karabin Prosím, v akom pomere bol ocot a voda? 1 ku 1? Díky.
@antonia08karabin ahoj, ja myslím, že by sa dali tieto veci kombinovať, hm? Napíš prosím ten pomer, ako sa pýta @naikilaura a budem tak robiť. Popri tom budem denne pomáhať tým Exoderilom kvapkami 🙂
@naikilaura @zvieratko31 1dcl octu a 2 az 3 litre vlaznej vody..vymacat aspon 20 min a potom poriadne ususit.V podstate davajte pozor stale co sa tyka noh nato aby neboli vo vlhkom prostredi pretoze aj to moze hlavne za mykozy.Vyskusajte urcite nic zato nedate 😘 snad pomoze aj Vam tak ako mojej mamine.A nezabudnite 2 krat do tyzdna 😉
@domi_sajgal ahoj, pokúšala som sa na ruscona.sk vyhladať ten FUNGANO, ale nepodarilo sa mi. Mohla by si sa prosím pozrieť a dať odkaz? Ďakujem 🙂
@antonia08karabin ahoj aj moja mama má s tým problém aký je pomer tych otcových kúpeľov? Ďakujem
@danicabbb 1dcl octu a 2 az 3 litre vlaznej alebo teplej vody..macat aspon 2 krat tyzdenne..do 2 mesiacov zmizne ale ako som pisala predtym tak treba dbat nato aby boli nohy v suchu pretoze mykoza miluje vlhke prostredie.Vysusit za kazdym do sucha aj pomedzi prsty hlavne.Mama dlho bojovala s kadejakymi pripravkami a nakoniec ju zachranil ocot.Lacne a ucinne a hlavne sa jej zbavila nadobro.☺
@antonia08karabin ďakujem krásne podám ďalej už dlho sa s tým tiež trápi
@susanne6 davala bez sody bikarbony a zabralo ☺ a to mala ozaj ze riadnu mykozu..tak nech ponoze tam kde ma ☺
@antonia08karabin mala aj na nechtoch? Ja mám strašnú, dávala som sem aj fotku ☹ a nebol by lepší napr. aj jablčný ocot, namiesto normálneho?? 🙂
@zvieratko31 pozerala som prave foto..napis do spravy poradim ti..mama mala skoro nieco take iste aj zhrubnute ako ty a ma uz pekne hladke bez plesni.
mozes prosim napisat, ci treba ocot obycajny alebo jablcny, dakujeeem
Následne nonstop prať všetky veci alebo extra ponožky v špeciálnom prachu proti plesní, aby nie že, liečim ale vždy obujem infikovane ponožky, topánky. Žehliť nepomáha.
@sono2 ja robím maximum, dávam si zvlášť uteráky, ponožky. periem aj na 80-90st a používam sanytol prípravok, dáva sa do aviváže a je tam písané tuším niečo také, že zabraňuje virom a pod. len zase si neviem predstaviť, že si utrem uterákom (extra na nohy) raz po sprchovaní a hneď dám k ponožkám. robím tak, až sa mi nakopí prádlo, periem. myslím teda to "mykózové" prádlo. sprchujem sa každý večer, uterák používam tak cca necelý týždeň, potom mením. a tak isto, ako si utrem nohy, dám velmi teplú vodu a poumývam si ruky Protex mydlom. nechodím bosá, aby to nechytil nikto iný, dcérka aj ja máme aj na noc sto pro bavlnené ponožky (spíme spolu v posteli). maximálne ju chránim, som nato veľký pedant.
@unana78 ak to patrilo mne tak hocijaky..ide o tu kyslost ktoru plesne neznasaju..dnes som sa potesila ked dosla mamina znama ktora mala plesen nehoraznu az mi bolo zle a po 4 mesiacoch je to na takom ustupe ze som nechapala..myslela som ze jej tie nechty uz len ztrhnut a oni zacinaju vyzerat pekne ☺
@antonia08karabin ak sa jedná o tú kyslosť, tak som pozerala - jablčný má menej percent, presne 5 a klasický ocot nejak 8 alebo 9. Takže ja používam ten klasický ☺
@zvieratko31 takze si sa do toho predsa dala 😊 som rada a dufam,ze coskoro uvidis prve vysledky.😘
@antonia08karabin ano dala a aj keď mám velmi málo času, ešte teraz si idem do lavorika namočiť nohy ☺ďakujem pekne, maj sa krásne 😘
@antonia08karabin keď sa robia tie octové kúpele, poškodený necht odpadne alebo zostáva na nohe a nový vyrastá spolu s ním
@jana009 ostava na nohe a neodpada..vylieci to ale treba dodrziavat aj to ostatne nielen macanie v octovej vode..

@zvieratko31 ahoj, podľa mňa to je to isté, pozri i tu: http://www.rehabilitace.info/zdrave-oleje/neemo...