icon

Poradíte vitamíny na problémy so žalúdkom?

bambulkabambulkova
18. mar 2012

ahojte od minuleho leta po porode mavam problemy zo zaludkom najem sa dam si napriklad ako dnes hrusku a strasne tazko mi pride som nafuknuta,chce sa mi zvracat aj nie viete mi poradit dake vitaminy ktore by mi pomohli som na materskej trosku aj stresu je dake na ukludnenie poradia mi aj v lekarni,ale chcem radu od dakoho kto ma vyskusane dake dobre 🙂 dakujem ospravedlnujem sa za chyby ale uz ma to preslo ten blbi stav ale citim sa hrozne unavene

Strana
z2
halienka
18. mar 2012

No na problémy s trávením ti asi vitamíny nepomôžu, ale na únavu by mohli. Záleží na tom, kde ten problém je, ak v žalúdku, tak by mohli pomôcť antacidá, teda lieky na zníženie kyseliny, aj keď kyselinu necítiš, ak tam je podráždená žalúdočná sliznica, tak sa lepšie zhojí ak budeš znižovať kyselinu. Skús aj žalúdočné čaje, čím horkejší tým lepší, žalúdočné čaje sa robia z takých horkých bylín, treba to nejako vydržať tú horkosť. Ale sú aj príjemné žalúdočné čaje, napr. od Teekane, ten sa volá Žalúdok a črevá, skús, myslím, že ten je skôr proti tomu nafukovaniu a pomáha pretráviť keď je ťažoba na žalúdku, ale ak je v žalúdku zápal, tak sú lepšie tie horké čaje. Ale tie príznaky čo popisuješ, môže spôsobovať kľudne aj žlčník alebo pankreas a tam sa zas používajú iné lieky a čaje. Skús napísať viac príznakov, aj ťa preháňa a bolí brucho?

esstela
18. mar 2012

@bambulkabambulkova so žaludkom su neni srandy,ale skus,tymto si nepoškodiš,kup si thumps,su to pastilky,ale nejedz vobec pšenicu a cukor,než ti to prejde,alebo preparat Alicin,ale nie v lekarni ale v predajnach s vyživivymi doplnkami,pi čaj s dumbieru,teda zazvoru,ale nie umelinu,ale postruhaj si a vyluhuj,ked ti to neprejde,tak chod k lekarovi

bambulkabambulkova
autor
18. mar 2012

mam to raz za tyzden uz to prechadza no mam aj stres mozno aj s toho to mam budem sa menej stresovat musim prestat fajcit ale fajcim velmi malo ah

halienka
18. mar 2012

@bambulkabambulkova skús aj čaj s medovky, je výborný proti stresu a na celkové uvoľnenie, ak to máš zo stresu, tak by mohol pomôcť 🙂

briketa
18. mar 2012

Den zacinaj kyslym jogurtom bez pridavkov, pravidelne 5x denne jest, nie sladke , vela zeleniny co ma zelenu farbu a vyhybaj sa tazko stravitelnym veciam. V skratke si musis dat do poriadku crevnu mikrofloru a jest lahke jedla aby sa ti zaludok zotavil.
Tabletky su len naplast na problem, neriesia pricinu. Tebe musi byt dobre bez nich, inak nie si v poriadku

piacere
Autor odpoveď zmazal
renin
18. mar 2012

ja viem poradiť z vlastnej skúsenosti.Mňa začal bolieť žalúdok,odkedy som začala brať lieky.Ešte ich stále musím užívať,tak som rozmýšľala,čo by mi pomohlo.Ja neužívam žiadne vitamíny na žalúdok,ale okrem toho,že viac pijem.Varím si bylinkový čaj s feniklom,rascou a anízom.ďalej minerálna voda Sulinka je veľmi dobrá.Zázvor-ďumbier.na žalúdočné vredy.No a teraz som začala piť tibetskú hubu.tá sa teda osvedčila.ide tam o kyslomliečne kvasenie.Napomáha hodne tráveniu.Dáva sa do mlieka a spraví sa z toho niečo ako Acidko.Dosť rýchlo sa to rozmnožuje,takže som už aj podarovala.

renin
18. mar 2012

@bambulkabambulkova .Mne to teda hodne pomohlo a do som mala až kŕče a pálil ma žalúdok. 🙂 🙂 🙂

zvedavamt
18. mar 2012

To nie je take jednoduche poradit. Najprv treba zistit co sposobuje problemy.
Staci pohlad do zrkadla. Mamca , napis v akom stave mas tvar. Tvoria sa niekde vyrazky? V ktorej casti tvare najcastejsie? Oci puchnu? Aka je plet?
Kolko denne tekutin dostanes do seba? Kojis?
Potom sa da radit dalej
Pekny nedelny vecer prajem

bambulkabambulkova
autor
18. mar 2012

@zvedavamt ano mam vyrasky na pleci co som nemavala a bolia ma ocka ked to prejde take mam ako keby som revALA A KRUHY MAM POD OCAMI TVAR MAM MALICKU VRAJ AKO BAMBULKA :_D PEKNU

zvedavamt
18. mar 2012

kolko tekutin denne? Tie vyrazky suvisia s crevami, travenim. Pokial su kruhy pod ocami tmave, ukazuje to na hustu krv, ktora nedokaze odvadzat toxiny z tela.

bambulkabambulkova
autor
18. mar 2012

@zvedavamt pijem caje aj vodu vela aj 3litre aha a co si mam kupit ty si doktorka?,

zvedavamt
18. mar 2012

ake caje? vodu,cistu? z vodovodu? 🙂 teraz na jar doporucujem dockat si na prvu zihlavu a pit cajik z nej.
nie som doktorka.
Zaujimam sa o zdravu vyzivu, ale takym sposobom,aby uz ludia nemuseli kadeco kupovat z lekarne, aby ich strava bola aj ich liekom a opacne. Funguje to, da sa to.
Ale viem pomoct aj pohodlnejsim ludom, ktori to zvladaju pomalsie.

bambulkabambulkova
autor
18. mar 2012

@zvedavamt s vodovodu pijem vodu rano si napustim flasu 2litrovu a tu pijem to vadi?zihlavu ok ale mam caj zihlavovy

zvedavamt
19. mar 2012

jasne,ze voda nevadi,je to ta najlepsia moznost
🙂

zuzula77
19. mar 2012

neskusis test na Helicobaktera? pre istotu

petka015
15. júl 2012

ahojte baby

prosim o radu mam problemy zo zaludkom bola som na gastre helikobaktera ani vredy nemam len mi zistil zapal dvanastnika. dal mi lieky na nevolnost a nechutenstvo. ale rano mi je na zvracanie a zvraciam vzdy len rano cez den sa to ukludni. mate nejaku skusenost? rano nemozem nic zjest ked sa pozriem na jedlo je mi z neho zle. odobrali mi krv aj na celiakiu vasledky este nemam. dakujem za odpovede.

kristinka0707
Odpoveď bola odstránená
taawewe
23. aug 2012

ahoj,nedávno som videla jeden príspevok -tam mamička odporúčala rakytníkový asi sirup,ale myslím,že sa to dá kupiť aj v tabletkách a je to voľne dostupné v lekárni idem to pre istotu ešte kuknúť

taawewe
23. aug 2012

tak opravujem,bol to rakytníkový olej.
v tejto téme je síce odlišná, no jedna mamička ho skúšala a napísala tam,v čom všetkom jej pomohol,tak nakuknite .je to na druhej strane,približne v strede a všimnete si to,lebo ten olej je tam napísaný celý veľkým https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/opakovane-mykozy-co-pomoze/

natalia151
8. sep 2012

mam už treti mesiac problem s travenim..stale mije navracanie,,,,vypluvam take hustejšie sliny, začalo ma tento mesiac aj naduvať,,,,mam pocit akokeby mi všetko kyslo v tom žaludku,,,,nemôžem sa ani vyvracať,,, taku nechuť do jedla mam..malo čo zjem,schudla som už 15kil...poradte niečo...môžu to byť aj žaludočne nervy?

petka015
2. okt 2012

@natalia151 ahoj skus allicinmax je to na prirodnej baze ja som bola na biorezonancii diacom a tam mi to odporucili sice je to drahe ale dobre a potom este od starlife tie mi teraz pridu tabletky postou tak uvidime ci sa polepsi.

lentuska
2. okt 2012

@natalia151
ahoj, suhlasim s Petkou, skus vysetrenie biorezonanciou, lebo take tapanie a skusanie liekov od buka do buka nema vyznam, vyhodis kopec penazi a zbytocne. Tu ti presne zistia ,co je vo veci a daju aj cielenu liecbu a prirodnymi preparatmi. My tam chodime uz cela rodina a aj dedina pomaly. Ak mozem odporucit, my chodime k doktorke Tomovej Zuzane, ta ma asi aj najlacnejsiu cenu za to vysetrenie , iba 15€. Inde to stoji 50 az 70€. A co je vyhoda, chodi za pacientami po vacsich mestach po celom SR. Takze staci sa iba objednat a dohodnut si termin s nou. Ale si myslim,ze to vysetrenie by si skusit mala isto, aj ked sa nerozhodnes pre tie jej preparaty, ale budes vediet, na com si. Tu to zistis za cca 30min. a ked pojdes k doktorom , ti budu zistovat pol roka co to je a skusat na tebe lieky pokial sa nedopatraju k skutocnemu stavu. A ked si zratas ten cas, peniaze zbytocne vyhodene v lekarnach....ak by si chcela, dam ti na nu cislo a email, ak si niekde od povazskej, tak buduci tyzden je u nas v Papradne, mohla by si skocit sem....

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
gucciok85
1. feb 2013

bambulkabambulkova --http://www.badatel.sk/kpm/hcl-zaludocna-kyselin... .toto odporucam kazdemu precitat.

kokocka
3. apr 2013

Ahojte. Aj ja chcem tiez prispieť. Bola som na vyšetrení u gastrologa a povedal mi že mam zápal dvanastnika. Nemozem ziadne tazke jedla ako vyprazane, dusene, pecene, kysle ziadne mliecne vyrobky, ziadne pecivo, chlieb.Už si neviem poradit co mam už jesť. Nemôžem žiadne ovocie jesť, ani sladké jedla,zeleninu po všetkom mam takú kyselinu -palenie zahy.ked niečom zjem mam palenie až mi to vyráža do krku a hrozne krčme v bruchu až sa plazim po zemi obleje ma studeni pot a je mi hrozne zle. Po všetkom mi je zle. Chcem vyskúšať ešte jedného lekára. Či mi potvrdí to iste alebo mi zistí ešte niečo iné. Poraďte mi co mam robit. Ďakujem

petuska12
4. apr 2013

Lentuška, môžeš mi prosím ťa napísať kontakt na tú pani liečiteľku. Môžeš mi poslať aj mailom: petra.vojtekova@post.sk. Dakujem

carodejkka
5. apr 2013

No ja som mávala tiež problémy so žalúdkom po pôrode Ninky. Jednoznačne a to aj doteraz, mi pomáha feniklový čaj. Ale nie každý ho má rád...obmenou je aníz. Ten je fajn.Dáva sa aj do koláčov, je príjemnej chuti....ale v lekárni mi dokonca ponúkli zázvorové lízatko. Vraj je vhodné aj pre tehotné a dojčiace matky a má presne efekt proti pocitu na zvracanie.
Skúste vyskúšať....Ja zázvor moc nemusím...ale každá máme iné chute.
BL

mamazem
14. máj 2013

Na žalúdočné problémy vyskúšajte chioskú mastichu. Máme veľmi dobré skúsenosti a úľava prichádza veľmi rýchlo, či už ide o bolesti žalúdka pri strese alebo spôsobené Helicobacterom. Je to živica - čisto prírodný produkt.

beethoven
16. máj 2013

ahoj, pre travenie je velmi dobre pit fenyklovy caj. Mozno by si si mala odsledovat, ci ta nafukuje len po istych jedlach, kedy by mohlo ist o alergiu na nieco. Ak mas zaludocne problemy po kazdom jedle, pomahaju tiez probiotika. Upravenim crevnej mikrolflory by sa mohli napravit aj tvoje tazkosti. Niektori preferuju mliecne probiotika, niektori formou kapsul ako doplnkovu vyzivu. Tie obsahuju viac probiotickych latok. O zaludocnych problemoch a plynatosti hovoria aj v tomto videu
http://www.sunpharma.sk/poradna/video-co-su-pro...

Strana
z2