icon

Poraďte masť na ekzém

marcella24
4. júl 2014

prosim zienky neviete mi poradit aka mast je najlepsia na exzem ktory je suchy a svrbenie uz nedokazem vydrzat prosim ak vie mi niekto poradit budem velmi vdacna ide o exzem na ruke

drobcek26l
4. júl 2014

@marcella24 mne pomáha obyčajná masť z lekárne Infadolan, mastím si ruky vždy po každom umývaní a ekzém je viditeľne lepší. A dobré skúsenosti mám aj s r

seahorse27
4. júl 2014

Mne na ekzem na rukach pomahaju kortikoidne masti, vacsinou su na predpis, jedine Hydrokortizon Leciva je volnopredajny (aj to mi ho v niektorych lekarnach nechcu predat, aj ked je to na krabicke jasne napisane). Ked je ekzem len velmi mierny, tak pouzivam kalciovu mast namiesto kremu na ruky.

drobcek26l
4. júl 2014

@marcella24 dopíšem to, lebo som to nechtiac preklepla. Dobré skúsenosti mám aj s radou krémov Scin cap, to si dávam vtedy, keď už to mám moc zlé

marcella24
autor
4. júl 2014

dakujem. vam krasne niekedy to uz sa neda vydrazat to svrbenie ☹

saska.t
4. júl 2014

konopna mast...kortikoidy..

tova
4. júl 2014

jej ziadne chemie hydrokortizony a kortikoidy az kym ekzem neni do krvi. A ked pouzit tak len max 2 krat do dna. Suchy ekzem musis non stop natierat napr. modrou indulonou , niekedy natriem aj sudocremom ten je suchsi ale ukludni mi svrbenie. mozes ho zmiesat s modrou indulonou. Ked ho mas aj na tele tak velmi ukludnuje kupel v ovsenych vlockach, alebo staci dat do hrnca letnu vodu a pohar mletych ovsenych vlociek

sarinka123
5. júl 2014

Na ekzem krasne zabrala kortikoidna masticky. Na treti den ani stopa po ekzeme.
Daj si to predpisat u lekara.

tova
5. júl 2014

korikoidy su navykove a stale bude zaberat len vyssia davka, tiez na mieste kde sa podava sa moze zaviest infekcia pretoze je v tom mieste oslabena imunita koza je tenka a lahko sa vytvori aj pliesen, zmeni sa aj koza, korikoidy zvysuju cukor v krvia moze dojst k cukrovke, zdrziavaju tuky v tele, clovek priberie, zvysuje rychlost cinnosti srdca, moze vzniknut tromboza, nespavost, zmeny nalady, ked sa pouziva viac ako 2 t imunitny system sa znizia nema sa clovek ockovat inac dostane tu chorobu, rozne alergicke reakcie, svrbenie, opuch..... KRASNE A VELMI DOBRE UCINNE SU TIE KORTIKOIDY ked maju v sebe tolko svinstva a vedlajsich ucinkov.

caoli
5. júl 2014

!!! pozor na kortikoidy alebo tiež kortikosteriody, t.j umelo vytvorené hormóny. pri dlhodobejsom medicínsky nekontrolovanom používaní sú hrozbou pre organizmus. na internete je o tom dost informacii, je dobre si co to precitat a urcite konzultovat s lekarom.