Poraďte niečo na bolesť šije
AHOJTE, neustále ma bolí šija bola som aj na masáž a je to ešte horšie než pred masážou. poradte mi niečo??
Neurologicke vysetrenie.. a zatial suche teplo
@bakiska zavisi od toho, ako dlho problem trva a na zaklade coho vznikol. Ale v zasade menej sediet za pocitacom, viac pohybu, spravne drzanie tela (jak pri sedeni, tak pri chodzi), masaz ked tak u fyzioterapeuta, nie u nejakeho mesiara z hornej dolnej, cviky na uvolnenie krcnej chrbtice
No určite si nebola u mna 🙂 . Lepšie hladaj masáž určite zaberie. Ked už masažam neveriš neviem prečo nejdeš teda skusiť chemiu. Alebo napíš teda sem http://www.bezbolestichrbta.sk/home/najcitanejs...
*nejakého mladého maséra 😉 😀
Ja som mala problémy s chrbticou ešte pred tehotenstvom, ale tak klasika práca za pc, málo pohybu, zle držanie tela...nejak som to neriešila. No a v 6 mesiaci tt som skončila hospitalizovaná na neurologii - cervikobrachialny syndróm. Tie bolesti neprajem nikomu. Mohli mi dávať iba paracetamol...
A čo mi pomohlo?
1. Pohyb, úplne primitívne cviky, ktoré sme cvičili na prvom stupni zš...
2. Suché teplo, žiadne prievany, mini nočné kosielky a pod.
3. Masáže, ale odborné medicínske, teraz ma kurz pomaly každý...treba overiť čo a ako. A hlavne chodiť pravidelne, t.z. každé 2-3 týždne.
4. Bola som skeptická, ale ako zázrak považujem kyneziotajping... Spočiatku mi pásky lepil fyzioterapeut, teraz si ich už lepim doma...
5. Dôležité je aj spanie - investuj do naozaj kvalitného matraca a anatomickeho vankúša...
Klop klop teraz som ok, žiadne bolesti...Ale aj tak po pôrode musím chrbticu riešiť, nervy stále v poriadku nie sú. Keď dlhšie chodím, normálne počujem ako mi cvrlika v krčnej chrbtici...
Ja mam tiez problemy s chrbticou - od druheho porodu, som nizka, mala som velke bruska v tehotenstve, deticky dost velke a rychlo rastli, takze som mala co dvihat a tak som aj dopadla. Ja mam skor problem s hrudnou castou chrbta - casto ma tam seklo tak, ze som az vracala, lebo mi to tlacilo na zaludok. A to bola teda ina bolest - som nevedela co so sebou. Kedze som dva roky kojila, tak som to nejako medicinsky neriesila, ani vseobecna ma s tym nikde zatial neposlala - vraj dosledok dojcenia - cize nespravneho drzania tela. Ale ako mladsi syn rastol, seklo ma coraz menej casto. Snazila som sa trosku cvicit. Mala som potom tristvrteroka pokoj, len som zlenivela a prestala cvicit, tak sa mi to zasa vratilo. Bola som parkrat aj na masazach. Ale najlepsie sa mi predsa len osvedcilo to cvicenie. Teraz som zacala jogu - nasla som na youtube take video s jogou na chrbticu a tie cviky su fajn - 20 min. ponatahujes a uvolnis chrbat - skus pokukat. Odkedy znova cvicim, mam pokoj. Ako chrbat ma bolieva, ale nesekne ma. Tiez mam taky ten vankusik do mikrovlnky, ked treba zohrejem a nahrievam sa. Suche teplo je na chrbat najlepsie. Ale asi by mi tiez trebalo pobehat po lekaroch, kym som este doma na materskej a poriesit si to. Len akosi nie je cas pri detoch 🙂 Inak aj manzel sa stazuje na oblast krcnej chrbtice - tiez klasika - sedava robota, len pri pc. Urcite odporucam cvicenie, suche teplo, pohyb vonku - keby bolo horsie tak riesit cez lekara 🙂
@bakiska V pripade ak je tam zapal, samotna masaz nepomoze, dokonca sa v takych pripadoch ani neodporuca, najskor je nutne preliecit zapal - k tomu by bolo potrebne predsa len najskor navstivit lekara, nech spravne diagnostikuje Vas stav.
Co este mozete urobit pre zmiernenie bolestivosti v domacich podmienkach je napr. Priessnitzov zabal, ktr. Vam pomoze uvolnit stuhnute svalstvo.
Do buduca odporucame pravidelne cvicenie SM systemu, ktr. je to najlepsie, co mozeme odporucat pri problemoch s pohyb. aparatom. Aj v ramci prevencie, v akutnych pripadoch, po operaciach v ramci rekonvalescenie, pre zvysenie sportoveho vykonu u aktivnych sportovcov, pri chronickych, degenerativnych zmenach ako su hernia platnicky, skolioza, artroza a pod.
Sami prevadzkujeme mas. salon a osobne som lektorom aj cvicitelom SM systemu. Skuste si pozriet ofic. stranku Dr. Smiska, autora tejto metody s 30r praxou. Najdete tam aj zoznam cvicitelov na SK podla regionov: www.smsystem.cz.
Ked Vam bolesti povolia, preventivne si parkrat zajdite za maserom, ktr. robi jap.tlakovu masaz SHIATSU alebo myofascialne techniky. Su to velmi dobre uvolnovacie techniky hlavne pre oblast krcnej chrbtice.
Drzim palce!

Flector náplasť