icon

Poranila som si zmanienko

smeral
22. jan 2019

Niekto radu alebo skusenost? Poranilo som si noznickami znamienko, krvaca mi a ja neviem čo s tym robit mam pri sebe alpu mohla by som nou vycistit? Mam ist k lekarovi hned?

ifava
22. jan 2019

Nieee, alpu isto nie! Ak silno krvaca, tak by som isla hlavne ak to bolo vystupene znamienko (sosovicka)

smeral
autor
22. jan 2019

@ifava nie nebolo take neviem ako sa mi to podarilo :/ nie je vypukle a uz prestalo krvacat len neviem ako si ho osetrit s priatelom sme v zahranici a jedinu aku taku dezifenkciu mam ti alpu.

hivanik
22. jan 2019

Prelepit a najlepsie k lekarovi co najskor

lubik87
22. jan 2019

@smeral s poranením treba ísť dať vybrať nieje to sranda

cacianka
22. jan 2019

prosím vás nestrašte ju a nerobte horor. kľudne natri alpou, dezinfikuje to lebo je v nej alkohol. zopár dní si to sleduj a ked budeš môcť chod kožnému lekárovi nech poradí. preventívne ti asi odporučí vybrať, aby nehrozilo že sa zvrhne.
robím na onko a pred polrokom sme presne toto riešili so sesternicou

smeral
autor
22. jan 2019

@cacianka a mala by som si ho prelepovat leukoplastom? No budem si ho urcite sledovat hadam to bude ok, ale ku koznej pojdem urcite dakujem

paloma10
22. jan 2019

Ja si myslím, že nikto nerobí horor, ale znamienko nieje sranda a treba čo najskôr utekať lekárovi. Pred rokmi nám na to zomrela suseda, poranila si znamienko na pleci keď popod niečo podliezala a potom to šlo dosť rýchlo. Takéto veci netreba podceňovať.

gabika0825
22. jan 2019

@smeral Moja kamarátka ešte keď sme mali asi 15 rokov si omylom zoškrabla znamienko na ramene a nič s tým nerobila, iba si to čistila a natierala hojivou mastičkou. Keď Potom šla asi o rok na to ku kožnej s úplne iným problémom, tak spomenula aj znamienko a kožná jej na to povedala že nie kazdé poranené znamienko znamená rakovinu a neviem čo ďalšie hrôzostrašné. Doteraz žije a nie, nemá žiadnu chorobu ani nádory.

3petka
22. jan 2019

@smeral mne sa veľakrát stalo že sa mi strhlo znamienko buď od oblečenia alebo my ho strhlol drobec. Normálne som šla na kožné Dr ho pozrela zatiaľ vždy mi povedala že je pokojne. Ale ja som ho mala vždy natrhnuté tak som dala vždy vybrať lebo som sa bála že sa znovu odlupi. A popri tom som poriešila aj take čo boli podľa Dr na vybratie. Tak uvidis hlavne pohodka

cacianka
23. jan 2019

neviem na ako mieste ho máš, ale kľudne si ho kým sa neukľudní prelep náplasťou s vankúšikom. vankúšik je mäkký a trochu stlmí dotyky s hocičím, chráni a je biely tak by si videla pri vymieňaní či nemokvá, nevylučuje nejaké jemne sfarbené tekutiny. na pár dní si dávaj a potom aj bez prelepenia , kým nepôjdeš ku kožnej.