Znamená krv v stolici vždy rakovinu?
Dobrý večer, chcem sa opýtať, krv v stolici, vždy znamená rakovinu? Priateľ krváca silno zo stolice, bol u lekárov a nič. Má ísť na kolonoskopiu. Má niekto skúsenosť? Ďakujem
vobec to nemusi byt rakovina, tak ako pisu vyssie hemoroidy trhlina analna ci prasknuty vred. co je to silno? svetla ci tmava krv?
@balerina2025 išiel, dali mu injekciu proti krvácaniu, dva dni dobre a znova krváca
Vred, hemorodiy, ulc.kolitida, crohnova choroba... rozne .
Ja som veeeeelmi velmi krvacala mesiace pred zistenim ulc.kolitidy. Zial mala som hrozneho doktora ktory na vsetko povedal ze to sa stava...
@ivik4 hrozne, niektorym lekarom brat diplomy a licencie. aj nam tvrdili ze nema metastazy a o mesiac ich mal vsade, njikam na neponahlali , este aj na histologiu sme cakali mesiac dovtedy to cele pokrocilo
@anonym toto ale nepisem na tvoje ochorenie/ nereagujem na to co sa tyka teba
Este to moze byt polyp, ak sa bude dat a najdu ho, tak pri kolono to vedia hned aj odstranit. Svokrovi to robili. Ale tiez mu zastavili krvacanie na urgente tak, ze mu daco pichli a mal ist potom a kolono.
Moja mama zase krvaca z hemoroidov. Ona chodi na kontroly casto, lebo jej brat zomrel na rakovinu hrubeho creva.
Drzim palce, nech je to taketo nieco len.
nemusi isť hned o rakovinu pri stolici silno tlačil mohol mať vnutorný hemeroid a ten praskol .Ale radšej nech na kolonoskopiu ide môže to byť vážne ale aj nemusi.
Ex svokor bol lvoli tomu včera na kolonoskopii a dôvodom krvácania bol polyp. Nemusí ísť hneď o najhorší scenár
Čerstvá krv takmer isté neznamená rakovinu. Pri rakovine čriev je skryté krvácanie, kde je krv už stará a hnedá a dá sa zistiť len testom. Čerstvá krv je skôr nejaká rána, alebo hemeroidy a pod

moze mat hemeroid. ak silno krvaca preco nesiel na centralny prijem?