icon

Posilnenie imunity u dospelých

lenkaa222
19. jún 2016

Ahojte..mam známu často býva chorá asi každý mesiac nadcha a hrdlo..pravidelný herpes po celých perách a tiež vaginálna mykoza pred každou menštruáciou poradíte niečo? Vďaka kľudne aj babske recepty 😉😉

tanika
18. júl 2016

poprosím sú aj prebiotiká?

prirodka
18. júl 2016

@buckeye ok, si výskumník, tak máš túto skúsenosť. Probiotiká, o ktorých sa ja zmieňujem a užívam,sú prírodné, nie je potrebné ich testovať na zvieratách,Užívajú ich tak deti, ako aj dospelí a zvieratá. Nebudem sa opakovať, stojím si za tým,čo som v minulých správach napísala. Moja filozofia je taká, že každý nech to skúsi a pocíti sám......

buckeye
18. júl 2016

@prirodka zamysli sa, co ti pisem, ak sa uzivaju atb dlhodobo a nedoplnaju sa priebezne probiotika, crevo dostava viac zabrat, clovek trpi traviacimi problemami, ozaj chces cakat mesiac nez sa tieto problemy vyskytnu? Nie je lepsie im predchadzat priebeznym uzivanim probiotik, trebars aj prirodnych? Pretoze atb ich likviduju stale, ale sa dodavaju priebezne akotaka hladina dobrych bakterii ostava a crevo tak netrpi ako ked sa caka az na douzivanie atb

buckeye
18. júl 2016

@tanika prebiotika su latky, ktore podporuju rast probiotik v creve, existuju uz tabletky v kombinacii probiotik a prebiotik

prirodka
18. júl 2016

@buckeye nemám sa čo zamýšľať, mňa týmto nepresvedčíš. Stojím si za tým, čo som tu napísala. Maj pekný večer.

buckeye
18. júl 2016

@prirodka ved ti chcem len poradit, ze je lepsie problemom predchadzat ako cakat az sa spravia, ale ako chces, tvoj zivot ;) aj tebe pekny vecer

martinellacka
20. júl 2016

@prirodka to ze su tam neziaduce ucinky nie je jednoznacne ze sa prejavia u kazdeho. To je jedna vec a druha vec podla mna je hlupost ze liecia ale nevyliecia. Ja som sa prave vdaka liekom dostala do taketo stavu v akom som teraz. Roky som mala problemy s imunitou, skusala som vsetko mozne, dala som sa nahovorit na hocico lebo som verila, ze mi to pomoze a nic. Potom som sa dala na lieky. Lieky, ktore su naozaj oznacovane za lieky a nie nejake doplnky a vitaminy a moj stav sa za par mesiacov zacal zlepsovat. Takze mi nehovor ze nevyliecia 🙂

prirodka
20. júl 2016

No ak si vyliečená a máš imunitu vďaka liekom v poriadku, potom je to ok,zrejma Ťa to presvedčilo.Si jeden prípad,vlastná skúsenosť je najlepšou skúsenosťou.Ja to tvrdím len preto, že to vidím na ľuďoch už 11ty rok,sú to nielen vlastné, ale aj skúsenosti iných ľudí s rôznymi ochoreniami.Mne lieky nepomohli, zničili mi pečeň a žalúdok-to bol signál pre mňa, aby som našla niečo prírodné bez vedľajších účinkov.
Moja susedka užíva celý svoj život lieky-začala na tlak,postupne jej vedľajšie účinky liekov "prihrali" taký stav, že užíva denne 12 druhov....má už 8Orokov a nie je vyliečená....a takých ľudí je veľmi veľa,okolo nás,stačí otvoriť uši a oči.
To len na vysvetlenie, prečo mám takýto názor.
Samozrejme,že lieky v mnohých prípadoch sú potrebné,ale imunitný systém oslabia./mám to potvrdené od lekárov! /

martinellacka
21. júl 2016

@prirodka neda sa podla mna porovnavat nejaky liek na tlak a na imunitu.. to proste nejde.. Ja Ti to neberiem 🙂 mas istu skusenost aj ja. Ludia su rozni, kazdemu zaberie a pomoze nieco ine. Ja by som tiez netvrdila, ze lieky na imunitu pomozu keby som to sama na sebe nemala vyskusane a nevidela by som ako to so mnou bolo a ich vplyvom ako sa to zlepsilo. Pises, ze mas potvrdene, ze imunitny system lieky oslabia. Preco mi ich teda lekar odporucil? 🙂

gastanka32
22. júl 2016

@oomina zrejme ano, ocividne ti lekari uz ked maju niekolko rocnu prax za sebou tak vedia cloveka uz odhadnut 🙂 je to zaujimave no.. Ty si tie lieky zacala brat na odporucanie lekara alebo si sa sama na nejake dala ci ako?

buckeye
22. júl 2016

@prirodka ludia casto reaguju na lieky stylom: mam tabletky uz nemusim nic, casto si neuvedomuju, ze tym nicnerobenim si dopomohli do stavu, ze tie lieky im uz treba, kopec ludi zanedbava prevenciu, fajcia, piju, zle sa stravuju, nemaju pohyb a myslia si, ze jedna tabletka im to vsetko opravi a ked nie a nahodou sa im stav zhorsi, tak za to moze ta svina tabletka a jej vedlajsi ucinok, nie 20 rokov fajcenia krabicky denne a vysedavania pred telkou a zajedanie vecernych chutoveciek a potom uprimne 80 rocny clovek bez nejakych liekiv je rarita, nielen koli stylu zivota, ale ze v 80 sa holtto telo kazi viac ako v 20, reparacne systemy nefunguju tak ako maju, bunky sa neobnovuju tak ako maju a je to prirodzeny jav, kedysi sa ludia dozili 60 a uz boli povazovani za matuzalemov, ze sa tolko dozili, vycitat liekom, ze sa niekto dozil 80, bez urazkyale u naturalistov je to caste, lenze ona sa dozila80 vdaka liekom, kde by bola bez nich??

hyta
22. júl 2016

@buckeye Súhlasím s tebou, v mnohých prípadoch sa seniori dožijú pekného veku len vďaka liekom, najmä pri ochoreniach srdca a ciev. Na druhej strane zomierajú i ľudia vo veku 40-50 rokov. Myslím si, že u niektorých to môže spôsobovať nezdravý životný štýl, no veľa robí i stres a tomu s dnes ťažko vyhnúť.

buckeye
22. júl 2016

@hyta to ano, ale sport je velmi vyborny pomocnik na zvladanie stresu, na druhej strane, teraz mozem porovnavat zivot mimo svk a na svk, ludia na svk nemaju cas sportovat, su v praci od nevidim do nevidim, aby za tie mizerne platy uzivili rodiny (iste vynimky su), zivotna uroven robi svoje, tu v us chodia ludia do dochodku v 55, ak chcu mozu dlhsie, vidim tu dochodcov 60-70 rocnych usmiatych na bicykloch, sportovat, uzivat si zivota, svk dochodcovia maju "sport" v behu cez cele mesto, kde kupia lacnejsie jogurty, lebo dochodok maju tak mizerny,, ze je to na plac

hyta
23. júl 2016

@buckeye Presne ako píšeš, u známeho bola nedávno teta z Kanady, 70-ročná, no vyzerala akoby mala tak mximálne 50. No ako nám rozprávala, i tam žijú ľudia rôznych spoločenských vrstiev.

buckeye
23. júl 2016

@hyta to jej vrstvy su vsade, ale ked porovnam strednu tu a tam, tak nasa stredna je ubehana z prace, znicena, nema cas na oddych, rodinu..

oomina
26. júl 2016

@gastanka32 on mi aj odporučil. Ale sme sa dohodli, že ja si najskôr pozriem, čo všetko je na trhu, čo čo obsahuje ako sa to berie, či mi to náhodou nenarobí viac problémov ako osohu a až keď som bola rozhodnutá, že čo teda tak som tam išla povedala som mu, čo by som chcela začať brať dohodli sme sa na ďalšej kontrole a bolo hotovo.

nuska
26. júl 2016

Aloe vera gel, ten posilňuje žalúdočnú mikroflóru a teda prispieva na celkovú imunitu a na tie mykózy a opary k tomu dokúpiť aj sprej prvej pomoci, ktorý sa dá nastriekať na herpes a keď nastriekaš na tampón veľmi dobre funguje na gynekologické problémy aj ako prevencia. Mám odskúšane, napíš mi do správy, dám ti kontakt, kde kúpiš. Tiež dobre je Colostrum, ale pozor, nie všetky sú kvalitné, záleží od akej kravičky je. A ešte dobre je Reishi, čínska huba a tiež rastlinka Cistus Incanus. Ja by som Aloe Vera brala stále a ostatné prestriedala. Celú liečbu podporiť vyváženou zdravou. Obmedziť cukor, bielu múku a vyprážané jedlá, hlavne obaľované - nugetky, rezne a pod. Hlavne pri chorobe jesť ľahké jedla, hlavne zeleninové a ovocie. Biely cukor nahradiť brezovým, stéviou a prírodnými alternatívami ako ďatlový sirup, jablčná šťava. Pomáha to mne a aj deťom. Aj keď ochorieme, má to ľahší priebeh a po dvoch - troch dňoch nám nič nie je. Pri chorobe zapojíme všetky doma dostupné vitamíny. Veľa štasťia.

prirodka
26. júl 2016

@hyta Veď sa dožijú, ale ja som v príspevku písala, že ich nevyliečia.keby áno, tak by ich nemuseli brať ,už po toľkých rokoch by nemali užívať vôbec.

papricka33
26. júl 2016

@prirodka probiotiká sa majú užívať počas liečby ATB, ale nekonzumovat súčasne. Zachovať určitý odstup. 2x som sa liečila na helicobactera, kde sa davkuju 3 druhý ATB. Po 1. liečbe som bola totálne rozbitá. Davala som sa sokopy vyse pol roka. Pri druhej liečbe som uzivala probiotiká súčasne. Výsledok sa nedá porovnať. Črevná mikroflóra je naozaj veľmi citlivá a je veľmi ťažké ju dostať späť do rovnováhy. Nie sme stroje. Nasadím, vysadím a všetko je o.k. Ja som určite za súčasnú podporu liečby probiotikami.

prirodka
27. júl 2016

@papricka33 helicobaktera sme vyriešili aloe vera gelom a probiotikami nemenovanej firmy.Neboli potrebné ani antb.Ja sa už nejdem k tomu vyjadrovať,či ich užívať tak či onak, píšem o svojich viacročných skúsenostiach a funguje to takto dodnes,takže nech si každý vyskúša ako mu to pomáha a dokedy....

hyta
27. júl 2016

@prirodka No vidíš, probiotiká sa u nás brali dlhodobo a pomohli, nemalé penaize sme dali za aloe vera gel a nepomohol nikomu v rodine, vyhodené peniaze.

prirodka
27. júl 2016

@hyta Aloe vera je zázrak prírody, volajú ho aj nemý liečiteľ.Odkiaľ si ho mala? Záleží aj aký problém si potrebovala vyriešiť.Na helicobaktera pomohol s probiotikami neskutočnekrát....tak niekde sa stala chyba.
Ja som vyskúšala hádam všetky dostupné aloe vera na trhu, keď som mala vážne zdrav.problémy, takže Ti dám za pravdu, že Ti nemuselo aloe pomôcť.Ja som tiež nemalé peniažky "vysolila", kým som to pravé orechové našla a zodpovedne poviem, že problémy vôbec odvtedy nemám. 🙂

papricka33
27. júl 2016

@prirodka tiež som Aloe užívala, nelieči HB. Len pomáha hojiť poškodenú sliznicu žalúdka, keďže ako vieme 😉 pôsobí protizápalovo. Nechcem ti brať ilúzie, ale HB sa 100% zbaviť nedá (ani tými ATB) Dá sa len znížiť jeho koncentrácia, aby sa nepremnožil. Veľa ľudí si s ním v priateľstve nažíva (práve vďaka správnej životospráve, lepšiemu zvládaniu stresu... ) aloe mi vtedy tiež veľmi pomohlo.

hyta
27. júl 2016

Mali sme značky LR a Forever, užívali sme ho traja, jedna na problémy s tráviacim traktom, ďalšia ohľadom problémov s močovými cestami a ďalšia na problémy s reumou. Nebola to lacná záležitosť a výsledok sa nedostavil ani u jednej.

prirodka
27. júl 2016

@papricka33 neberieš mi ilúzie, nakoľko je to pravda, čo som napísala.To chceš povedať, že ja a tí, ktorí mali HB klamú? Prečo by to robili? veď si tu radíme a vymieňame skúsenosti,či?
@hyta ..tak to si mala zlého poradcu.Pretože práve ja som mala chronické problémy s močovými cestami a lekári tvrdili, že budem brať lieky už do smrti.Nuž,11rokov, čo neberiem žiadne, a to vďaka produktom FLP, takže ma darmo presviedčaš,že to nepomáha.

papricka33
27. júl 2016

@prirodka kľuuuud, nepovedala som ze klameš 🙂 Len ti hovorím, že HB je baktéria. Aloe vera pôsobí protizápalovo a napomáha epitelizácii sliznice, či pokožky. Určite nelikviduje baktérie 🙂

hyta
27. júl 2016

@prirodka Poradcu sme mali toho najlepšieho, no ozaj aloe nepomohlo. Ja ti tvoje presvedčenie neberiem, no keď z troch ľudí nepomohlo ani jednému, tak sa k nemu vrátiť nemienim. A jednalo sa o dlhodobé užívanie.

prirodka
27. júl 2016

@papricka33 neboj, ja som kľudný človek.V tom s tebou súhlasím.Na likvidáciu baktérie ale prírodný produkt existuje. Preto píšem, že je dôležité,ako poradca poradí-veď je tu lekársky tím-a je potrebná kombinácia produktov, tak sa HB zlikviduje.No keď sa po rokoch už neobjavil, tak je to ok, či nie?
@hyta potom ste traja z tisícich,ak nie viac....ja chápem, že ak máš takú skúsenosť, že už ho piť nebudeš.Niekedy záleží aj na krvnej skupine.A potom,je viac prírodných produktov ktoré vedia pomôcť a môžeš užívať....nepoznám tvoj problém, tak sa nemôžem vyjadriť.Ak budeš chcieť riešiť, rada pomôžem.cez IP.

monkabr
28. júl 2016

No neviem, ale mne lekarka vzdy radila probiotika uzivat cca hodinu po antibiotikach... Mimochodom, dajte si pozor, ake probiotika uzivate a riadte sa podla testov, niektore vyrobky su absolutne neucinne a obsahuj len uplne malu cast deklarovanych bakterii, pozrite napr. tu:
http://www.pluska.sk/izdravie/liecba/velky-test...

Inak na imunitu a nielen to, ale aj na celkove povzbudenie organizmu mozem velmi odporucit ac11:
http://www.vynimocnedoplnky.sk/n/protectagen-ac...

gastanka32
28. júl 2016

@oomina ano? a na kontrole ste sa za aky cas dohodli? ked si uz isla na kontrolu uz ti bolo aj o nieco lepsie?

@nuska ahoj lenze aloe vera ako brat? v tabletkach alebo ako to vlastne je?