icon

Ako zvládať problémy s poškodenými platničkami?

emm133
13. nov 2024

Ahojte zeny, mam na vas otazku pre tie ktore sa liecite s “vybehnutymi platnickami”. Som v lieceni ale tak raz za pol roka sa mi stane ze ma aj tak sekne a ledva chodim. Tie co to mate takto ako to riesite v tejto faze? Hrejive naplasti? Studene obklady? Poradte nieco prosim lebo sa zblaznim 🙈. Dakujem.

stanulienkat
13. nov 2024

Skus si tu najst asi 500 rovnakych tem, urcite sa nieco docitas.

daridari11
13. nov 2024

@emm133 Suché teplo, náplaste, tabletky na uvolnenie, prípadne proti bolesti, ktoré sú zároveň aj protizápalové. Mám to podobne, niekedy mám pokoj aj zopár rokov, niekedy sa mi problém zopakuje po pol roku. Ideálne je vo fáze, keď nič nebolí, cvičiť, no priznám sa, toto tiež flákam.

tramuntana
13. nov 2024

Cvičenie SM systému a kombinuj to s kraniosakrálnou terapiou. Pozri si www.kraniorevital.sk, tam nájdeš aj kontakt a viac o kranio... na youtube: Radek Neškrabal + Dušek - rozhovor o kraniosakrální terapii. Jedna vec sú lieky od bolesti a chodenie po lekároch a druhá čo s tým urobíš ty. Je to otázka rozhodnutia, je časovo náročnejšie denne cvičiť a chodiť pravidelne na terapiu ako sa dopovať liekmi. Ver mi, časom ťa bolesti a obmedzenia donútia toto urobiť. Veď ako čítam, raz za pol roka...to už teda nejaký ten rok trvá. Prajem veľa šťastia.

ada_alica
13. nov 2024

@emm133 fyzioterapeut a cvičenie ale každý deň, nie len keď ma bolí.....

jaass
13. nov 2024

@emm133 ozon do platniciek. Ten ma postavil na nohy a Vdaka nemu fungujem. Operácia mi hrozila ale dr sa vyjadril, že po nej nemusím chodiť 🤦‍♀️ tak sme zvolili ozon a teraz žiadne bolesti, chodím dokonca behať čo dovtedy nehrozilo 😍

emm133
autor
13. nov 2024

@jaass plati sa za to alebo to preplaca poistovna? Ako si sa k tomu ozonu dostala?

emm133
autor
13. nov 2024

@ada_alica cvicim, od hospitalizacie v auguste kazdy den cvicim, mam aj rehabky ultrazvuk laser atd. Ale stane sa mi ze urobim zly pohyb a ohlasi sa to nech robim co robim.

snehulak77
13. nov 2024

@emm133 a čo na to neurológ? Pokiaľ máš akútnu fázu, tak ležať, suché teplo, lieky na uvoľnenie a proti bolesti. Neurológ môže dať aj obstrek a infúzie , ktoré by mohli pomôcť. Mne ako poslednú možnosť skúsili aj kortikoidy. Ale nepomohlo. Chceli ozón, ale tam už neurochirurg, že to nepomôže. Ozón je hop alebo trop. Poznám ľudí, ktorým veľmi pomôže, ale aj takým, čo nepomohol vôbec nič. Platis si to. Ale ak sa pôda počas hospitalizácie, tak je myslím zadarmo.