Postcovidový syndróm - vysoký tep
Ahojte.
V roku 2021 som.prekonaka covid s obojstranný zápal pľúc.dlhodobo mám vysoký tep od 90 do 140 za min.Postcovidovy syndróm Chcem info či má niekto taký vysoký tep po covide?Boli ste u kardiológa?Aké vyšetrenie robil?Akú liečbu nasadil.Dakujem
@nevenka urcite som to nepodcenila
Som sledovaná na plucnom tam mám všetky vyšetrenia ok.Vcera som bola na kardio keďže za termínom som čakala potom omicron dostala potom dovolenka tak sa to prekladali
Doktor mi povedal že mám si zaplatiť injekcie a infúzie ozón poisťovňa to neprepláca a plus naordinoval HiTop na chrbticu.
Že ozón zaberie ževraj preto sa informujem ako u iných.
EKG mám v norme a na echo má objednal,krv mi bral čakám na výsledky.
Ja som pod dohľadom lekároch len chcem počuť od iných liečbu a Holter nieje potrebný to je postcovidovy syndróm.Doktor povedal že liečba ozonu 125e že pomôže no uvidíme
@zoja1804 doktor o liekoch nevravel nič on je zástancom liekoch že škodia skôr ide o inú metódu liečby ozonova terapia ktorú mi navrhol že pomôže len poisťovňa neprepláca.
@janulik270 Holter netreba? Lieky neuznáva? Moja rada- zmeň doktora. Ešte že ťa poslal len na ozón a nie k psychiatrovi, lebo to je teraz najnovšia móda.
@smoulingirl ešte len teraz som ho našla 😃
Je problém u nás nájsť kardiológa.
Ako som.aj ja bola prekvapená z neho a z jednania.
Informoval sa či mám niejake ťažkosti povedala som mu že mám 15 roky problémy z chrbticou a boli má chrbtica neurologicka mi odporúčala rehabku on na to reagoval rehabku a načo 🤦 potom som mu povedala že mám brutálne bolesti hlavy a chrbtice že mi dala neurologická lieky aby sa mi chrbtica nebolela a on na to a beriete lieky a ja že áno a on sa ich berte ako lentilky🙈 že ich nemám brať a keď som mu povedala že pľúcna si žiada ešte aby som si šla skontrolovať štítnu žľazu namna a tam načo idete.Ze mám postcovidovy stav a že čo riešim po lekároch že mám ísť na ozón a že má dá do kopy a povedal že už keď po toľkých lekároch chodím tak ešte ku urologovi mám ísť.🤦
Ako som sama prekvapená z lekára ako sa správa.
Manžel k nemu chodí roky má vysoký tlak a k nemu sa ináč správa a ku.mne takto.
Mám taký pocit že keď mám bolesti chrbtice,brutálne bolesti hlavy,a vysoký tep tak len za ním ísť lekár je jeden na všetko 😂.Má kopec veci čo surovo lieči ako vitamín C infuziou,ozón,kopec platených veci.
Lieky nedáva a lieči takto.Ako rozumiem je lepšie liečiť takou metódou ako liekmi ale pred 3 rokmi iná lekárka mi nasadila vit.c infúziu dala som 250e a už som k nej nešla ani na kontrolu.Uvidim ako sa bude správať a keď pôjdem od neho preč.
Len je problém najst kardiológa a mimo okresu nemôžem
@smoulingirl EKG mám v norme
Povedal že tep mám postcovidovy syndróm a že keď sa nepreliecim jeho terapiou ozonom tak môže sa zhoršiť.
Preto zisťujem keď niekto má postcovidovy syndróm vysokého tepu ako ho liečia.
Nie každý pozná ozonovu terapiu určite je aj niečo iné preto zisťujem či má niekto skúsenosť
@janulik270 ja som dostala Betaloc 25mg, betablokator, už druhý mesiac to liečim, ale lieky som dostala az pred mesiacom, ekg ok, sono veľmi dobré, holter zistil jemnú tachykardiu a vegetativnu distoniu, cievne tiež ok, mam 20 rokov a tiež strach ze co bude, predtým som cvičila teraz ked vidím tep vyšší ako 100 tak strach nenormálny. Betaloc som prestala užívať pred troma dnami ale budem ho žiadať naspäť lebo viem ze sa to ešte neupravilo, plus magnesko, omega 3. Ten betaloc 25mg je najmenšia dávka, to vraj organizmu neuškodí.
@eva1831 postúpila som vyšetrenie echo srdca mám v norme,EKG je v norme,krvné testy ukázali štítna žľaza takže aj vysoký tep môže byť zo štítnej žľazy.Doktor mi dal lieky od vysokého tepu Vasocardin ak bude od 90 a viac mám brať štvt tablety za deň môžem zobrať 4krat.No uvidíme čo mi povie endokrinologicka

@janulik270 no podla mna si tam uz davno mala byt, ak mas 140 tep v klude, porobia vysetrenia, pripadne este poslu niekam dalej. Urobia EKG holter, tlakovy, echo srdca, aspon mne to vsetko robili, ale nie kvoli covidu, ale to je jedno. Ak to bude len "funkcne", nasadia betablokatory a mozno casom sa Ti to skludni, mozno aj vysadis.
Ja mam dost vysoky tep, ale som tehotna a druhykrat mam covid, takze neviem, z coho to je, ale ked som mala akutnu fazu zo zaciatku, tak aj vysoky tlak a pulz som si radsej ani nemerala, lebo bolo zjavne, ze je vysoke a nechcela som sa stresovat...