Potenie po štyridsiatke
nic proti ale ja sa ovela viac potim , ako som dovrsla 40tku. som nestastna, este aj ked mame v byte chladno mam lepkave.
v noci detto
mate to niektora taky tak? a este taky iny zapach, akoby kysly pardon za opis.
Gynekolog říká co? Hormony ?
@anonym_autor nemáš v strave veľa cukru, bielej múky, mäsa ? Tieto potraviny prekysľujú telo, pri zvýšenom potení sa organizmus snaží zbaviť nadbytočných kyselín a toxínov. Uprav si stravu, pridaj alkalické potraviny zeleninu, ovocie, dopĺňaj elektrolyty a zvýš príjem čistej vody, bylinkových čajov - šalvia... Vyhýbaj sa stresu a pridaj viac pohybu prechádzky, túry...
určite nie
hormóny
Gynekolog říká co? Hormony ?
@berenika39 gynekolog neriesi. ked som ziadala o hormonalny profil vravel ze nevidi dovod a pritom ani menzes uz nemam pravidelny
@anonym_autor nemáš v strave veľa cukru, bielej múky, mäsa ? Tieto potraviny prekysľujú telo, pri zvýšenom potení sa organizmus snaží zbaviť nadbytočných kyselín a toxínov. Uprav si stravu, pridaj alkalické potraviny zeleninu, ovocie, dopĺňaj elektrolyty a zvýš príjem čistej vody, bylinkových čajov - šalvia... Vyhýbaj sa stresu a pridaj viac pohybu prechádzky, túry...
@anonym_57f3b0 stres mam stale vela chodim von, ta strava je stale rovnaka, nic som nemenila.
aj dnes rano, zbodila som sa spotena. a pritom nenmame doma teplo/horko
ale len pod pazami. nikde inde
Ja mam skoro 50 a uz to zacalo. Kupila som si doplnky vyzivy a tiez pijem caje pri menopauze. Zatial to robim takto, ale tie stavy sa daju vydrzat - navaly, nocne potenie. Treba sa na to pripravit.
@berenika39 gynekolog neriesi. ked som ziadala o hormonalny profil vravel ze nevidi dovod a pritom ani menzes uz nemam pravidelny
@anonym_autor skús test z lekárne alebo vymeniť gynekológa
začiatok menopauzy
začiatok menopauzy
@3009 opravím perimenopauzy, menopauza je tiež niečo iné
aj dnes rano, zbodila som sa spotena. a pritom nenmame doma teplo/horko
ale len pod pazami. nikde inde
@anonym_autora mam to podobne nie nejak vela ale pod pazuchami sa potim doma mame max 20 a ja sa potim viac cez zimu ako v lete v lete co su horucavy vobec .jaam 48 a menzes zatial vsetko ok pravedelny
@anonym_autora mam to podobne nie nejak vela ale pod pazuchami sa potim doma mame max 20 a ja sa potim viac cez zimu ako v lete v lete co su horucavy vobec .jaam 48 a menzes zatial vsetko ok pravedelny
@slavomira236 ja sa potim , mame 20st a potim sa. akoze vzdy som sa viac potila ale teraz inac.
Ja zas som sa prestala okolo 45+potit, cely zivot som bola potivy typ.
Povedz lekarke na preventivke, to moze byt hocico.
Normálka v tvojom veku, perimenopauza, ubudaju hormony
@anonym_autor to aj moj hovori, co mame rovnakeho, nejaki su lenivi, mam 43, pravidelny, ale prejavy kadejake nespavost, depresivne pms, pred menzesom a povas ovulacie az horim, povie, ze kym je menzes hladiny su v poriadku, vestec
@anonym_autor ahoj, veľmi pomáha úprava stravy, ale keďže ju nespomínaš, ťažko k nej niečo písať. ide o hormonálne zmeny, dá sa tomu pomôcť. Čo sa týka životného štýlu, je veľmi účinný pravidelný pohyb, ideálne denne aspoň 10 minút na prirodzenom svetle (prechádzka), silový tréning, s doplnkov stravy zaradiť zinok, magnézium glycinát, vit.D3+K2, vit.sk.B. Mne veľmi pomáha na záver každého večerného sprchovania pár minút studená sprcha (nemusí byť úplne ľadová, koľko znesieš, ale pomáha to schladiť organizmus pred spaním). Toto je taký úplný základ
@anonym_autor ahoj, veľmi pomáha úprava stravy, ale keďže ju nespomínaš, ťažko k nej niečo písať. ide o hormonálne zmeny, dá sa tomu pomôcť. Čo sa týka životného štýlu, je veľmi účinný pravidelný pohyb, ideálne denne aspoň 10 minút na prirodzenom svetle (prechádzka), silový tréning, s doplnkov stravy zaradiť zinok, magnézium glycinát, vit.D3+K2, vit.sk.B. Mne veľmi pomáha na záver každého večerného sprchovania pár minút studená sprcha (nemusí byť úplne ľadová, koľko znesieš, ale pomáha to schladiť organizmus pred spaním). Toto je taký úplný základ
@z_petra denne chodim 3-5km
@z_petra denne chodim 3-5km
@anonym_autor rozumiem. skús namiesto 2-3 dní chôdze zaradiť silový tréning - ak to nebude rovno cvičenie s ťažkými váhami, môžeš skúsiť začať cvičenie s vlastnou váhou alebo rezistenčné gumy. Rovnako tak pri chôdzi je fajn zaradiť niekoľko extra vysoko výkonnostných - napr. šprint 30 sekúnd, potom chôdza na vydýchanie koľko treba. zopakuj aspoň 5 krát. Čím to budeš robiť častejšie, tým si telo lepšie buduje odolnosť voči stresu + lepšie uvoľňuje testosterón.

Perimenopauza