icon

Potenie po štyridsiatke

29. nov 2025

nic proti ale ja sa ovela viac potim , ako som dovrsla 40tku. som nestastna, este aj ked mame v byte chladno mam lepkave.
v noci detto
mate to niektora taky tak? a este taky iny zapach, akoby kysly pardon za opis.

stellarstar
29. nov 2025

Perimenopauza

berenika39
29. nov 2025

Gynekolog říká co? Hormony ?

anonym_57f3b0
29. nov 2025

@anonym_autor nemáš v strave veľa cukru, bielej múky, mäsa ? Tieto potraviny prekysľujú telo, pri zvýšenom potení sa organizmus snaží zbaviť nadbytočných kyselín a toxínov. Uprav si stravu, pridaj alkalické potraviny zeleninu, ovocie, dopĺňaj elektrolyty a zvýš príjem čistej vody, bylinkových čajov - šalvia... Vyhýbaj sa stresu a pridaj viac pohybu prechádzky, túry...

anonym_ef8eb1
29. nov 2025

určite nie

rozculena
30. nov 2025

hormóny

autor
30. nov 2025
@berenika39

Gynekolog říká co? Hormony ?

@berenika39 gynekolog neriesi. ked som ziadala o hormonalny profil vravel ze nevidi dovod a pritom ani menzes uz nemam pravidelny

autor
30. nov 2025
@anonym_57f3b0

@anonym_autor nemáš v strave veľa cukru, bielej múky, mäsa ? Tieto potraviny prekysľujú telo, pri zvýšenom potení sa organizmus snaží zbaviť nadbytočných kyselín a toxínov. Uprav si stravu, pridaj alkalické potraviny zeleninu, ovocie, dopĺňaj elektrolyty a zvýš príjem čistej vody, bylinkových čajov - šalvia... Vyhýbaj sa stresu a pridaj viac pohybu prechádzky, túry...

@anonym_57f3b0 stres mam stale vela chodim von, ta strava je stale rovnaka, nic som nemenila.

autor
30. nov 2025

aj dnes rano, zbodila som sa spotena. a pritom nenmame doma teplo/horko
ale len pod pazami. nikde inde

anonym_adf5b8
30. nov 2025

Ja mam skoro 50 a uz to zacalo. Kupila som si doplnky vyzivy a tiez pijem caje pri menopauze. Zatial to robim takto, ale tie stavy sa daju vydrzat - navaly, nocne potenie. Treba sa na to pripravit.

katica06
30. nov 2025
@anonym_autor

@berenika39 gynekolog neriesi. ked som ziadala o hormonalny profil vravel ze nevidi dovod a pritom ani menzes uz nemam pravidelny

@anonym_autor skús test z lekárne alebo vymeniť gynekológa

3009
30. nov 2025

začiatok menopauzy

stellarstar
30. nov 2025
@3009

začiatok menopauzy

@3009 opravím perimenopauzy, menopauza je tiež niečo iné

slavomira236
30. nov 2025
@anonym_autor

aj dnes rano, zbodila som sa spotena. a pritom nenmame doma teplo/horko
ale len pod pazami. nikde inde

@anonym_autora mam to podobne nie nejak vela ale pod pazuchami sa potim doma mame max 20 a ja sa potim viac cez zimu ako v lete v lete co su horucavy vobec .jaam 48 a menzes zatial vsetko ok pravedelny

autor
30. nov 2025
@slavomira236

@anonym_autora mam to podobne nie nejak vela ale pod pazuchami sa potim doma mame max 20 a ja sa potim viac cez zimu ako v lete v lete co su horucavy vobec .jaam 48 a menzes zatial vsetko ok pravedelny

@slavomira236 ja sa potim , mame 20st a potim sa. akoze vzdy som sa viac potila ale teraz inac.

0silvia0
30. nov 2025

Ja zas som sa prestala okolo 45+potit, cely zivot som bola potivy typ.
Povedz lekarke na preventivke, to moze byt hocico.

anonym_107d4a
30. nov 2025

Normálka v tvojom veku, perimenopauza, ubudaju hormony

anonym_d1ac15
1. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to aj moj hovori, co mame rovnakeho, nejaki su lenivi, mam 43, pravidelny, ale prejavy kadejake nespavost, depresivne pms, pred menzesom a povas ovulacie az horim, povie, ze kym je menzes hladiny su v poriadku, vestec

z_petra
2. dec 2025

@anonym_autor ahoj, veľmi pomáha úprava stravy, ale keďže ju nespomínaš, ťažko k nej niečo písať. ide o hormonálne zmeny, dá sa tomu pomôcť. Čo sa týka životného štýlu, je veľmi účinný pravidelný pohyb, ideálne denne aspoň 10 minút na prirodzenom svetle (prechádzka), silový tréning, s doplnkov stravy zaradiť zinok, magnézium glycinát, vit.D3+K2, vit.sk.B. Mne veľmi pomáha na záver každého večerného sprchovania pár minút studená sprcha (nemusí byť úplne ľadová, koľko znesieš, ale pomáha to schladiť organizmus pred spaním). Toto je taký úplný základ

autor
2. dec 2025
@z_petra

@anonym_autor ahoj, veľmi pomáha úprava stravy, ale keďže ju nespomínaš, ťažko k nej niečo písať. ide o hormonálne zmeny, dá sa tomu pomôcť. Čo sa týka životného štýlu, je veľmi účinný pravidelný pohyb, ideálne denne aspoň 10 minút na prirodzenom svetle (prechádzka), silový tréning, s doplnkov stravy zaradiť zinok, magnézium glycinát, vit.D3+K2, vit.sk.B. Mne veľmi pomáha na záver každého večerného sprchovania pár minút studená sprcha (nemusí byť úplne ľadová, koľko znesieš, ale pomáha to schladiť organizmus pred spaním). Toto je taký úplný základ

@z_petra denne chodim 3-5km

z_petra
2. dec 2025
@anonym_autor

@z_petra denne chodim 3-5km

@anonym_autor rozumiem. skús namiesto 2-3 dní chôdze zaradiť silový tréning - ak to nebude rovno cvičenie s ťažkými váhami, môžeš skúsiť začať cvičenie s vlastnou váhou alebo rezistenčné gumy. Rovnako tak pri chôdzi je fajn zaradiť niekoľko extra vysoko výkonnostných - napr. šprint 30 sekúnd, potom chôdza na vydýchanie koľko treba. zopakuj aspoň 5 krát. Čím to budeš robiť častejšie, tým si telo lepšie buduje odolnosť voči stresu + lepšie uvoľňuje testosterón.