icon

Potrebujem ísť na ortopédiu pred laserom na ostrohu?

viva13
24. apr 2025

Prosim ked mam papier z ortopedie a mam ostrohu na pate a chcem si to ist laserom dat vypalit musim ist znova na ortopediu alebo aj obvodny ma moze poslat, na ortopedii mi dali len obstrek

tanyan
24. apr 2025

Opýtaj sa priamo na pracovisku, že čo potrebujú a od koho (môže sa to líšiť).
Ak si dobre pamätám, tak laser iba upokojí zápal v okolí. Ostrohu ti neodstráni...
Mne aj po "ošetrení" laserom prišla iba čiastočná úľava. Začala som potom používať gélové podpätenky a pomohli mi.
Moja mama chodila na ožarovanie. To sa dá opakovať asi po 3 alebo 5 rokoch, lebo to tiež nie je definitívne riešenie.

viva13
autor
24. apr 2025
@tanyan

Opýtaj sa priamo na pracovisku, že čo potrebujú a od koho (môže sa to líšiť).
Ak si dobre pamätám, tak laser iba upokojí zápal v okolí. Ostrohu ti neodstráni...
Mne aj po "ošetrení" laserom prišla iba čiastočná úľava. Začala som potom používať gélové podpätenky a pomohli mi.
Moja mama chodila na ožarovanie. To sa dá opakovať asi po 3 alebo 5 rokoch, lebo to tiež nie je definitívne riešenie.

@tanyan pomahaju aj ked sa naslapuje?mna to dost boli, asi som zle pochopila obvodaka ze laserom sa to da vypalit, ozarovanie neskodi telu ako chemo ci radiot.?

tanyan
24. apr 2025
@viva13

@tanyan pomahaju aj ked sa naslapuje?mna to dost boli, asi som zle pochopila obvodaka ze laserom sa to da vypalit, ozarovanie neskodi telu ako chemo ci radiot.?

@viva13 Práve pri našľapovaní mne pomohli tie podpätenky.
Ožarovanie = rádioterapia... Predtým môžeš ešte vyskúšať rázovú vlnu.
Napríklad tu sú rozpísané metódy liečby:
https://www.medicovi.sk/blogs/novinky/patova-os...

gemerka17
25. apr 2025
@viva13

@viva13 laseroterapiu si hradis ty v plnej výške. Nepotrebuješ žiadne lekárske odporucanie. Hilterapia (vysoko výkonný laser) vie odstrániť zapal v okolí, ktorá ti ostroha spôsobuje. Či hilterapia, razove vlny alebo ožarovanie je princíp rovnaký - snaha odstrániť zápal. Obvodný ťa môže poslať na rehabilitácie a tam ti môže predpísať laser rehabilitacny lekár, ale ten je veľmi slabý, lebo je nizkourovnovy a neprenika do hlbokých tkanív. Liečba ostrohy je komplexná, nestačí spraviť len jeden bod. Je tu toho popísané dosť čo všetko môžeš spraviť.

viva13
autor
26. apr 2025
@gemerka17

@viva13 laseroterapiu si hradis ty v plnej výške. Nepotrebuješ žiadne lekárske odporucanie. Hilterapia (vysoko výkonný laser) vie odstrániť zapal v okolí, ktorá ti ostroha spôsobuje. Či hilterapia, razove vlny alebo ožarovanie je princíp rovnaký - snaha odstrániť zápal. Obvodný ťa môže poslať na rehabilitácie a tam ti môže predpísať laser rehabilitacny lekár, ale ten je veľmi slabý, lebo je nizkourovnovy a neprenika do hlbokých tkanív. Liečba ostrohy je komplexná, nestačí spraviť len jeden bod. Je tu toho popísané dosť čo všetko môžeš spraviť.

@gemerka17 kolko cca to stoji a kolko ich treba?

gemerka17
26. apr 2025
@viva13

@gemerka17 kolko cca to stoji a kolko ich treba?

@viva13 veľmi individuálne. Záleží od prístroja a od toho aký veľký problém máš.