icon

Potrebujem len poradiť ohľadom mojej diagnózy

romana160
27. okt 2020

Pekný večer všetkým . Idem sa tu znovu poradiť. Viem, že som uvažovala nad všelijakými diagnozami ohľadom mojích problémov. No ja len iba sa tu rozpíšem o niektorích príznakoch ktoré ma za poslednú dobu trápili a bola by som rada keby ma aspoň niekto navigoval kde treba ísť na vyšetrenie ,teda čo by to mohlo byť podľa vás. Stres bez dôvodu , nervozita a problém so spánkom napr .návšteva zubára, čo sa mi nikdy nestávalo alebo ked niekde idem ale to je iba občas . Svrbenie celého tela ako keby ma pichali ihličky v noci ale nie často, panika ,potenie ,a vnútorné chvenie sa mi stáva občas po zjedení nejakého jedla ,aj to je ťažké zistiť aké jedlo to vyvoláva. Dnes sa mi to stalo po zjedení žemlovky (sladká) plus časté návštevy na WC ako som sa tu už raz zmienila . Dýchacie problémy v kľude pri sedení ( pocit nedostatku vzduchu -často a hyperventilácia- krátka, málokedy) každý večer ale len istú dobu a potom to pominie a zas sa vráti. Je mi zima alebo teplo, nechutenstvo ,strata energie . Daľej ,sa mi už stalo a to je pocit choroby ,bolesti hlavy a dokonca stavy ako keby som prehýrila noc niekde na diskotéke ,že som sa zobudila s opuchnutými dol .viečkami pod očami plus s bolesťou hlavy a očí. To sú príznaky ,ktoré pozorujem dlhšiu dobu a zatiaľ som s tým nebola nikde na žiadnom vyšetrení iba štítna žľaza je zatiaľ v poriadku. S diagnozou môjho srdca už mi bolo povedané že to by nemalo robiť žiaden problém . Dokonca padla aj diagnoza tetánia ,ibaže niekedy mám pocit ,že to ani tetánia nemusí byť kedže ja krče nemám a ruky a nohy ma nebolia zatiaľ. Tlaky a bolesti na hrudi nemám. Viem ,že by som mala ísť s tým na nejaké vyšetrenie ale v tomto korona ošiali sa ťažko teraz niekde dostanem ,preto chcem len poradiť.

Strana
z2
amienne
27. okt 2020

Toto co si opisala je uzkost, panika, tetania. Skratka psychika. Psycholog v prvom rade. Ale najme odstrihnut sa od akychkolvek negativnych sprav v max. moznej miere, zacat meditovat. Vypnut sa aspon na cas zo socialnych sieti a byt tu pre seba a svojich blizkych a venovat sa tomu co ta robi stastnou. Je to tazke. Drzim palce.

amienne
27. okt 2020

Mozes mat aj syndrom vyhorenia. Ja som sa bohuzial raz dostala do podobneho stavu ako opisujes. Rano zvracanie, bolesti brucha, hnacky, sialene palenie noh, mravcenie ust, koncatin, extremne nizky tlak az som odpadla, vypadavanie vlasov, bolesti chrbta, hlavy, hrca v krku , hyperventilacia, trpnutie lavej ruky atd. Samozrejme nie vsetko naraz. Bola som mesiac na PNke s prikazom od.obvodnej, ze nesmiem zdvihat firemny telefon, pracovat z domu. Fakt som len oddychovala. Po troch tyzdnoch sa to zacalo zlepsovat. Ale musela som zacat inak premyslat. Na spanie som dostala Neurol najnizsou davku ale brala.som ho le tyzden. On je navykovy tak som nechcela nespavost dlhodobo nim riesit. No a potom na den som mala daco ako Xanax. Po mesiaci som nebrala uz nic. Nie ze by som bola uplne OK, stale sa sem tam nieco vynorilo ale poatupne pracou na sebe som dostala uzkostny stav zo stresu pod kontrolu. A hlavne som dala.vypoved.

romana160
autor
28. okt 2020

@amienne Práveže ja nepracujem nikde. A tá panika , tá ma postihuje pri tých tráviacich problémoch ,len s tým ja nemávam hnačky ale niečo podobné ako dráždivé črevo a pocit akoby mi netrávilo vôbec. A ešte k tomu to potenie a vnútor. chvenie. Rozmýšlala som aj na d tým ,či to nie je HIT alebo celiakia. A tie ostatné príznaky sú už samostatné. že mi je zima to mám asi aj z tej štítnej ,lebo mám hypotyreozu ,no o tej som sa tu zmieňovala už. Nič by mi na tom nevadilo , ibaže nepríjemné pre mňa je ten problém s dýchaním a tá panika. čo sa týka liekov antidepresív, tie už som brala 12 rokov a nič z toho. A ani ich už brať nemôžem dalej. Len sa chcem spýtať .... Tetánia môže byť aj vtedy ked človek nemá krče a aj vtedy ked má problémy s dýchaním v kľude?

marguay
28. okt 2020

Na problemy sa treba pozerat komplexne ako na celok. Odporucam TCM kliniku v ba. Je to trochu drahsie, ale liecba ucinna prakticky hned po nasadenia.

limetka69
28. okt 2020

@romana160 trosku pockaj a dojdu aj tlaky a bolesti, twtania zvykne zvysovat na fekvencii a intenzite. Stopro mas tetaniu, neviem preco vahas ked ti to uz povedali. Opisala si moj zivot pred rokmi. Extetanicka

limetka69
28. okt 2020

@romana160 ja som tetaniu prekonala, docitala som sa o toxicite criev, kde ti to co ma ist von ide naspat do tela a potom cloveku z toho drbe. Nasla som clanok kde zena opisovala, ze 12 rokov liecu tetaniu a nic jej nepomaha az sa docitala o tych crevach. Vrah zo dna na den zlepsenie, kedze sa topiaci aj slamky chyta, skusila som. Tetania je prec. Uz 5 rokov cca. Vysadila som sacharidy. Hlavne lepok. Nenormalny spustac to bol. Takze zelenina, maso, bielkoviny, ziadne prilohy,.... Schudla som, akne zmizlo a Tetania bola prec. Este asi rok som ocakavala zachvaty, ale nenastali.

lagunka0000
28. okt 2020

@romana160 nemusíš mať kŕče pri tetánii, mne sa to prejavuje akoby som išla dostať infarkt, tlak na hrudi, cítim si biť srdce a pocit nedostatku vzduchu a to hlavne keď som v kľude alebo už zaspávam (už som tu na viacerých fórach písala, že mám všetky možné vyšetrenia za sebou a sú OK) tak som sa objednala k neurologičke, nech mi to potvrdí

rachel36a
28. okt 2020

@romana160 hlavne navigovat ta kam, ku ktoremu lekarovi ta ma tvoj obvodny lekar a nie mamicky z MK

romana160
autor
28. okt 2020

@rachel36a Viete ,ked to taká obvodná o ničom. Pred rokom som jej o tej tetánii povedala viete čo mi na to odpovedala? Vraj to by som mala krče a to sa ťažko diagnostikuje. A tým to celé zhaslo .Takže som to vzala ja do vlastných rúk a tak sa pýtam tých, čo to majú alebo mali takéto príznaky aj ked tu na MK.

stary_ujco
28. okt 2020

Po 12 rokoch uzivania antidepresív by si sa snáď mohla o tomto porozprávať aj so psychiatrom. Minas cele roky na (samo)diagnostiku haldy exotickych chorôb a úplne zbytočne. Tetania je moderná choroba, ale ešte stále je kopa ďalších psychických diagnóz, ktoré majú tieto prejavy. Tak smelo do liecenia hlavy.

romana160
autor
28. okt 2020

@limetka69 U mňa to bolo tak, že mne sa tieto stavy spustili pred 20 rokmi ked som skončila SOU a zrútil sa mi 3 ročný vzťah s priateľom a nemala som prácu ,proste ničovaté nič. A odvtedy sa to vlečie až dodnes. Píšeš , že to má nejaký súvis s črevami. Ja mám tiež ten pocit , len to ti chcem povedať ,že lepok som tiež obmedzila aj mliečne výrobky. No zaujímavé je na tom ,že lepok do istej mieri tolerujem a možno ak presiahnem hranicu ,možno mi to vyvoláva takéto stavy. Lenže to sú len moje dohady. Ale hnačky nemávam ,bolesti brucha a nevoľnosť taktiež nemám. Jediné čo mám je že moja stolica býva zmäkčená a dakedy ide aj hlien zo mňa ,plynatosť a niekedy si cítim pankreas ale iba vtedy ked je trošíčku podráždený , no bolesti velké nemávam ,nič také. A čo ešte si všímam je časté močenie aj ked vypijem 2 šálky za deň a to najmä večer .

romana160
autor
28. okt 2020

@stary_ujco Takto aby sme sa pochopili. Ja už nemôžem brať antidepresív,už som to tu spomínala a tak čítajte aj s porozumením.

limetka69
28. okt 2020

@romana160 skus obmedzit tie sacharidy, hadz si do kalorickych tabuliek a drz sa niekde okolo 100g sacharidov, urcite to ma suvis. Mne to fakt pomohlo.

romana160
autor
28. okt 2020

@limetka69 Sacharidy ,to znamená že mám obmedziť sladkosti ? Ak áno ,tak aj to som zabudla tu spomenúť ,že sladké som obmedzila už dávno , ešte v minulý rok. ja sa držím len na presnidávkach a celiatických keksoch . Je to možno divné ale je to tak ,žiaľ. Aj to zjem len dve presnidávky za deň a to je tak všetko.

limetka69
28. okt 2020

@romana160 sladkosti uplne vyluc, hlavne rychle sacharidy, sladkosti cukor, a ani s prilohami by som to neprehanala. Daj si ale mierne, radsej viac zeleniny, bielkovin. Ja som mala blbe stavy po kazdom jedle kde bolo vela sacharidov.

romana160
autor
28. okt 2020

@limetka69 čo sa týka cukru .čaj si sladím agávovým sirupom .Prílohy mám len zemiaky , ryža ,cestoviny .

limetka69
28. okt 2020

@romana160 no ved to su asi vsetky prilohy okrem knedlika. 🙂 napisala som ti, co som bola ochotna spravit ja, mala som zachvaty cim dalej castejsie a silnejsie, nevedela som vobec fungovat, bola som ochotna urobit vsetko. A ked som sa o tej zene docitala, tak som to skusila. Od prveho dna som zachvat nedostala. 3 mesiace som jedla maso, tvaroh, zeleninu, jogurty biele, ziasdne prilohy, ziadny cukor. Po 3 mesiacoch som pomaly zaradzovala ryzu, ked to bolo ok, zemiaky..... Zachvaty sa nevratili

romana160
autor
28. okt 2020

@limetka69 Pochopila som. Ibaže vieš ja som ten typ, že ja bez sladkého nevydržím. Tak preto som jedla len tie presnidávky ,kedže už čokolády ,cukríky...atd som nemohla . No zaiste to skúsim. Dám vedieť.

limetka69
28. okt 2020

@romana160 aj aj som bola ten typ 😉 a myslim, ze preto som sa dostala do takeho stavu. Odvtedy premysam co dam do ust.

romana160
autor
28. okt 2020

@limetka69 Inak ešte chcem podotknúť, že možno si za to môžem aj sama, ved napokon toľko sladkého za tie roky , čo som pojedla to asi sa aj muselo niekde odraziť už. Sa tomu ani nečudujem.

limetka69
28. okt 2020

@romana160 ja si myslim, ze za tym je jedlo, toxicita v crevach z eciek, farbiv, nezdravej stravy, dost som vtedy jedla polotovary, no kentus, ano niekde sa to ulazat muselo, myslim, ze telo vola na poplach.

romana160
autor
28. okt 2020

@limetka69 Pravdu povediac pred 20 rokmi ja som nevedela ,čo to je tetánia ,panická porucha a ani z čoho to je .Nevedeli to ani lekári. Tieto diagnozy boli nové . Až po rokoch som na to prišla ,ale aj tak som nevedela z čoho to je. Preto aj pátram.

eliska13
28. okt 2020

@romana160 keď si brala AD asi si taký úzkostný typ a teraz to máš opäť.Tetania sa vôbec nediagnostikuje zl stačí na to jeden prístroj, ale tá sa nedá vyliečiť je to dráždivý vegetatívny systém jedine doplniť minerály magnézium a vápnik vôbec nemusíš mať kŕče iba nervozitu, tlak na hrudi a pod...a naučit sa s tým žít nebýt v strese nevyvijat na seba tlak
Podľa opisu si myslím, že to je úzkosť a trávenie a veci s tým sú preto, že sa pozorujes a necítis dobre.

eliska13
28. okt 2020

@romana160 a išla by som k neurologicke tá Ti hneď povie a dá Ti dobre magnézium je iba na predpis

limetka69
28. okt 2020

@romana160 ja som pred 5 rokmi! sla do dr a vsetci, ze simulujem, vymyslam si, nic mi nie je, vsetko ok. Bola som zufala, denne na googli, len aby som sa sama k nievo dopatrala, hladala som aj dnes to co som vtedy nasla, ale zial, bolo to davno.

romana160
autor
28. okt 2020

@limetka69 Mne aj čo to pozisťovali z vyšetrení aj z krvi. Dokonca som sa tu aj zmienila o alergii . Dokonca ma aj strašili ,že mi to môže prejsť do astmy ,no nič také sa neudialo. Aj to s tým dýchaním keby to mám astmu ,tak si myslím ,že to má iné príznaky . Z krvi viem iba to ,že som mala nízky horčík draslík a dokonca aj sodík. Aj to ked už som bola po tom záchvate ,tak mi robili rozbor krvi kvôli vysokému tlaku 170/130 ,áno taký tlak som mala vtedy a nemohli mi ho zraziť dolu.

romana160
autor
28. okt 2020

@eliska13 To mi je jasné že s tým treba k neurologičke, lenže či sa aj vôbec dostanem k nej kedže je tá korona.

lagunka0000
28. okt 2020

@romana160 dostaneš sa ja som sa dnes dovolala a v pohode má objednala

lagunka0000
28. okt 2020

@romana160 to si tiež mala super tlak, mňa brala RZP že tlak 210/100. Tiež super vsak

romana160
autor
28. okt 2020

@lagunka0000 Vtedy pred tými 20 rokmi to bolo myslím si že najkritickejšie ,tomu tlaku sama nechcela veriť ani obvodná ,no žiaľ merala mi ho dvakrát a bolo to tak a prvé čo bolo mi museli pichať magnéziové injekcie.

Strana
z2