icon

Potrebujem nosiť dioptrické okuliare stále?

adkagg
2. nov 2025

Dobrý deň potrebujem poradiť od niekoho kto sa v Tom lepšie vyzná ako ja ...išla som do optiky že potrebujem zmerať zrak vidím zle do diaľky (hlavne kvôli šoférovaniu) len mi nepovedal teda aj ja som sa zabudla spýtať či ich treba nosiť stále ďakujem ľavé oko sPH +0,25 cyl-1,00 os140. Pravé oko sph+0.50 cyl-1.00 os55

unicornlady
2. nov 2025

ja nenosím nonstop, doktorka povedala, že do tých 1 a pol nemusím stále

adkagg
autor
2. nov 2025
@unicornlady

ja nenosím nonstop, doktorka povedala, že do tých 1 a pol nemusím stále

@unicornlady myslíte silu dioptrií 1 a pol?

petamich
2. nov 2025

Manzel ma 0.5 a nenosi stale, povodne chcel na soferovanie ale vidi rozdiel, takze nosi vacsinu dna, ja mam silne dioptrie a logicky nosim, lebo bez nich nevidim 🙂

3petka
2. nov 2025

@adkagg ja nosím tiež len na šoférovanie a to v šere alebo tme. Mala by som vraj nonstop ale cez deň vidím v pohode.

taktotedanie
2. nov 2025

@adkagg na soferovanie urcite, sama si zvyknes a uvidis ci budes aj na telku aj bezne alebo nie

olimuc
2. nov 2025

Mam -1,5 ky .. splham sa postupne od -0,5 v 21-22 rokoch a teraz v 40+ 1,5… na soferovanie by som ich mala mat urcite, na pozeranie TV … obcas su fajn … ale vacsinou nepozeram, tak nepotrebujem a ak idem peso, tak nepotrebujem … svet je krajsi rozmazany. Ale zalezi aj od dna … ked mam unavene oci s cumenia do monitoru, tak ich potrebujem. Cez vikend nie. A vadi mi, ze ich musim davat dole ked potrebujem nieco citat. S -1 som este nejak vedela citat, s -1,5 neviem. Ale uvidis ako si zvyknes a podla toho.

20erika07
2. nov 2025

Mala som 15 rokov predpísané okuliare do dialky ,hodnoty Ľ- 0.75 , P - 0.25 ,nemala som ich ani raz, pri ďalšej kontrole po 16r som mala zrak v poriadku, az sa čudujem. Ale cely cas citim ako namaham oci ,rychlo sa unavia.