Kde získať posudok na poruchu učenia dospelých?
Ahojte dievčata potrebujem radu lebo som už zúfala. Potrebujem spraviť posudok kvôli poruche učenia lenže nikde to nerobia pre dospelých. Už som hladala v našom meste všade a neviem nikde sa dostať. Skúšala som aj súkromnikov a nič. Potrebujem len prepísať správu aby mala aktuálny dátum. Robili mi posudok keď som chodila na strednú a tam kde mi to robili tak to centrum už neexistuje. Ďakujem
@nikpa aj sukromnikov som skúšala
Tak taka diagnostika je dost irelevantna v dospelosti, na co ti to je? Len ma to zaujima...dcera ma poruchu pravopisu a pisania celkovo formulacie textu a uz na maturitu jej na to neprihliadaju a na VS uz uplne ze vobec, na co to chces pouzit? Len ma to zaujima do buducna...
@anjelicek26 potrebujem to kvôli škole. Pýta to VS na upravu štúdia
@anjelicek26 samozrejme, ze to beru do uvahy, univerzity maju aj centra podpory pre studentov so specifickymi potrebami.
@simsalabim Lenze ten posudok mi nikto nechce urobit
Poradit neviem, ale opytala by som sa v tom centre, nech ta nasmeruju.
Skús v Kremnici v špeciálnej škole sa opýtať.
Skús sa opýtať priamo v škole.
vs spada pod niektore cpp treba oslovit vs a spýtať sa tam
@anjelicek26 ale prihliadaju. U nas napriklad maju 1/3 casu navyse pri skuskach a pod. Priznavam, ze ma to dost sokovalo... napriklad konkretne dievca studovalo na medicine. A uprimne, mozno na skuske dostalo 1/3 casu navyse, ale v zivote ci v praxi ju asi nedostane
Ahoj, dátum ti pravdepodobne nikto neprepíše, potrebuješ nový posudok, novú diagnostiku (kde sa používajú diagnostické metódy pre dospelých). Ja už som písala správy pre dospelých, robia to poradne bežne, oslov CPPčka, kľudne aj mimo bydliska, mimo kraja, urxite to nejaké bude poskytovať (naše poskytovalo). Akurát za teba ako dospelú štát pravdepodobne nebude diagnostiku financovať, budeš si musieť posudok zaplatiť.
@anjelicek26 Prihliada, pokiaľ je stanovená diagnóza, tak aj maturita, dokonca aj na VŠ 🙂 Písala som viac takých posudkov.
@vladi4444 už som ICH obvolala a nikto nechce ho spravit
V akom kraji bývaš? Určite skúšaj ďalej. Potrebuješ poradňu kde je špeciálny pedagóg. Úprimne nerozumiem, my sme posudky na VŠ písali bežne.
@cookie29 Pevne verím, že ju niekto takú zabrzdenu z tej medicíny vyrazil. Pre dobro nás všetkých.
@aurelia2000 zabrzdena urcite nie je. Je to velmi sikovne dievca... to ze potrebuje viac casu nic nemeni na jej schopnostiach, len teda podla mna su odbory, kde ten cas navyse v zivote nedostane. A povolanie "lekar" k tomu patri. Pokial ide napriklad do vyskumu a podobne tam predsa problem nie je.
@cookie29 Lenže keď jej raz dovolia takýmto podvodným spôsobom vyštudovať medicínu, už jej nikto nezabráni pracovať v ambulancii alebo nemocnici. Pre pacientov je to istá smrť. Keby chcela robiť výskum, mohla ísť na prírodné vedy, farmaciu a pod.
@aurelia2000 takéto prehliadanie na poruchu, to, že sa dá žiakovi viac času napr. ak má dysgrafiu, dyslekciu a podobné diagnózy, nie je podvod. Podvod je odpisovanie na skuske, ak by si náhodou nevedela.
@lukbe Lekár s dyslexiou a dysgrafiou??? No dopriala by som ti takého. Prinesies mu lekársku správu z nemocnice a on ju neprečíta, nepochopí.
@aurelia2000 dcera ma poruchu pravopisu a ani formulacia viet obsahovo nie je boh vie co... presne - sama vie, ze ucitelka, filozofka, dejepis a veci tomu podobne su uplne mimo nej... chce studovat chemiu alebo geografiu, pripadne graficky design, kde to take relevantne nie je... neda sa mat vsetko, proste kazdy ma talenty inde... a to sa tyka aj poruch ucenia, niekde zavazia, inde nie. A je to tak v poriadku.
@anjelicek26 Plne súhlasím. Treba si uvedomiť svoje limity.
@aurelia2000 chápanie s tým, že niekomu nejde pravopis s tým nič nemá. Ale s niečím iným určite. Škoda reči tu na MK.
@lukbe A myslíš si že by taký dyslektik či dysgrafik mohol byt napríklad učiteľom slovenčiny? Alebo napríklad dyskalkulik matematikom? Veď prečo nie? Ten lekár bol len príklad, pretože išlo o konkrétny problém ktorý poznám. Sú poruchy kde čas navyše pomôže pri štúdiu a porucha nemá žiaden vplyv na vykonávanie povolania. Ale nie vždy to tak je. Prepáč ale slepec nikdy nebude vodičom z povolania. Aj keď mu neviem ako pomôžeme. Je to extrémny príklad som si toho vedomá ale tu ide o to, že nie všetko sa dá zovšeobecniť.
Nechápeme preco zrovna nedokážete akceptovat takych ludi. Já Robim sestricku a fungujem v pohode. Nikdy som nemala problém a niekolko krát som zachránila život. Nechápem náco sa vyjadrujete Ked sa tomu nerozumíte.

Súkromneho klinického psychológa si skúšala?