Potrebujem termín u lekára na papier pre vodičský preukaz?
Potrebujem papier na vodičák, hneď čo mi dali vedieť ozvala som sa doktorke že kedy by som mohla prísť, dala mi termín... lenže termín je až po prvej skúške čo mám mať, skorší nemá.
Pýtala som sa či môžem prísť teda cez ordinačné hodiny nevadí mi čakať a že nie, že to je len na akútne stavy.
Tento papier som už mala vybavený minule ale vypršala mu platnosť... čo som ani nevedela že sa môže stať tak som s takýmto niečím nerátala.
Chcela som sa spýtať či je toto bežná vec, že papiere sa musia vybaviť na termín, to naozaj sa už nedá prísť k všeobecnému a dá vám pečiatku na počaknie? Zatiaľ som na to bola takto zvyknutá... neviem čo teraz robiť.. toto je doslova posledný termín čo mi mohli dať lebo sa mi skúška stále posúvala kvôli hospitalizácií..
Máte nejakú radu prosim alebo je to proste hotová vec?
Ja by som ani nevolala kvoli terminu, na jeden papier s peciatkou? Rovno by som isla osobne… treba tam nejake vysetrenie?
@vanilkovazmrzka no nvm sestra ked volala dr tak jej povedala ze treba ocne, usne a dokonca aj od neurologa papier 😒
Ja by som ani nevolala kvoli terminu, na jeden papier s peciatkou? Rovno by som isla osobne… treba tam nejake vysetrenie?
@vanilkovazmrzka ale na vodičák nepotrebuješ pečiatku. Potrebuješ potvrdenie od lekára, že je človek spôsobilý. Ako môže lekár dať potvrdenie bez toho, aby človeka videl? Áno, robí sa to. Ale nemá to tak byť. Takže je úplne v poriadku, ak autorka otázky musí čakať. To aj ako vodič bude k veciam pristupovať takto hala bala? Potom sa nečudujem, že na cestách je kopec vodičov, ktorým by som nedala vodičák ani na detskú trojkolku.
Autorka - skús začať byť zodpovedná. Potrebuješ potvrdenie, nie pečiatku. Pečiatku ti môže dať aj sestrička, potvrdenie nie, pretože potvrdenie sa dáva vtedy, ak lekár reálne zhodnotí človeka. A na to potrebuješ s tým lekárom byť. Takže áno, je to hotová vec, že to takto má byť. Ak ti zodpovednosť robí problém, povedz to v autoškole a odhlás sa. Nepotrebujeme za volantom nezodpovedných vodičov. A ak ten vodičák chceš, ber to ako začiatok procesu stať sa zodpovednou.
@vanilkovazmrzka ale na vodičák nepotrebuješ pečiatku. Potrebuješ potvrdenie od lekára, že je človek spôsobilý. Ako môže lekár dať potvrdenie bez toho, aby človeka videl? Áno, robí sa to. Ale nemá to tak byť. Takže je úplne v poriadku, ak autorka otázky musí čakať. To aj ako vodič bude k veciam pristupovať takto hala bala? Potom sa nečudujem, že na cestách je kopec vodičov, ktorým by som nedala vodičák ani na detskú trojkolku.
@melanta si sa trochu opustila 🙂 napriklad moja doktorka ma pozna resp ma moju kartu, chodim tam pravidelne na prehliadky, takze by to nebolo len z brucha vystavene potvrdenie - ja som uz vodicak robila pred milion rokmi a skutocne si nepamatam, co tomu predchadzalo, ale teda usne, ocne, neurologia, to je pre mna novinka 🧐😃 aj tak mi islo najma o to, ze by som prisla proste do ambulancie bez toho, aby som si kvoli tomu bookovala nejaky termin.
Dcéra si nedávno robila vodičák a potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti musela doniesť ešte pred prvou jazdou, inak ju do auta nepustili. U dr. bola sama (mala vtedy 17, takže bola ešte u detskej, ktorá ju pozná odmala) a teda preklepla ju z každej strany, ako pri preventíve. A áno, poslala ju aj na očné (pritom zrak má v poriadku).