Čo všetko potrebujem, aby som si urobila vodičský preukaz?

elenka.k
8. dec 2011

Ahojte! Manžel ma prehovára, aby som si spravila vodičák. Môže mi niekto popísať aký je celkový postup: tlačivá potrebné pri žiadosti o vodičák (potvrdenie od lekára...) mi dajú tlačiva v škole? A tiež ako je to na skúške, že vraj ústne skúšky už nie sú, len písomné a jazda. Pri jazde sa Vás niečo pýta policajt? Ako to je ak spravím jazdu a zlyhám pri teste? Test môžem zopakovať za poplatok pri ďalšom termíne? ( bez jazdy ) a keď naopak spravím test a pohorím na jazde, je rovnaký postup? A čo s tou prvou pomocou? - to sa chodí iba na jednorázový kurz? alebo tiež budú testy, nejaké iné skúšania? A ako to je s financiami - pamätáte si, čo to všetko stojí? Pri lekárovi - pri potvrdení toho tlačiva sa tiež niečo platí?

kata13
8. dec 2011

ahojky, ja som mala predvcerom skusky. tiez som sa dlho odhodlavala, ale povedala som si, ze urcite ho budem potrebovat ked budem na materskej a tiez sa budem citit slobodnejsia, nemusi ma manzel vsade vozit.
no co sa tyka tlaciv, nam vsetko davala autoskola. v prvom rade to bolo potvrdenie od lekara, potom sme mali jednorazovy kurz prvej pomoci, to nam tiez vybavila autoskola. nam to padlo na sobotu, aby vacsina z nas mohla, kedze sme boli pracujuci vsetci. tento kurz prvej pomoci ma trvat 8.hodin, ale nam ho skratil na cca 4hodky aj s prestavkami, na konci nam dal test a dostali sme certifikat o absolvovani. tym co nespravili, nakoniec aj tak nechal prejst, opravil im test. (ale to samozrejme zalezi na koho natrafis).
skusky v autoskole prebiehaju tak, ze najskor mas pisomny test, potom cvicisko (slalom a parkovanie kolmo a pozdlzne, aspon u nas to tak bolo) a nakoniec je jazda.
musi to ist v tomto poriadi, ak nespravis test, koncis, nemozes ist na cvicisko a jazdu. ak spravis test a pohoris na cvicisku, opravna skuska bude uz len z cviciska a jazdy a ak pokasles len jazdu, tak mas opravnu len z jazdy.
testy najdes na nete, my sme ich robili aj pocas teorii v autoskole, takze si ich vies pekne precvicit a nemala by si mat problem ich potom zvladnut.
cvicisko sme si tiez pred skuskami cvicili v ramci jazd a na jazdy sme tiez poslednych par jazd chodili tam kde zvycajne skusky byvaju. takze som sa citila celkom pripravena na skusky, aj ked som mala stres samozrejme.
natrafili sme nastastie na super policajta, nic sa nepytal, bol uplne v pohode.
co sa tyka financii, kurz ma stal 329e + potvrdenie lekara 20e + kurz prvej pomoci 18e + kolky k skuskam 33e + po skuskach vydanie vodicaku kolky 6,5e. myslim, ze som na nic nezabudla, ak mas nejake otazky kludne pis IP

lucia375
8. dec 2011

Ja mam tiez čerstvý vodičík, všetko prebiehalo asi tak ako opisuje kata13, len poplatky boli málo odlišné, ale to záleží na autoškole. Testy nám dala autoškola, dali sa v pohode naučiť. Niekde skúšajú aj údržbu vozidla ale nás nie, a keby aj, nebolo to nič zložité. Stresy na skúške určite sú ale dá sa to zvládnut. Ja som si robila v Zlatých Moravciach čo nie je nejak extra velké mesto tak som ho mala pobehané, v Bratislave by som sa na to asi nedala.

janinamojka
10. sep 2017

Dievcata ste tu taka ktora si chcete robit vodicsky?Viem ze ho potrebujem,tazko sa mi funguje takto.bez auta,dlho sa uz odhodlavam...ale.ked ja mam.taky strach ze neviem.ci tento dokazem potlacit v sebe..mala.ste niektora podobny problem?

zuzuliennka1
11. jan 2024

@janinamojka ahoj robila si si nakoniec ten vodicak? 🙂

janinamojka
22. jan 2024

@zuzuliennka1 áno,musela som, tak som sa na to dala...takže jazdím.. ale strach mam stále,vyhybam zložitým cestam,plánujem si dopredu trasu...asi to inak nebude🙂