icon

Pozitívny antigénový test u 2x zaočkovanej osoby. Je povinnosť ísť na PCR?

natinka86
21. nov 2021

Je potrebné sa prihlásiť na PCR?

viestta
Odpoveď bola odstránená
patka06
21. nov 2021

PCR nie je nutný, len dodržať karanténu a samozrejme kontaktovať lekára

kacena4
21. nov 2021

ak nebudes mat PCR nebude sa ti ratat 180 dni po prekonani

patka06
21. nov 2021

@kacena4 ako očkovaná to nepotrebuje

matus7030
21. nov 2021

@natinka86 moj zamestnavatel to napriklad vyzaduje

natinka86
autor
21. nov 2021

@matus7030 zistím. Ďakujem.

natinka86
autor
21. nov 2021

@kacena4 zistím zajtra. Očkovanie mám 4 m dozadu. Ďakujem.

natinka86
autor
Autor odpoveď zmazal
alienkami
21. nov 2021

@patka06 ako očkovaná ho síce nepotrebuje... ale všetko naznačuje tomu, že očkovanie bude časom platiť možno len 6 mesiacov, a tak by sa jej stačilo zaočkovať 6 mesiacov po prekonaní. Takže možno by to nebolo celkom zbytočné.

ritta86
21. nov 2021

Urcite treba ist aby sa ti platnost covid pasu predlzila o 180 dni, inak budes musiet ist na 3tiu davku co po prekonani nie je ani zdrave, ani dobre a este zbytocne, lebo budes mat po prekonani naozaj dobru imunitu. Takze ja by som urcite sla na PCR, nech to mam oficialne potvrdene.

panelacikova
21. nov 2021

@patka06 prečo nie? ak bola očkovaná napríklad v marci, tak si môže takto predĺžiť čas na ďalšiu dávku

denkatn
21. nov 2021

aj ja som taky pripad ze ockovana a teraz mam covid, samozrejme som doma v izolacii, ale neda sa podla vas nahradit ten PCR testom na protilatky? viem ze je covid, lebo mala ho moja mala neockovana dcera. musi byt ten PCR?

e1i
21. nov 2021

@denkatn ano musi, test na protilátky neuznávajú k prekonaniu

andrejka1974
21. nov 2021

Nie je to sice povinne, ale mne povefali ze dceta dokial nebude mat test nesmie ist do skoly aj ked je ockovana moze byt prenasacom ja som mala aj antigen aj pcr pozotivny a som ockpvana a zide sa papier o prekonani budem mat 6 mesiacov pokoj

monika494
22. nov 2021

@natinka86 radsej ano, vypovedna hodnota antigenu moze byt skreslena, pcr test je ovela spolahlivejsi. Ved pcr si neplatis, preplaca poistovna, tak si pre istotu daj spravit a vies ci si skutocne pozitivna.

adikad
22. nov 2021

@patka06 ale zas na 3tiu davku nemusí ist

adikad
22. nov 2021

Baby,za akú dlhú dobu ste sa očkované nakazili?môj muž bol 1.pozitiv,po týždni je syn a ja teplotu už týždeň do 37,4 a vždy negatívna. Čakám kedy to prepukne.

kacena4
22. nov 2021

@patka06 potrebuje nakoľko ockovanie ma tiež datum "spotreby"

maialeo
22. nov 2021

@adikad nestresuj... vôbec nič sa ti nemusí diať... je X prípadov, že to v spoločnej domácnosti nedostali

snowflake07
22. nov 2021

@natinka86 Podľa mňa je to na hlavu,aby chorý človek namiesto toho,aby išiel domov,sa bude prevážať kvôli PCR testu hore dole autobusom .Veď nie každý má auto.

panelacikova
22. nov 2021

@andrejka1974 ja mám to isté. ja som bola pozitívna, dcéra negatívna, ostala doma. dnes sme boli po 5 dňoch opäť obe na pretestovanie, som zvedavá, ako nám to vyjde...

zemko99
22. nov 2021

Ináč, neviete ako to je s prenášaním covidu u očkovanej osoby. Teda kolegyňa,oxkocana je od soboty pozitívna, prvé priznaky mala v piatok a v stredu sme s ňou boli v niekoľkohodinovom kontakte bez rusok. Samozrejme my nemusíme do karantény, lebo sak sme očkované a nič nám nie je, ale ja mam obavy.”

halci
22. nov 2021

@zemko99 Podla mna, je mala sanca ze by sa vam to az teraz na 5.den prejavilo. Delta je inkubacna doba 2-3 dni. Akoze, moze sa stat, ale velmi tomu neverim.

panelacikova
22. nov 2021

@zemko99 jedna baba z inej kancelárie bola pozitívna. ešte tuším 10.11 bola v robote. ja som s ňou nebola vôbec v kontakte (iná kancelária, ani sa nejak nebavíme, som tam nová). všetci, čo sedeli s ňou v jednej miestnosti boli negatívni. všetci ostatní z ostatných kanclov negatívni. ja pozitívna (netuším odkiaľ, myslela som, že od dcéry, tá však vyšla ako negatívna....). dnes sme preto mali opakované testy. tým chcem povedať, že očkovaný naozaj prenáša vírus, ale tá nálož je zanedbateľná a ten vírus je už tak "spracovaný", že prakticky takmer vôbec neohrozuje iných. a už vôbec nie očkovaných. ja som to na 100% chytila inde. možno výťah, možno v obchode, ktohovie... u lekára... ale isto nie od nej, lebo som ju ani v ten týždeň nevidela. a iná baba, ktorá je s ňou denno-denne v kontakte, kecajú, rehocú sa, tiež negatívna.... takže ak ste očkované, nepredpokladám nejaké extra príznaky. maximálne tak, ako pri chrípke, ale to ozaj maximálne.

zemko99
22. nov 2021

@halci
@panelacikova ďakujem, aj ja si myslím, keďže ona v tu stredu este nemala ani žiadne priznaky.