Praskanie a pulzovanie v uchu: Ako sa zbaviť pocitov nestability?
Ahojte, môžem sa opýtať, či mal niekto takéto problémy?
Mne najprv pulzoval prietok krvi v jednom uchu, popisujem to ako tlkot srdca, pridali sa k tomu akési pocity nestability, akoby plávania v priestore, prežívanie inej reality akoby žitie v inej realite, akoby mal človek vygumovany mozog.
Po piatich mesiacoch sa k tomu pridáva pukanie v uchu, dokonca pri otváraní úst, či pootočením krku, alebo dakedy som nútená ten tlak v uchu vyrovnať sama a akoby musím pohnúť sánkou, aby to ucho samo vo vnutri popukalo.
Badám dokonca keď otáčam celým krkom zo strany na stranu, cítim ako mi niečo chrapčí vo vnútri krku počas vykonaní celého tohto pohybu.
Mam pocit, ze mam "vychrupanu" celú hlavu a ten pocit nerovnováhy - plávania je už neznesiteľný.
Bola som u viacerých ORL, bola na CT, MR mozgu a krku a nikto nič nenašiel okrem vraj malej nepodstatnej cysty na epyfize a väčšej cyste nad štyrmi zadnými zubami v ústnej dutine, ktoré vraj nie sú podstatné.
Som už neskutočne unavená z toho, všetci ma posielajú za psychiatrom, no nemyslím si, že mam depresiu.
Beriem kopec vitamínov, poväčšinou vitamíny rady B samostatne, Mg, Urutal, vit D, Ginko Bilobu, Anopirin 100mg.
Som objednaná teda k tomu psychiatrovi a ešte na endokrinologiu, očné.
Je tu niekto kto mal niečo podobné a dostal sa z toho?
Chcem späť svoj život.
🙏
@veronikahalt ako ste dopadli?
Ahojte.
Dopadla som tak, že až na klinike v KE u odborníka pána profesora a MUDr na ambulancii ORL mi zistili podľa CD z MR mozgu - neurovaskulárny konflikt pri uchu.
Cieva pri uchu tlačí na nerv a preto počujem pulzovanie či chrapčanie fľaši pri prehltaní, no len ma toto zistenie nikde neposunulo.
Nestabilita takmer skončila, mam už len občasné stavy pocitu slabosti, čo ale pripisujem nadmernému užívaniu vitamínu D.

@veronikahalt a nemozu cysty tlacit na nejaky nerv? Tak by mi to pripadalo podla priznakov...nechapem ako mozu vyhlasit tie nalezy za nepodstatne, ked mas take neprijemne priznaky...