Právo na informácie o operácii manžela - Ako postupovať?
maminky drahe.prosim ako to funguje,operuju mi prave muza,alebo uz je po.volala som na oddelenie a povedali,ze nemam vyvolavat,lebo muz sa ma ozve ked sa zobudi popoludni.vraj volali viaceri kvoli nemu,urcite svokra len.potom som povedala,nech mi da cislo kam mam volat,lebo ja musim vediet ci zije.prave prisiel lekar,tak mu sestra povedala,ze som neprijemna a chcem vediet ci moj manzel zije.dr povedal,ze teraz sa mu venuje prave primar,potom 2h bude na pozorovani,potom este taku hodinku ratajme navyse,o 3tej mozem volat.baby je to takto bezne?doma si sedite,cakate,kym sa muz preberie z rannej narkozy a ozve sa?ist tam nemozem, som s babom a nemam zabezpecene strazenie a je to v inom meste.prosim neutocte,iba dajte info,ved aj bez toho sa citim velmi zle.podotykam nebola som neprijemna ale tlacila som ma pilu no stale slusne.dakujem za komentare
Teraz si dosiahla najhlbšie dno, nadávať ostatným len za to, že máš nervy? Odlož telefón, sadni do auta a choď tam osobne. Ja ti želám nech sa naučíš ovládať, pri dieťati to budeš potrebovať.
Ked som bola na operacii naposledy, sestricky nakazali nechat mobil na tom stoliku, co mam na izbe, po operacii, prebrari a vsetkom ma tam zaviezli, mobil pichli do ruky a mohla som volat komu som chcela.
Vy aj po sebe čítate? 😆 Veď autorka vám len odpísala vo vašom štýle. Vy ste hnusné a urážate, ale keď vám odpovedá niekto rovnako, už je to zlý človek a neviem ešte aké keci 😆 honíte si tu na nej ego a stále nečítate a nechápete čo píše dookola, ale oslovenie analfabet od nej je už veľa? A áno, keďže píšete hnusné somariny, ako len obťažuje atď, tak vám želá, aby ste sa tiež dostali do takej situácie, aby ste pochopili ten strach čo mala. Pozrite sa na seba čo tu vypisujete a nebuďte trápne aspoň, že autorka je tá zlá a neslušná. Ona bola až príliš milá ale čo je veľa,to je príliš
@denisa0504 🙈
@denisa0504 nikto ju neurazal, kazdy jej normalne vysvetlil, ze nie je normalne vyvolavat do nemocnice (ona aj svokra) a otravovat na oddeleni. oni nie su telefonna ustredna.
keby bol problem, ozvu sa jej oni, ked problem nie je, treba byt trpezlivy (toho autorka absolutne nie je schopna ocividne) a muz sa jej ozve sam.
@zuzuliennka1 ja narozdiel od vás čítam a toto tu naozaj nemusíte dookola vypisovať a prečítaj si celú diskusiu aj ty, ako z nej robíte debila a áno, len ju urážate. Len za to, že mala strach a "až" raz tam volala. Prišla sem pre podporu a nie toto čo od vás "milých a empatických " žien dostala. Niečo vysvetliť sa dá aj normálne, väčšina jej normálne neodpísala
@denisa0504 ja si zase myslím, že jej ženy normálne napísali. skôr mi pripadá že ona začala potom útočiť , pretože sa nedočkala asi toho, čo čakala.
@denisa0504 necitas. normalne jej bolo vysvetlene, ze ma cakat, potom je tam par komentarov, ktore sa jej nijak netykaju, pisu si tam ine zeny medzi sebou, a autorka tam potom napise ze si od nervozity pomaly nechty obhryza,.. ona sama sebe skodi svojim netrpezlivym vystresovanym pristupom a este tam na zaciatku riesi aj svokru, ze ta ked zavola obrati odd. hore nohami🙄 jedna lepsia ako druha.
v prvom rade nech sa ony dve dohodnu, svokra nech si da pohov a autorka v klude pocka na telefonat. Vybavene
Nečítala som diskusiu, len chcem podotknúť, že žiadne informácie o zdravotnom stave sa nesmú podávať po telefóne- ani sestra, ani lekár, ani primár ani nikti. Plati Gdpr- nikdy nevedia, kto je na druhom konci telefónu.
Myslím si že si nebola nepríjemná, ale aj doktor ti to vysvetlil..robím na ARE...ku nám môže volať vždy len jeden príbuzní a vždy len v určitý čas...aj to sa koľkokrát doktora ani nedočkajú...musia prísť nakoniec osobne a počkať si na neho...u nás majú doktori toľko roboty veľa krát, že ani nevedia kde im hlavy stoja...a nieto ešte informovať milión príbuzných po telefóne..preto je lepšie osobne..ale úplne ťa chápem...rozdrapilo by ma keby nič o príbuznom neviem a nikto mi nevie dať info 🤷
@stanulienkat preto majú u nás komunikačné heslo a strohé informácie dokážu podať aj po telefóne ak vedia príbuzní heslo
@bessdonna áno bežné,cez telefón neradi hovoria zdravotný stav,nakolko si nevedia overiť,ze ste skutočne ten,kto volá...vzdy pred operáciou pýtajú kontakt na najbližšieho príbuzného keby nieco...ja som bola minulý rok na operácii v inom meste,ďalej od bydliska...ani mojmu muzovi nechceli velmi povedat...iba som na JISKU počula,ze žije..to mu povedali..a či ma možu informovat o operácii a výsledku(zlom) a potom som mohla ja zavolat,sms..nedalo sa mi hovorit,ked som sa zmátorila...sestricky mi doniesli mobil,co mi odložili osobné veci pred operáciou
Akože možno napisem neporovnatelne, ale ja som rodila prirodzene až to nakoniec skončilo akútnom sekciou ,kde som bola v úplnej narkóze a nenudili ma hneď po pôrode. Mala sa narodila 9 22 a mňa prebrali až okolo 15. Keď som mu potom zavolala , tak mi hovoril, že volal a v pohode mu povedali v akom som stave, ze ma nezabudli hneď preto lebo som mala dlhý a unavny pôrod. Tak isto volal aj na novorodenecke koli dcérke. Takže asi aj záleží na personále. A to som vtedy ešte nebola ani jeho manželka.
@bessdonna Neboj nic, v BA nedali vobec vediet nikomu z rodiny, ze svokra zomrela. To som ako bola riadne sokovana, ze ani smrt neoznamia. Nechapem tie nividobe praktiky. Svokra lezala v nemocnici, este v sobotu boli pri nej jej dcery ( moje svagriny), este sa dohodli, ze pridu aj v nedelu poobede. Svokre sa v noci pohorsilo, srdce zlyhalo a rano v nedelu o 7h skonala. A...nikto nic. Podotykam, ze kontakty mali, lebo vsetky terminy, kontroly, vysledky vybavovali cez svagrinu, teda jej dceru. A svagriny, tak ako sa dohodli, prisli normalne poobede o 15h na navstevu, pozeraju, postel prazdna. Az vtedy sa dozvedeli, ze ich mama zomrela. Som bola sokovana, ze od rana od 7h nebol nikto schopni dat dceram vediet, ze ich mama zomrela. Fakt som zvedava, kedy by sa niekto z bemocnice uracil zavolat, keby svagrine neprisli poobede na navstevu. Ako neskutocne daco :/ Takto sa dozvediet o umrti, ze ides poobede na navstevu za mamou a postel od rana prazdna 🙄
Muž keď ho operovali sestrička mi povedala že kedy asi bude po a môžem zavolať. Volala som o hodinu radšej neskôr a dobre som spravila,lebo ako som zavolala povedala že ho práve priviezli a môžem tak za 3hodky prísť.
@bessdonna nám bolo povedané, ze informácie o zdravotnom stave neposkytujú telefonicky, nakoľko ide o ochranu osobných údajov.... Zrejme nejaké zle skúsenosti... Môže zavolať hocikto a môže tvrdiť že je manželka alebo mama alebo kto... a keď info poskytnú tak sa zase pacient môže sťažovať, že porušili ochranu osobných údajov... No začarovaný kruh....Buď sa ozve operovaný alebo keď prídeme osobne do nemocnice ...
@bessdonna myslím,že to normálne je. Ocina, keď operovali, volal keď sa prebral. Ja,led som bola po cisarskom som tiež volala až po prebrati. akurát mužovi kazali zavolať na detskú JISku lebo tam sme mali deti. Ak by sa niečo dialo,oni by dali vedieť.
@bessdonna Píšem pravdu, tak nechápem, čo sa furt odúvaš 🙈
@bessdonna pri mojej prvej hospitalizácii, keď volal manžel do nemocnice ma prišla sestrička zvozit, že mám zavolať mužovi že žijem a nech neotravuje. Pri mojej druhej hospitalizácii v inej nemocnici doktorka, ktorá má operovala, po zákroku sama zavolala manželovi aby mu povedala aký je môj stav. Takže asi záleží od nemocnice
My sme s manzelom boli uz obaja v narkoze, pred op sme dávali číslo na najbližšieho príbuzného. Že keby sa dačo stane zle tak zavolajú. Sestrička tam nie infolinka pre príbuzných aby davala info o stave pacienta a ani to nemôže. A každý sa prebúdza po narkoze rozdielne, niekomu to trvá kratšie, niekomu dlhsie. Mna operovali v noci o 2hej, op trvala hodinu a prebudila som sa až o 9tej.
@bessdonna tiež som tak volala, keď maminu operovali. Sestrička vravela, že mamina je po operácii, prebara sa pomaly z narkozy a že určite sa mi ozve, keď sa zobudí. A že si pýtala zuby, má ,,žabu,, a smiala sa na tom lebo to bolo prvé, čo povedala.
@bessdonna mojho muza operovali pred cca 12 rokmi od rana cakania az okolo 16.00 vecer. Volal mi, ked som bola akurat v skolke na rodicovskom. Rychlo som sa zdvihla a utekala vonku. Este aj stolicku som zvalila. Vsetci po mne pozerali, co sa deje. To bolo hrozne tak dlho cakat a nakoniec v tak nevhodnej situacii zavolal. No nemohla som mu zlozit. Tak dufam, ze vas manzel je v poriadku. Ja mam za sebou uz 9 operacii. Hned po prebrati som volala.
Zalezi od pripdu. BB SUSCH viezli mi tam otca na akutnu resekciu aorty, volala som tam skor ako tam bol on, sestricka mila prijemna, povedala ze ak nebude dvihat mam viackrat volat kym nedvihnu. Vysvetlila co sa kedy bude diat a co otca caka.
Dalsi pripad muz po tazkej autonehode v ZA volqla som xkrat na urgent ci vobec zije. Zakazdym este idu robit to ono a toto cakajte. Muz dochtanamy odstaveny na chodbe xhodin bez mobilu co sa nemal ako ozvat. Zalezi od pristupu personalu. Ked ide o zivot je mi jedno co si kto o mne pomysli, potrebujem info
@lenicka999 presne tak, keď som bola dieťa a neboli mobily, bežné sa zavolalo do nemocnice, či je pacient ôk. Táto informácia nieje tajná...nato nepotrebujete doktora. A mimochodom, mne pred x rokmi odviezla záchranka otca do nemocnice, sprevádzala ho moja sestra, ked bol stabilizovaný, poslali ju domov. Ešte v ten večer som išla do nemocnice za ním, vyšla sestrička, povedala som jej, že som prišla pozrieť otca a ona mi povedala, že ocko zomrel. Mohla som sa ísť naňho pozrieť, ale nikto nám z nemocnice nevolal, že zomrel, že by volali až ráno. Samozrejme, otec by bol už prevezený inde. Myslím si, že je jedno o aky zákrok u pacienta ide, každý má strach o svojho blízkeho, a prvá zásadná informácia pre toho blízkeho je určite, či žije. A aj keď zdravotné sestry sú na oddeleniach vyťažené, nemal by to pre nich byť problém, odpovedať na túto otázku. Myslím si, že všetci vieme ako to je.
Jiska nieje telefonna ustredna a ani tam muz nema pri sebe mobil.
Chyba 3000 zdravornikov fakt nemaju kedy vyvolavat po kazdej operacii rodine.

@bessdonna Oproti tejto situacii, co si zazila vcera sme vacsina z nas zazili horsie veci, ktore sme ti aj opisali. Ale kedze sme ti nedali za pravdu nam tu agresivne a primitivne nadavas.
Vsak obraz nech si urobi kazdy sam....
Priat niekomu to najhorsie skutocne svedci o tvojom ubohom charaktere. Ja ti zelam viac kludu a lepsie sebaovladanie sa vo vypatych situaciach.