Prečo lekári vykazujú úkony, ktoré nerobia?
Ahojte , bola som u gynekologičky a vidim teraz v aplikacii všzp vo “vyšetreniach” čo všetko “robila” , no je tam pár veci ktore nerobila… ako napr odobratie priprava a zaslanie sterového materiálu a podobne… čo to ma znamenat? Preco to ti lekari napisu a nespravia?
@anonym_1d4f5b Ved ano, samozrejme ze nepreplacaju len tak z brucha. Na druhu stranu mozem mat nazor, ze ta suma je nizka. A myslia si to evidentne aj lekari, ked nikde sa uz bez "administrativneho" poplatku pomaly nedostatnes.
@dadis smer MZ, kym to oni nezmenia, poistovne niv nezmozu - odkazujem ti, co mne bolo povedane, vysvetlene.
@anonym_dd1ea7 Vyratala som si, kolko na zdravotnych odvodoch som odviedla v tomo roku (4%z hrubeho platu ja a 10% firma)...spolu kazdy mesiac vyse 470 eur. Buduci rok to bude vyse 540 eur. Tak ocakavam, ze zaplatia z toho toho lekara, ak mam zdravotny problem. A nie, ze mu poslu 11 eur.
@dadis aj zadanie tejto témy je cast odpovede prečo nestačia platby
A to su naše peniaze co si vykazuju neexistujuce úkony 🫣
a veru to nieje vôbec málo
Lebo taká je mentalita národa, neurobíme s tým nič. Napríklad vláda znížila DPH na jedlo v reštauráciách na 5% a výsledok? Jedlo v reštauráciách zdraželo medziročne o 9,4%. Prečo? Lebo si navýšili maržu. Kto má veľa, chce mať ešte viac. Na takomto jazdí majiteľ jednej známej reštaurácie autoline.sk/-/predaj/automobily/Lamborghini/Huracan-LP610-4--25102413492885718500
@anonym_b2f131 ale potraviny išli hore, energie a hlavne, že už ani kuchári a čašníčky nechcú robiť za minimálnu mzdu pomaly.
Preto sa u zubárov platí veľa, lebo poisťovňa im preplatí najlacnejšiu plombu.Zdravotnictvo je čierna diera
absolútne mi nevadí koľko úkonov si na mňa napíše lekár ak som s ním spokojná. pretože ak ten lekár zajtra nepríde do práce, tak mne bude chýbať 🙏 vadí mi že nejaký úradník v poisťovni si kúpi stôl (len stôl!! tam bolo aj ďalšie zariadenie) do kancelárie za 10 000e 🙈 vadí mi že sa stále na ministerstve nakupujú autá za státisíce 🙈 vadí mi že oprava nemocnice sa len vyfakturuje ale reálne neurobí!!! (to už je aká drzosť 🙈) vadí mi že haščák z mojich odvodov do zdravotnej poisťovne vytiahne tieto peniaze ako ZISK (ty kkt 😡 toto by malo byť trestné) a potom ich minie na jachtách s kur*ami 🙈 toto mi vadí... a nie či si lekár vykázal o 11 eur viac 🤷 ten lekár zajtra o 6 vstáva do práce, platí hypotéku, leasing, a kedysi 6 rokov študoval ťažkú školu, kým ti čo ho kritizujú majú opajcnuté diplomovky a polku svojho štúdia prechlastali 🖕
@zuzanka.zuzu Uplny suhlas
@anonym_b2f131 ale potraviny išli hore, energie a hlavne, že už ani kuchári a čašníčky nechcú robiť za minimálnu mzdu pomaly.
Preto sa u zubárov platí veľa, lebo poisťovňa im preplatí najlacnejšiu plombu.Zdravotnictvo je čierna diera
@anonym_440433 inflácia je tohto roku priemerne 4,2% no jedlo v reštauráciách zdraželo o 14,4% (DPH pôvodne 10%, teraz 5% + zdraženie o 9,4% je nárast cien jedla o 14,4%) majitelia reštaurácií si zvýšili marže a Ukrajinci sú spokojní aj za minimálku.
@anonym_440433 je verejne známe, že zubári zarábajú na materiáli, bola o tom aj diskusia v TV. Nakupujú od zubných technikov za 25 - 30% ceny, než za ktorú predávajú pacientom. Zubný lekár priamo v TV pri konfrontácii so zubným technikom vyhlásil, že predsa on je už zvyknutý na svoj štandard a nebude jazdiť v aute staršom ako 2 roky a ani v bežnom aute ako obyčajní ľudia a ani dovolenky v exotike nezruší. Brat kamarátky je zubný technik tak sme aj pred tým vedeli, za koľko predáva zubárom a koľko si zubári účtujú od pacientov.
žiadne výtery ani nič ine nerobi
@anonym_autor este nikdy ti nerobili cytologiu? Kolko mas rokov?
Vidim, ze niektore su tu extra spokojne, ze lekar zoberie peniaze za ukon, ktory nevykona. Potom sa cudujme, ze nie su peniaze na tie, ktore su realne potrebne.
Náš senior mal predpísané pomôcky ktoré mu odmietli predpísať že si to má kúpiť sám a dokonca ich mal vybraté v lekárni v susednom okrese v obci v ktorej v živote nebol.
@mandzula Skor pochybujem, ze pri preventivke lekar cytologiu nespravil.. ved autorka ani neodpovedala
@dadis Vies, co, nie je to len pripad autorky, bolo tu uz viac takych diskusii. Lekari to proste robia, akurat sa pacienti boja ozvat. Ja som pisala v aplikacii reklamaciu, volala mi pravnicka poistovne, overovala si este nejake veci a povedala mi, ze na konkretne zariadenie je uz viacero reklamacii.
@dadis Vies, co, nie je to len pripad autorky, bolo tu uz viac takych diskusii. Lekari to proste robia, akurat sa pacienti boja ozvat. Ja som pisala v aplikacii reklamaciu, volala mi pravnicka poistovne, overovala si este nejake veci a povedala mi, ze na konkretne zariadenie je uz viacero reklamacii.
@mandzula Mne sa to stalo este pred asi 8 rokmi v jednej sukromnej poliklinike. Pol roka po poslednej navsteve mi dali kontrolu. Potom mi odtial volali, ze som pri poslednej navsteve nieco zabudla podpisat. Ja ze co konkretne? Ze predpisovali sme vam pomockou, vankus a chyba tu vas podpis. Ja hovorim, ze vankus mam polroka doma a na recepte som sa podpisala. No vykrucali sa, ja ze nemam cas prist.. od tej doby tam radsej ani nejdem..neviem ci tusili, ze ja som dala podnet..ale citila som sa dost blbo v mojej situacii 😅
Ja som tak raz reklamovala úkon, bola som dcére prepichnúť uši u detského ORL, ten som platila cash, a v appke kukám úkon niečo v zmysle - vyšetrenie uší pre podozrenie zo zápalu, ako načo? Jeho robota prepichovania trvala ani nie 10 min., dostal sumu podľa cenníku, sám si ho tam dal, ešte keby aspoň povedal, že jej spravi vyšetrenie uší, ale to nemusím platiť že to pôjde cez poisťovňu, ale ešte sestrička pýtala kartičku poistenca, že ak sa niečo stane aby ma mali v systéme (teda v preklade "aby sme si mohli na vás dať úkon"). ako zaplatili by ste za chlieb, ktorý ste si nevzali? Keby sme si to poistenie platili zo "svojho" a nie zo "spoločného", asi by sme k tomu neboli ľahostajní.
Nehovorím, tiež neriešim keď idem s malou ku zubárovi a ten si účtujenapr položku čistenie a poradenstvo čistenia- vyčistí len horný rad lebo potom dcéra zavre ústa, a rady o čistení mi tiež nedáva....
Človek si tam nájde také veci ze sa mu až hlava krúti z toho. Nasla som si tam hypercholesterolemiu v nejakom laboratóriu kde som ani nebola a na preventívnej som mala podľa Dr ukážkové výsledky. Nasla som si tam mola hydatosa alebo nejak tak sa to píše.,, pritom robili mi kyret preto lebo maternica sa nechcela čistiť sama. Nie kvôli tehotenstvu ale dôvod mi nenašli. Úplne veci ktoré sa nestali a neboli mi diagnostikovane. 🤨 Prečo to takto robia netuším. Potom človek má falošné diagnózy v karte
@anonym_autor este nikdy ti nerobili cytologiu? Kolko mas rokov?
@natalka13 22 a neviem o tom ze by robila mozno ked som bola davno v 18
cytologia je tusim az od 23r. Ak je to tak aj tak mu to nepreplatia.
zavolaj si sestricke o 10dni o vysledky😉 co ti povie. to by bolo zaujimave.
cytologia je tusim az od 23r. Ak je to tak aj tak mu to nepreplatia.
zavolaj si sestricke o 10dni o vysledky😉 co ti povie. to by bolo zaujimave.
@natalka13 musim tam ist ohladom žiadanky na sono (mame v rodine rakovinu len za to mam sono zadarmo , milujem tento štát) takže sa rovno spytam sa vysledky , lebo ked uz nieco zapiše nech to spravi hlavne ked vidi moju kartu a rodinnu anamnezu 🙂

veď to bolo vždy. Keď fungovala ZP Apollo bratranec mal podozrenie, že si lekárka dáva preplácať úkony na jeho meno. Dokonca vystavila recept na jeho meno a dala inému pacientovi nech ho vyberie, lebo pán XZ je veľmi chorý. Ten iný pacient bol jeho kamarát a v práci sa ho pýtal, čo mu vlastne je keď berie toľko liekov . Asi aj v poisťovni mali podozrenie lebo mu poslali výpis liekov za posledný rok. Lekárka si bola istá, že on s svojou povahou sa nepôjde stážovať