icon

Prečo lekárka nesmie povedať výsledky CT telefonicky?

27. máj 2025

Zdravím, výsledky z CT už mám, tak som zavolala lekárke a ze mi nemôže výsledky povedať do telefónu ale osobne. Moze to byť niečo vážne? Alebo je to bežný postup

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
autor
27. máj 2025
@sisamisaaa
Odpoveď bola zmazaná

@sisamisaaa dakujem lebo akurát ma týmto riadne vystresovala :(

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
felycity
27. máj 2025

je to bežný postup a neznamená to hned niečo negatívne, je to z etického a právneho dôvodu ( ochrana súkromie, osobne je lepšie vysvetlené a interpretované) + výsledky ct asi vyžaduje dlhšie vysvetlenie a popis

januska12323
27. máj 2025

Neboj sa, znamená to akurát to, že im záleží na pacientovi. Po telefóne nevedia kto je na druhej strane a ako rozumie výsledkom.

maranco
27. máj 2025

Cez telefón nevie overiť volajúceho s kým rozpráva, keby tak zavolala tvoja zvedavá suseda, vydávala sa za teba a potom vyklebetila všetkým na ulici aké máš problémy?
Prijateľnejšie by bolo keby ona zavolá na číslo ktoré má zapísané v karte ale ani tak nie je istota že si to ty a nezdvihol niekto iný alebo máš už iné číslo.

Výsledky z vyšetrenia si vieš pozrieť aj vo svojej elektronickej zdravotnej knižke na stránke https://www.npz.sk/

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
maranco
27. máj 2025
@sisamisaaa
Odpoveď bola zmazaná

@sisamisaaa lekári majú povinnosť tam nahadzovať údaje, ale štátne systémy za milióny fungujú tak ako fungujú
moja obvodná tam zapisuje aj telefonát a o čom sme hovorili
Výsledky krvi z preventívky tam mám vložené a čo je mimo rozsahu bolo tučným písmom

sisamisaaa
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
27. máj 2025

tak vysledky ct sa ani velmi cez telefon nedaju povedat, vsak to ti ma vsetko precitaat? Neznamena to nic. Inak cez telefon vysledky napr mi povie iba prakticky (aj to len, v poriadku, v neporiadku :D) a gyn cytologiu.. aj to nie vysledok, len kedy mam prist.
ja ked idem na mri, ct, davam si tam email:D pride mi do emailu sprava... aspon u nas je taka moznost. CD si hned odnesiem domov po vysetreni.

slava76
27. máj 2025

Myslim, ze to zalezi aj od lekara. Mne viac lekarov povedalo, ak bude nieco zle, zavolame vam.
Alebo som volala a povedali, hned pridte, netreba chodit , je vsetko v poriadku, pretoze cakacie doby u odbornikov su dlhe, preto vela lekarov to riesi aj cez telefon, ci mail. To je moha skusenost.