Prečo ma po odstránení nervov zuba ešte bolí?
Dobry den, potrebujem nejako "poradit"..v pondelok som bola u zubara s tym , ze mi plomboval kaz a vyberal nervi zo zuba.. myslela som si, ze je len jeden akokeby medzi 2 zubami.. ale bolo to medzi tromi ten v strede troch zubov, horny zadny rad ..bolo to podla jeho slov komplikovanejsie a mozem to este trochu citit ...a tu je moj problem.. od pondela su to uz 3 dni , zub ma vobec neboli ked na tej strane nejem ...ale akonahle tam zatlacim jazykom alebo jedlom omylom ..tak to boli ...je to tak normalne??? nerada by som o ten zub prisla ...
@majus2323 este som take nezazila..ale hadam to cim skor prestane a budem moct normalne jest..
Hovoríte že plomboval 3 zuby z toho jeden je teda endodontocky ošetrený? Lebo som to asi zle pochopila, pardon , každopádne platí to ešte že to chce čas a že citlivosť je normálna
@majus2323 ano..tak bojim sa, ze to neprejde to tyzdna a pridem o zub ..
Ja to chápem ale ak bola endodoncia naozaj dobre urobená , veď určite vám lekár ukazoval RTG po zaplneni kanálikov a dobre to dr vydezinfikoval tak je veľká šanca že to bude v poriadku . Je to náročný a dlhý výkon ale naozaj len málokomu to telo neprijme
Kľudne si dajte aj tabletku od bolesti .
Proste to ešte môže bolieť sánka. Alebo jasno neviem ako dlho ste po zákroku ale dajte tomu čas
Respetive je to podľa mňa skôr otom že mozog ešte nespravival to že tam už nervy niesu a stále to "ako že boli "

Dajte tomu čas ak sám od seba nebolí, kazy boli asi hlbšie a predpokladá sa že baktérie mohli prejsť do drene. Mohli nemuseli, uvidíte ako si telo poradí. Pri spontánnej bolesti , vystrelovani do ucha, tepavej bolesti , hneď navštívte zubára prípadne pohotovosť. Mne podobný zub trval pár týždňov kým prestal byť citlivý na dotyk. Možno to bolo mesiac aj dva. Záleží od nášho organizmu.