icon

Prečo mi často opuchajú prsty na rukách?

tomek555
8. okt 2025

Ahojte dosť často mi opuchaju prsty na rukách prosím vás nemá alebo nemal niekto niečo podobné ? Prípadne čo to môže byť ? Som v zahraničí takže lekára budem riešiť až keď prídem domov...ďakujem

maddie1711
8. okt 2025

Mne to spôsobuje alergia na zeler a čierne korenie. Ale sprevádzané je svrbením.

anonym_cc07f8
8. okt 2025

@tomek555 záleží kde ti opuchajú, či si neprekonala v poslednej dobe nejakú chorobu, odporúčam ti navštíviť lekára čo najskôr, mne takto “potíšku” začala reuma, až vypukla do neznesiteľných bolesti, opuchov po celom tele (každý jeden kĺb), nevedela som sa hýbať, sedieť, chodiť a k tomu 40tky horúčky každý jeden deň (2 týždne, kým som sa dostala ako akútny pacient k reumatologovi) + pridružené kožné problémy, zapálene oči,…

biba_18
8. okt 2025

a kedy a ako opúchajú? mne zas zistili metabolickú poruchu a telo mi enormne zadržiavalo vodu…

anonym_92410f
8. okt 2025
@anonym_cc07f8

@tomek555 záleží kde ti opuchajú, či si neprekonala v poslednej dobe nejakú chorobu, odporúčam ti navštíviť lekára čo najskôr, mne takto “potíšku” začala reuma, až vypukla do neznesiteľných bolesti, opuchov po celom tele (každý jeden kĺb), nevedela som sa hýbať, sedieť, chodiť a k tomu 40tky horúčky každý jeden deň (2 týždne, kým som sa dostala ako akútny pacient k reumatologovi) + pridružené kožné problémy, zapálene oči,…

@anonym_cc07f8 opuchali ti klby? mne obcas akokeby clanok prsta opuchne (nie iba klb samotny), vyzera to ako ustipnutie hmyzom, len sa to opakuje pravidelne posledny mesiac

tomek555
autor
8. okt 2025
@biba_18

a kedy a ako opúchajú? mne zas zistili metabolickú poruchu a telo mi enormne zadržiavalo vodu…

@biba_18 no mám pocit že kedykoľvek niekedy sú opuchnuté aj 3-4 hodiny...niekedy viac opuchnu a niekedy menej

anonym_cc07f8
8. okt 2025
@anonym_92410f

@anonym_cc07f8 opuchali ti klby? mne obcas akokeby clanok prsta opuchne (nie iba klb samotny), vyzera to ako ustipnutie hmyzom, len sa to opakuje pravidelne posledny mesiac

@anonym_92410f ku koncu moje prsty vyzerali ako bratislavské parky, v lepší deň sa mi podarilo dať dole prstene, inak by mi asi prsty prerezali.. ale áno, začalo to výhradne v okolí kĺbu, a viac menej na každom kĺbe. Potom ako zápal rástol pridala sa tekutina (5x vyťahovaná voda z oboch kolien) a tak isto tekutina aj na zápästiach, v lakťoch,…. Reumatické ochorenie spoznáš, ranná stuhnutosť ho prezrádza 🙂

anonym_92410f
8. okt 2025
@anonym_cc07f8

@anonym_92410f ku koncu moje prsty vyzerali ako bratislavské parky, v lepší deň sa mi podarilo dať dole prstene, inak by mi asi prsty prerezali.. ale áno, začalo to výhradne v okolí kĺbu, a viac menej na každom kĺbe. Potom ako zápal rástol pridala sa tekutina (5x vyťahovaná voda z oboch kolien) a tak isto tekutina aj na zápästiach, v lakťoch,…. Reumatické ochorenie spoznáš, ranná stuhnutosť ho prezrádza 🙂

@anonym_cc07f8 ja to mavam skor pocas dna, vecer, cca raz az dvakrat za tyzden, tuhsi opuch clanku prsta, na dlani v medziprsti mi koza scervenie, trochu opuchne a boli to
Takze nieco ine asi ako ty

mara66
8. okt 2025

Pitný režim? Telo zadržiava vodu, keď je nízky príjem.

deti95060810
8. okt 2025

nemáš vysokú kyselinu močovú? daj si zobrať krv.

alickapusinka
8. okt 2025

aj s obličakmi môžu byť problémy ak opuchaju prsty.

tomek555
autor
8. okt 2025
@mara66

Pitný režim? Telo zadržiava vodu, keď je nízky príjem.

@mara66 no práveže pitný režim mám dosť biedny...som chlap mám 95 kg a vypijem asi liter čistej vody niekedy ani nie...ráno si dám energetak cez deň v práci popijam vodu a potom večer colu a tak viem že to nieje ideálne ale voda mi absolútne nechutí

nikha2809
8. okt 2025
@tomek555

@mara66 no práveže pitný režim mám dosť biedny...som chlap mám 95 kg a vypijem asi liter čistej vody niekedy ani nie...ráno si dám energetak cez deň v práci popijam vodu a potom večer colu a tak viem že to nieje ideálne ale voda mi absolútne nechutí

@tomek555 aj môjmu mužovi opuchaju.Bol už u obvodnej brala mu aj krv, všetko ok, aj u neurológia ano tam noc nezistili.Neopuchaju mu cele, ale tak jeden článok prsta vždy iný

bluka2
8. okt 2025

Zvyknes si na vodu bez chuti. Treba sa prekonat, inak si tymi energetakmi a kolou kopes hrob. Tlak mas dobry?

tomek555
autor
9. okt 2025
@bluka2

Zvyknes si na vodu bez chuti. Treba sa prekonat, inak si tymi energetakmi a kolou kopes hrob. Tlak mas dobry?

@bluka2 no tlak si nemeriavam akurát ale minulý týždeň som si meral a mal som nejakých 138/85 myslím...