icon

Prečo mi pravidelne býva zle na zvracanie?

stanielka17
20. feb 2024

Ahojte,

V podstate ako hovori nadpis. Pravidelne, v jedno-dvoj tyzdnovych intervaloch mam problemy s travenim, nevolnost na zvracanie, bolesti brucha. Pred par mesiacmi som z tohto titulu bola na vysetreni (po tom, co som sa pogrcala pri mitingu v praci...), robili mi velky krvny obraz vratane biochemie, alergie, zapaly, endokrinologiu, pecenove testy, analyzu stolice, atd. - vsetko v poriadku. Vylucili mi aj syndrom drazdiveho creva. Teraz zase od vcera vecera ma nafukuje a je mi zle na zvracanie, pritom som jedla len kuracie prsia so zeleninou a zemiakmi, a dnes na obed salat s vajcom a jogurtovym dressingom - veci, co jem normalne a bez problemov. Stravujem sa priblizne takto - maso, zelenina, nejem vyprazane, ani mastne jedla. Trochu sa mi ulavi po feniklovom caji, ale len na chvilu.

Mali ste to niektora? Co to moze byt?

Strana
z2
vakatko
20. feb 2024

@guudy
píše že jej robili rôzne vyšetrenia aj na alergie, to by z krvi zistili.

mima1988m
20. feb 2024

Nemozes mat to od chrbtice, alebo zablokovanu krcnu? Ja som mala vtedy bolesti brucha a aj zvracala..

alexnina777
20. feb 2024

@stanielka17 Tie intolerancie , HIT- histamínovú
intoleranciu odporúčam dat si otestovať v Medirexe, majú rozne balíky a vsetko majú na webstránke prehlad ne napísané aj balíky aj ceny.. tie probiotika nieje vobec jedno aké sú druh a aká kvalita, pozri tu https://www.iprobio.sk/objednat/?gad_source=1&g...

andel7766
20. feb 2024

To bude stres..kamaratka mala toto iste..vsetky vysledky mala v poriadku, nakoniec skusila este psychiatricku..vysledok skryta uzkost, prekonala velmi stresove obdobie, rok bola vlastne uz v klude a zacali fyzicke prejavy - nevolnosti, zvracanie. Nastavila jej lieky a odvtedy je ok.

stanielka17
autor
20. feb 2024

@deti95060810 Kupila som magnezium, idem si to dat

martamasarova
20. feb 2024

@stanielka17 urcite stres, ja som to mala tiez, vsetko v poriadku, uz mysleli ze simulujem, a nakoniec tetania, neurologicka dala magnezium a becko, magnezium treba silnejsie napr od galvexu...

dixitka
21. feb 2024

Ja som sa takto cítila pri histamínovej intolerancii. Krv u obvodného plus vyšetrenia na gastro boli v poriadku, potom som ešte bola zvlášť na krvi a bola to tá HIT.

gabibgabi
21. feb 2024

@stanielka17 aj moja 18r dcéra má presne takýto istý problém ako vy, do stravy sme zaradili zelené potraviny zelený jačmeň a chlorellu + mastichu

stanielka17
autor
21. feb 2024

Fuha, no idem sa objednat. Teraz citam, ze jeden z priznakov histaminovej intolerancie je nocne potenie a panicke zachvaty, a to mam tiez. Doteraz som si myslela, ze zo stresu. Dakujem za tipy!

alexnina777
21. feb 2024

@stanielka17 ja som napríklad nemala HIT, ale panické ataky, teraniu som mala z toho zápalu čreva a žalúdka.. ked je v tráviacom trakte zápal, tak sa nevstrebávajú
minerály a vitaminy, ani zo stravy ani z doplnkov a to sposobuje tieto stavy..toto všetko ide ruka v ruke so stresom .. pomaly ale isto na to prichádza aj západná
medicína, vo východnej medicíne toto už vedia dávno, že črevo je prepojené s psychickým aj fyzickým fungovaním a zdravím človeka..

Strana
z2