icon

Prečo priberám?

6. nov 2022

Uz som naozaj zufala. Nemam pocit, ze sa stravujem zle. Kalorie si sice nepocitam, ale jedla ktore si do prace objednavam podla mna nie su take strasne. Rano si davam vacsinou nejaku kasu a kavu s cukrom(pozerala som, vsetky kase maju do 300kcal.). Obedy mavam vacsinou nejake sote s ryzou alebo kasou, maso na prirodno s ryzou, vegetarianske obedy, salaty atd. Nic vyprazane, nic sladke, ziadne knedle a pod. No a vecere sa snazim mat bezmasite - casto polievky, omeleta so zemiakmi, cestoviny s omackami, atd. Veceriam najneskor o 18:00, spat idem do 22:00 a po veceri uz nejem. Doobeda si dam v praci aj malu sladkost(rozmyslam vymenit za proteinovu tycinku) ale doma uz nic take nejem. Problem je, ze po praci ma doma prepadne velky hlad a kym navarim veceru, tak si casto krat dam nieco ako syr, sunku, calamdu, cviklu s chrenom a pod. proste nieco, ale nie sladkosti alebo slanosti. Nemam pocit, ze sa stravujem nejako nezdravo. Zase nemam ani chut zit nejakym asketickym zivotom a vynechat vsetko okrem regulerneho jedla.
No a do toho samozrejme cvicim. Minimalne 3x tyzdenne, niekedy sa podari aj 4x. Striedam HIIT, tabatu a silove cviky na zadok a stehna s gumami. A ja proste stale priberam. Ja to uz naozaj nechapem. Kolko zien necvici, je rovnako alebo horsie ako ja a aspon si drzia vahu, ale nepriberaju. Mam po 30-tke. Neviem uz co zmenit. Varit jedlo do prace si nechcem, je to casovo narocne, mam male dieta ktoremu sa musim venovat a aj tak si nemyslim, ze si objednavam nejake kaloricke jedla. Podobne by som si aj sama varila. Krv co mi naposledy brali, tak mam v poriadku len malo zeleza. Tak ho doplnam tabletkami. Ale vaha mi zacala ist hore uz pred jeho uzivanim mam pocit.

autor
6. nov 2022

@elizabet173 konkretne je to 250kcal na porciu. napr. Fit ryzova kasa- ta co reklamovali v telke s Fialkovymi.
s tekutinami mavam dlhodobo problem, ale cca 1,5l denne vypijem. spanku neviem, asi hej. zaspim do 22:00-22:30, vstavam 5:30. Pribrala som asi 4-5 kil asi od juna. A dovtedy som sa stravovala ako teraz. mam pocit, ze odkedy som zacala cvicit a sledovat, ze len priberam.

autor
6. nov 2022

netvrdim ze nemate pravdu, ale nechcem si zase spomalit metabolizmus jedenim slabych vecer. akekolvek pecivo na veceru je tiez kaloricke. a jest len tvaroh so zeleninou mi pride malo.

zuzuliennka1
6. nov 2022

tak kaloricke je uplne vsetko, okrem cistej vody. aj pecivo si mozes dat, dokonca aj na veceru - ale v rozumnom mnozstve, v rozumnom case a s rozumnou oblohou

januska12323
6. nov 2022

Koľko kg za aký čas si pribrala?
Ja nie som nejaký výživový poradca ale už len ráno začínaš zle, sladká káva plus sladká kaša v kupovanej je viac cukru a iných blbosti ako keby si ju robíš sama, sladká desiata, obed ok, večeru slabšiu. Ja koľkokrát večeru ani nejem a nechýba mi.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
autor
6. nov 2022

mozem si teda dat na veceru namiesto 80g cestovin len 60g. ale budem potom hladna. ale mozno je to len o zvyku, moja mama napriklad uz po 16:00 neje a tiez mi tvrdi, ze hladna nie je. tak asi to len musim prekonat.

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
marsmykkok
6. nov 2022

Autorka lieky nejaké neuzivaš nové? Štítna žľaza ok? Hormóny tiež? Nezačala si užívať antikoncepciu? 0Jedla mi nepríde veľa, potom možno ešte ovocie ak ješ na kilá je kalorická bomba, v lete možno chladená kofola/pivko? Neopúšťala si sa v lete na tomto (ovocie, nápoje, zmrzlina)

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
eskop
6. nov 2022

Napíšem podľa seba ako som to robila ja.. ráno som mala napr kasu s ovocím, alebo omeletu s paradajkou, dve vajíčka na tvrdo a zeleninu, plátky šunky a zeleninu(pečivo som nejedla), desiata napr banán alebo jablko alebo hrozno alebo jogurt.. obed polievky nejem, takže hneď hl jedlo napr cestoviny s mäsom a šalátom,alebo mäso a príloha zelenina, varená alebo gril atď, olovrant väčšinou tvaroh s ovocim(lyžica medu) , a večera dajme tomu tortila zeleninová, alebo šalát alebo pizza tortilla alebo to co na obed ale menšia porcia.. tiež som cvičila 5x do týždňa. Piť vodu len, žiadny cukor keď tak len med. A ak som mala chuť na sladké tak som si dala jeden bebe keks, alebo marinu. A mat ten balans. Oddych, jedlo, spánok,cvičenie, duševná pohoda.

autor
6. nov 2022

@marsmykkok lieky nove len zelezo asi od augusta. v lete som si nedala zmrzlinu ani s dcerou ked sme sli. fakt vynimocne. kofola sem tam ano, ale len cez vikendy. a od jesene uz nie. ovocie vseobecne malo jem.

autor
6. nov 2022

@elizabet173 ano, rozmyslam uz nad zemlami so sunkou, syrom(samozrejme po 1 platku) a salatom. lenze ked kupim aj len 100g sunky, tak po 2 dnoch bude uz zla. radsej by som bola keby niekde po ceste taku oblozenu zemlu kupim, ale neda sa. hej, tie vecere prekopem. "omacku" som pisala napr. polucene avokado so chcerry rajcinami. alebo pecene rajciny s cesnakom, cibulou, mixnute. alebo cacio e pepe s 25g parmezanu a 10g masla.

zobaka
6. nov 2022

skus vecer vysadit sacharidy, ziadne cestoviny s omackou na veceru, ani jedlo, ktore je ako druhy obed, nakrajaj si por, uhorku, mrkvu, urob si k tomu omacku cicerovu, cviklovu, avokadovu, na proteinove tycinky zabudni, jedna taka tycinka ma takmer tolko kalorii ako jeden cely obed, ked si v praci objednavas v praci, skus jest polovicne porcie

sense
6. nov 2022

Ale aj ten ikej ako 2eur minca ma kalorie a uver cestovin daj 60ng, pridaj buelkoviny a viac zeleniny. Sacharidy vecer maju tolko isto kalorii ako rano,takze vibec nemusis vecer vynechavat sacharidy.

lauriik
6. nov 2022

Ja hladna nejsom. Mam to vyvazene aby som mala dostatok proteinov, tie zasytia. A tie suchare, napriklad 2ks krehkych rohlikov activ maju 77kcal co je podla mna nic 😉

autor
6. nov 2022

@sense samozrejme. keby to ale odvazim, tak to ma mozno max. 2g.
cely princip o co mi ide je, ze podla mna v porovnani s druhymi nejem nejako zle. ty si olej nedavas do jedla? cvicis? co mavas na veceru?

drakaria
6. nov 2022

Jesť môžeš čokoľvek dokonca aj sladké aj pečivo prosím ťa nepočúvaj tieto niektoré na hlavu ženy ...podstatné je koľko ! Musíš si jedlo vážiť a dobre by bolo na začiatok aj počítať kalórie kým to nedostates do oka ...ak budeš mať nižší príjem ako výdaj neexistuje že nezacnes chudnúť ...a kľudne aj s omačkou alebo jedným keksikom denne

zuzubb007
6. nov 2022

Neviem ale za mna treba kardio cvicit tak minimalne 40 minut 3x tyzdenne, spalovat tuky sa zacinaju az po 20 minutach intenzivneho cvicenia pricom musis mat pulz nad 130 inac nespalujes, po cviceni nejest celu hodinu ak sa najes skor zastavis spalovanie, po dalsie pohyb do skoly a tak 10 minut je k nicomu inac vsetky postarky by boli podvizivene kolko sa nachodia a je to pravy opak, po dalsie pi zeleny caj a cistu vodu a pojde to dole tak ci tak ja to robim roky a drzim si vahu, potom sa opustim na dva mesiace zeriem keksy a cokolady a hned mam 2 kila naviac, vratim sa k rezimu a po mesiaci som znova fit :D, a aby som nezabudla nejem kraviny ako vlocky, ale pecivo normalne zavisi kolko prijmes kalorii, ked si v limite mozes aj horalku kazdy den a nepriberies

avanka
6. nov 2022

@sense nemáš správny jedálniček,ak chces chudnúť. Ja si teda váhu držím,ale napr raňajkujem 70g ovsených vločiek zaliate vodou, lyžička medu,škorice a 40 g tvarohu. Alebo krajec kvaskoveho chleba s maslom a syrom. Obed väčšinou zeleninové jedlo, cestovinu, bulgur, kuskus, vajíčka, syr,šunka,zelenina, večer tiež šalát, syr,jasne, že si dám aj sladké, čokolády kúsok,dnes som piekla bábovku a pod, ale ja chodím na bicykli 12 km denne a po práci robím rýchlochôdzu. Cca okolo 8-10 km, niekedy idem aj do práce pešo, 6 km , 6 km späť .
Resp. jedz, ale máš málo pohybu. Keď boli deti malé, chodili so mnou, oni na kolobežke, bicykli,korčuliach, ja peso. Alebo varoval manžel.

catmartina
6. nov 2022

@zuzubb007 ja necvicim vobec iba sa zdravo hybem a viem chudnut..z 90% je to hlavne o strave..a to som po jednom dietati a mam cez 30...

marsmykkok
6. nov 2022

@drakaria súhlas. Ale raňajky by som menila, tie 3 lyžičky kaše nezasytia vôbec, zbytočné kalórie. Radšej kúsok chleba s malým množstvom masla a s medom alebo džemom a podľa mňa nebudeš doobeda taká hladná.

zuzubb007
6. nov 2022

@catmartina samozrejme, ked vies dodrzat stravu netreba ani cvicit, bohuzial my co sme zavisli na cukre si to musime potom odmakat :D

drakaria
6. nov 2022

@marsmykkok samozrejme v strave je potreba hlavne bielkoviny tie zasýtia ale hlavne mi ide o to že je absolútna hlúposť vzdať sa niečoho alebo jesť len do piatej a podobne kraviny ...to je hlúposť dôležité je dobrý vzťah s jedlom a nič si neodriekat

31majka12
6. nov 2022

Skúšala si 90dnovu rozlisovaciu diétu? Tam do 12 hod ješ len ovocie...

autor
6. nov 2022

@31majka12 diety nechcem ziadne. bojim sa jojo efektu. a drzat nejaku dietu celozivotne urcite nedokazem.

sense
6. nov 2022

@avanka ja nemám problém s priberanim, a pohybu mam dosť ako v práci tak aj po práci. Príspevok mal byť smerovamx asi autorke príspevku.

lasoli
6. nov 2022

ja mam napriklad kusok syra.caj,

ibrunova
6. nov 2022

Podľa mňa sa až tak hrozne nestravuješ, áno cestoviny, ale zase neješ ich asi každý deň. Ja sa napr. tiež naraňajkujem o 8 ráno a o 10 som už hladná. Skúšala som kaše, jogurt, pečivo a aj tak som hneď hladná. Kebyže si niečo nedám, tak do obeda o 11.30 nevydržím, začne sa mi točiť hlava, studený pot atď. Po tabate treba bielkoviny.. Kuracina, omeleta, tvaroh a podobne.
Už len veľa tekutín.. Iné mi nenapadá.

lasoli
6. nov 2022

no tak to ti neviem ked si hladna mne staci toto a niesom hldna kava ,johurt oned banan syr vecera syr plus oned este kava.medzitym nieco drobne na zahryznutir,napr kusok chleba a tak ale j som takto uz zvyknuta a pijes dost vody???Skus vela vody pit doobeda.

31majka12
6. nov 2022

Na diétu sa dá zvyknúť ....časom sa iba upravuje strava.
Ale schudnúť sa dá pekne a aj udržať si váhu...
Veď si ju skús aspoň pozrieť na čom funguje.