icon

Prečo sa budím každú noc okolo tretej hodiny?

22. apr 2025

Ahojte, môže niečo znamenať, ak sa posledné noci budim pravidelne v rovnakom čase +/- o tretej? Celkovo môj spánok je zlý (na to odpovede a rady nehľadám) a budím sa v noci často, no poslednú dobu je to fakt pravidelne rovnaký čas. Len tak, či za tým niečo hľadať 🤷‍♀️

fajnova
22. apr 2025

Zvýšený stresovy hormón kortizol

viestta
22. apr 2025

Nezacinaju cvirikat vtaky? Lebo mna zobudia, vycuram sa, napijem sa a spim dalej

laurinka27
22. apr 2025

Pravdepodobne to znamena, ze ta budi demon.

marcellka32
22. apr 2025

Budenie v istú hodinu opakovane naznačuje nefunkčnosť nejakého orgánu.
Každý orgán má vyhradený čas, kedy je v noci najaktívnejší, a ak sa v tomto čase budíte, môže to znamenať nerovnováhu v danom orgáne.
https://www.zdravoradka.sk/blog/ako-funguju-org...

marcellka32
22. apr 2025

U teba sú to pľúca...nefajcit, ale aj spracovanie smútku a strachu psychika

nynia
22. apr 2025

Vsak sama si si nato odpovedala mas za tym hladat ten nekvalitny spanok a tu pricinu kvoli ktorej je nekvalitny.
Ja tiez som ho mala nekvalitny este cca mesiac do zadu bol za tym stres budila som sa pravidelne v rovnake casy minimalne 1x vacsinou 2 alebo 3x kazdu jednu noc. Ked stres pominul spim bez problemov az do rana a taky tvrdy spanok, ze sama nechapem ako tak tvrdo viem spat.

vakatko
22. apr 2025

Zle zložená strava, málo pohybu, stres.

marsmykkok
22. apr 2025

Proste mozog si zvykol vstávať o takom čase, ja som tak vlani sa budila pravidelne o štvrtej. Najlepšie je proste nebudiť sa a snažiť sa spať. Teda nepozeraj na hodiny a neotvaraj zbytočne oči a skús spať ďalej.

majlo1234
22. apr 2025

Pravdepodobne ti vtedy konci jeden soankovy cyklus, zvlast ak chodis spavat relativne v rovnaku dobu.

marhulka13
22. apr 2025

Mne to spôsoboval pracovný stres. Odkedy som zmenila prácu, už spim ako drevo

nataliik
22. apr 2025

Lebo máš vtedy fázu slabšieho spánku a zobudíš sa.
Aj keď rady nehľadás, ale naozaj pomáha cvičenie a spanie v rovnakú dobu a pred 23.

terezkaarthuramax
22. apr 2025

Joj autorka veru aj ja

terezkaarthuramax
22. apr 2025

Mna ale nezobudí šuchnutie ani hluk. Js sa prodte zobudim bez pričiny... Inak ak spim velakrat ani budik nepocujem.

la_dolce_vita
22. apr 2025

Tiez sa mi to deje a niekde som citala, ze je to hodina diabla... hod si do googla.

cafelatte
22. apr 2025

Organove hodiny do 3 je to pecen po 3 sú to pľúca, pečeň treba prečistiť pri nadváhe a pľúca pri alergiach

selena_luna
22. apr 2025

To ze clovek prespi celu noc naraz je z evolucneho hladiska celkom novinka. Zacalo to priemyselnou revoluciou, umelym osvetlenim a zmenou zivotneho stylu na pracovnika tovarni. Napriklad v stredoveku mali ludia 2 nocne spanky a medzi nimi sa napriklad navstevovali. Chcem tym len povedat, ze budenie v noci nutne nemusi byt problem a moze to byt nieco uplne prirodzene.
https://www.bbc.com/future/article/20220107-the...

katty123456
23. apr 2025

Aj tie vtačky čvirikajú...aj som citala nejakú štúdiu dávnejšie že každá hodina v noci ma súvis s nejakým orgánom..tuším obličky boli takto nadránom..mimochodom j ja to mam..ozaj aj peri/menopauza ma súvis s nespavosťou/

valise
23. apr 2025

Ja to mam pocas pms,

tairyx
23. apr 2025
@katty123456

Aj tie vtačky čvirikajú...aj som citala nejakú štúdiu dávnejšie že každá hodina v noci ma súvis s nejakým orgánom..tuším obličky boli takto nadránom..mimochodom j ja to mam..ozaj aj peri/menopauza ma súvis s nespavosťou/

@katty123456 to je podľa mňa blbosť, ja by som mala podľa tejto teórie orgány na kašu a bola by som asi už aj mŕtva a to hovorím o všetkých orgánoch, keďže sa budím každú hodinu a niekedy aj každých 45minút..

tairyx
23. apr 2025
@katty123456

@katty123456 a už 16 rokov sa tak budím

katty123456
23. apr 2025
@tairyx

@katty123456 to je podľa mňa blbosť, ja by som mala podľa tejto teórie orgány na kašu a bola by som asi už aj mŕtva a to hovorím o všetkých orgánoch, keďže sa budím každú hodinu a niekedy aj každých 45minút..

@tairyx netvrdím to na stopro..u mňa to bude asi aj perimenopauzou

jogy1984
24. apr 2025

Aj ja sa budeviam často o tretej ráno. Aj ja mám horší spánok. Ale ja som diabetik a tento stav pripisujem výraznym výkyvom cukru

romanadam1626
24. apr 2025
@valise

Ja to mam pocas pms,

@valise ja tiež

selena_luna
24. apr 2025
@jogy1984

Aj ja sa budeviam často o tretej ráno. Aj ja mám horší spánok. Ale ja som diabetik a tento stav pripisujem výraznym výkyvom cukru

@jogy1984 inak to mas pravdu, o tretej v noci cukor vzdy klesa, diabetikov na lieceni striktne o tretej budia na meranie.

romanadam1626
24. apr 2025

Treba celkovo upraviť spánok, veľa pohybu na čerstvom vzduchu, prechádzky do prírody...
a skús sa keď sa zobudíš o tej 3-tej v noci pomodliť ku svojmu anjelovi strážcovi :
"Anjelíčku môj strážničku, opatruj moju dušičku,
opatruj má vo dne i v noci, buď mi vždycky na pomoci "🙂
Mne to vždy pomohlo upokojiť sa a znovu zaspať