Prečo sa cítim lepšie pri nízkom tlaku?
Baby doteraz som sa nad tým nezamýšľala kým som tu nečítala jednu tému ale je podľa vás normálne že mám takýto tlak každý deň a cítim sa vtedy najlepšie? Akonáhle mám v podstate pre iných ideálny tlak 120/80 tak mňa začne strašné bolieť hlava je mi zle niekedy sa mi až ruky trasu a keď mi.klesne.zas je dobre. Mám to takto dlhodobo odsledovane. Ale čo viem kedysi.som.mavala tlak 120/80 a nerobilo mi.to.nic a teraz už dosť dlhú dobu asi aj roky mávam takto nízky a vyšší jednoducho neznesiem toto je napríklad môj ranný tlak dnešný.

Ak mas taky tlak a citis sa dobre, tak je to v poriadku 🙂 na co si meras ked ti je fajn? 🙂 moja mama doktorka vzdy hovorieva - nizky tlak znamena dlhsi zivot 🙂
@andrea2323 no meriame si skrz lieky ktoré by som mala brať aj na chrbticu ale vzhľadom na tento tlak ich neberiem 🤣
Prečo si meriaš každý deň?
ja mávam taký celý život....tie lieky čo spomínaš sú od bolesti? ak ano, kludne ich môžeš....piť minerálky, môžeš aj viac soliť ak máš v poriadku obličky a rekreačne šport....akýkoľvek pohyb....vekom sa tlak zvyšuje...
Môj lekár hovorí ak vám nespôsobuje problémy a cítite sa fajn , nie je čo riešiť budete dlhšie žiť.
Môj bežný prevádzkový tlak, pulz mám ešte nizsi, ale EKG je v poriadku
Tiež mám podobne nízky tlak a cítim sa väčšinou dobre. Až na dni kedy ma chytí migréna (vraj to súvisí s tým nízkym tlakom a prekrvenim mozgu). V takom prípade mi pomôže kapučíno.
Ty kávu celkovo nepiješ?
Môj tlak...lekári ho chvália ja sa cítim dosť doobeda unavená.Ja, keď si sám slabú kávu tak sa cítim ako píšeš roztrasena...keď nemáš závraty či neodpadavas je všetko v poriadku
Mám tiež celý život nízky tlak a cítim sa dobre. Lekárka mi vraví, že je lepšie mať nižší ako vyšší. Nízky tlak si vies zvýšiť aj sama , no na vysoký sa berú už lieky.
Tiež mám podobne nízky tlak a cítim sa väčšinou dobre. Až na dni kedy ma chytí migréna (vraj to súvisí s tým nízkym tlakom a prekrvenim mozgu). V takom prípade mi pomôže kapučíno.
Ty kávu celkovo nepiješ?
@mogaa sirdalud je to na také uvoľnenie chrbtice a znižuje tlak preto to neberiem.
@lenkakravcova kávu mám rada ale obmedzujeme skrz extrasystoly snažím sa púť bezkofeinovu nerobí mi to dobre na srdce žiaľ inak som pila aj tri denne
Ak nemôžeš kávu skús zelený čaj a ešte lepšie matchu. Aspoň u mňa funguje lepšie ako kava. Nie je to len aktuálny "módny trend"
Ja tiež občas beriem sirdalud, ale mne to tlak neznižuje. Ja ho mam vysoký.

Ak mas taky tlak a citis sa dobre, tak je to v poriadku 🙂 na co si meras ked ti je fajn? 🙂 moja mama doktorka vzdy hovorieva - nizky tlak znamena dlhsi zivot 🙂