Prečo sa mi bezdôvodne tlačia slzy do očí?
Ahojte, ja neviem mam pocit ze som divná ked niekedy riesim nejaké veci. napriklad v skole na rodicku ohladom deti alebo sa s niekým rozpravam tlacia sa mi slzy do oci viac menej bezdovodne. aj dnes som bola v skole koli synovi isla som tam viac menej kludna. volal.mi ze mam prist po neho ze ho chalani cakaju pred skolou a chcu ho byt. ked som prisla tak vsetci usli tak som isla so synom za triednou a speckou a bavili sme sa a zas sa mi tlačili slzy do oci aj ked to tak proste necítim. qkoze nieze by mi to bolo jedno ale nebolo to na plac. ja uz pred nimi vyzeram ako nejaka labilna trúbka co stale place a je mi to neprijemne ze to neviem ovladat idem odtiaľ uplakana a cervena a vsetci po mne hladia.🙁
Skus pomaly rozprávať, počúvať sa, ako ti to ide, pomaly dýchať, pomáha to na zníženie napätie a stresu pri rozprávaní.
Mala si to tak vždy, či iba v poslednej dobe?
@pasomnica asi vzdy qle teraz mi to vadí lebo ked sa chcem zastat syna nechcem pri tom plakat nechcem aby ma brali ako daku hysterku vobec taka niesom 🤷🏼♀️
@majo111222 je to taky maly triedny gang a dnes mal s nimi v skole konflikt tak sa dohodli ze ho po skole pockaju. nevedia si s nimo dat v skole rady. syn je integrovany ale rozumny chlapec.
Ja to mam keď ma niekto polutuje, takže ti rozumiem. Tiez neviem prečo furt slzim, ked to tak vobec vnutorne necítim. Asi nejaké potlacane emócie. Niekto zas vybuchuje a vykrika takže toto mi ešte príde ako lepšia možnosť. Zas je dosť pochopitelne stresujúce ze tvoj syn musí také niečo zažívať a ty sa musíš natahovat s nekompetenciou.
@domak2 som rada ze niesom sama uz si pripadam divne 🫤
Potlačené emócie a vyriešiš to napr psychoterapiou.
Ja to mám od kedy som sa mierne psychicky zrútila...nemôžem ani správy pozerať alebo filmy s citlivými témami rozplače ma skoro vsetko
Ja nie som precitlively clovek, napr. bez emocii pozeram spravy kde su katastrofy a pod. Ale ked som nahnevana, alebo riesim nieco vazne v praci, alebo sa musim obhajovat ked nieco urobim/neurobim, vzdy sa mi slzy tlacia do oci. Bohuzial neviem to ovplyvnit, potom kazdy ze som citlivka. Nie som, len (hlavne) ked som nahnevana, alebo zahnana do kuta, tak takto reagujem. Snazim sa s kludom, z hlboka dychat, mysliet na nieco, ale vzdy to takto vypali a ja sa citim trapne. Neviem ci poradit, ale teda mam to takto aj ja odjaziva. ☹
Z toho "byť" sa aj mne tlačia slzy do očí...
Za mňa tiez potláčas emócie a potom sa takto derú na povrch. Ventiluj sa niekde 😉
Ja to mám tiež, spomeniem si na niečo smutné a plačem,dojíma má niečo plačem.Na svadbe obrad a mne sa tisnú slzy do očí.Ja sa na povel rozplačem a neviem prísť na to,že prečo je to tak.Som zvedavá čo ti poradia .
Máš strach o syna, spôsobuje to úzkosti, skús dopĺňať magnézium a čaje na upokojenie medovka, kamilky... obmedz cukor a sladké jedlá, kávu, bielu múku zhoršujú úzkosti...
@vakatko ja nemam uzkosti ani strach o syna.
Si super matka, že sa o syna nebojíš, keď ho chcú zbiť. Úzkosti nemáš tak to budú len slzy šťastia.
Toto iste mam aj ja. Neviem to ovládať, raz sa m stalo keď som bola u vedenia v práci a ponúkli mi inú prácu pozíciu ako som chcela, tak namiesto toho aby sme v kľude o tom diskutovali som nevedela povedať povedať ani slovo poriadne a len mi slzy tiekli. A nechápem prečo. Necítila som, ze mi nejako bolo ublížens alebo tak. Alebo keď doma máme nejaký konflikt tak tiež plačem keď som nasrata... Neviem to ovládať a tiež ma to strašne obmedzuje a strapnuje ma to a preto sa snažím predchádzať konfliktom alebo nejakým situáciám, kde viem ze sa mk to môže stať a to je zase tiež zle lebo si znie vždy poviem svoj názor.... Začarovaný kruh
@vakatko 😂 ked sedi v škole a vie ako sa má zachovať a ked viem ze si poradí tak neviem preco by som sa mala báť. sú to piataci... ale ako povies ty ma poznas lepsie nic o mne nevies a ked nemas to co ja tak neviem preco sa k tomu vyjadrujes ocividne si to nepochopila...
@kaca222 skusim sa vydat touto cestou sama som zvedava.
@lucinka12356 presne tak to mám aj ja. slzne kanaliky nespolupracuju so zvyskom tela 😅
Poviem ti to tak nemáš nič, ja mám toto odjakživa či dakdo pochváli alebo je zle u detí, u doktora, či u mňa, alebo vidím v telke film smutný, alebo dávajú dáky príbeh ja hneď slzy, skúšala som sa kadeco a teda je to povaha a to, že som taká mega citliva mi strpčuje tým pádom zivot, presne toto rodičko viem o čom vravis, taká besiedka kokos ja už dopredu týžden mám stres, že zase budem revať, a keď vidím mamičky, že nimi ani nepohne tak si prídem vadna naozaj, že dakedy by som chcela byť menej citlivá si sama poviem
Ja mávam online terapiu od decembra každé dva týždne a už skoro neplačem ☺️ myslím v tých vypätých situáciách, u mňa to boli najmä konfrontácie s matkou, ktorá ma vôbec nerešpektuje.
@zuzubb007 keby som to nezažila, tak sa tu nevyjadrujem. Mala som obdobie úzkostí, termíny v práci, nestíhala som obedy, pracovná vyčerpanosť... rozplakala ma húkajúca sanitka, pohľad na starého človeka... bolo to ťažké obdobie.
Ukončila som prácu, 3 mesiace som sa dávala dokopy. Zmena stravy a životného štýlu zo mňa spravili iného človeka. Ako píšu vyššie, u niekoho to môžu byť aj traumy z detstva, ktoré mozog vytesní a zablokuje na to treba pomoc psychológa, alebo si prečítaj knihu "Telo si pamätá"
@zuzubb007 " ja som totálne v pohode, žiadne stresy "
Vyššie píšeš, že máš týždeň stresy z besiedky, že budeš revať, alebo ak ťa niekto pochváli slzíš, to nie je normálne. Stres, " keď je zle u detí, u lekára, alebo u mňa... " je úplne v poriadku, úzkosť je normálna reakcia organizmu na stres, ale vyčerpáva to telo, hlavne keď nemá dostatok živín, vtedy nastanú úzkostné stavy aj bez stresu.
Nie je to dané, ty si to uzavrela tým, že si plačko a nechceš to riešiť, možno by pomohla návšteva psychológa, nevieš čo je u teba spúšťač úzkostných stavov.