icon

Prečo sa mi nehojí ďasno po extrakcii zuba?

vera55555
30. jan 2025

Ahojte prosím vás má niekto skúsenosti s niečím takým? Mala som zápal v 6 tke dole počas Vianoc. Brala som ATB ale nezaberali tak zub išiel von. Bol mŕtvy už. Ale po extrakcii na chirurgii mi ďasno nezašili. A teraz to ide. Pondelok tahany na druhý deň afta v hrdle na rovnakej strane ako tahany zub. O 3 dní som išla naspäť kvôli bolestiam. Dali drenaz do piatka na deň a potom rozkrvacal že by malo byť ok. Ale nebolo. Išla som k svojej zubárke. Ťa mi mení drenaz každý deň už celý týždeň ale vraj to nevyzerá lepšie. Podotknem že beriem už druhé ATB. Aj keď bolesti už nemám velke. Bolí ešte ale už nemusím brat prášok od bolesti. Doktorka ma už chce podľa na ster prečo ATB nezaberajú a prečo sa to nechce hojiť. A afta? Aj po 10 dňoch obrovská a bolestivá. Neviem čo robit už som zúfalá. Na aftu som skúsila jox aj tantum verde. Ale po joxe dosť páli a mám pocit že mi to zhoršuje.

katie253
30. jan 2025

@vera55555 vyplachuj si ústa odvarom z repíka. Niekoľko krát do dňa.

damira90
30. jan 2025

@vera55555 neuveris ale ja ciernym cajom stahuje zapal mikro zabija a suší cize aj ranu. Ja ho pouzila som aj dcere na zapaleny prst zboku hnisavy. Za tri dni ho mala zdravy a to jej to mali narezavat. Cierny caj tekane alebo z lidlu( neni to odpad ani humus ten zlty) neuveritelne aj ten dobry aj ked nechapem preco je lacny euro. Staci do deci vody.. alebo ty do ust dva deci skus. Z

sapetka
30. jan 2025

@vera55555 a dodrziavala si rezim po vytrhnuti zuba?

vera55555
autor
30. jan 2025

@sapetka jemine nejedla som asi pol dňa a nepila tiež dosť dlho. Nevyplachovala som ničím aby som si nevyplachla tu zrazeninu. Proste je to cele zle. Až sa bojím že čo má ešte čaká. 😭😢

jeanne14
31. jan 2025

@vera55555 ja som na tom momentálne tak isto 😔 už dva týždne … chodím každý druhý deň ráno k zubárovi, čistí mi to peroxidom. Mám druhé atb a už idem zosaliet dokedy ešte …

vera55555
autor
31. jan 2025

@jeanne14 jemine tak sme dve. Ja začínam od pondelka tretí týždeň on vytrhnutie. Dnes mi znova vybrala drenaz a stále je tam hnis. Zapálené to nemám ale že je tam hnis asi tam zápal musel byť už dlho tak preto. A tá afta čo mám v ústach hruza boli viac ako ten zub 😢

vera55555
autor
31. jan 2025

@jeanne14 a dáva ti aj drenaz? Takú gazu namočenú v niečom do rany? Mne ATB končia v nedeľu v pondelok kontrola. Ale nemám pocit žeby sa to zlepšovalo 😞

jeanne14
3. feb 2025

@vera55555 nedáva, 😔 zajtra rano idem zasa

vera55555
autor
4. feb 2025

@jeanne14 ja uz nechodím. Chodila som týždeň na drenaz ale žiadna zmena. Akurát ms to prestalo bolieť tak to nechala už tak že to sa bude dlho hojiť ale je 3 týždeň a ja tam mám dieru jak svet. Už neviem ako dlho čakať. Bolí ma to akurát na dotyk keď si stlačim líci kde mi ťahali zub inak je to ok. No aj tak ani sa poriadne nemôžem najesť. Hruza

jeanne14
5. feb 2025

@vera55555 mna to už dnes konečne boli menej, prvý deň bez tabletky od bolesti, ale stále citlivé, ďasno mierne opuchnuté, diera jak hrom ako píšeš, kosť ešte stále vidno, dva týždne po vytrhnuti no 😔

vera55555
autor
6. feb 2025

@jeanne14 ja som bola dnes nech mi skontroluje a povedala že hnis tam už nevidno že by to malo byť už lepšie. Ale diera stále rovnaká. Pýtala som sa jej či sa to už uzatvára tak že zatiaľ nie 😢