Prečo sa niekedy po prebudení nemôžem hýbať?
Dobrý deň stalo sa vám uz ,že ste sa zobudili a nevedeli ste hýbať rukou a jednou nohou na tej istej strane ,ja som sa zobudila a nejake 3 minúty som nevedela hýbať dávala som v hlave povel na pohyb a nič,bolo to strašné,chytila som ruku a vysiela mi normálne ako keby nebola chcela som hýbať sa nič potom som druhou rukou si ju nahmatala ,lebo ja som ani necítila v tej ruke nič ako keby to ani nebola moja ruka len vysiela a snažila som sa hýbať a hýbať a nič potom sa pomaly rozhýbali končatiny ,neviete čo to môže byť bojím sa .
Máš odkrvenú ruku, deje sa to bežne. Priľahneš si ju a tým pádom sa ti zastaví prítok krvi a tým pádom úplne stŕpne.
Ked to maš na celej strane, a stáva sa ti to často? Asi by som sa na to pytala dr. Lebo ja som takto 3 krat našla mamu a bola to 3 krat porážka. Nechcem ťa strašiť, lebo to kludne moze byt aj prilahnute, aj nerv pricvaknuty.....ale mam s tym skusenosti. Tiež sa mama moja rozhybala po par minutach. To znacilo slabsie porážky dve, a tretia prišla tiež ale už sa pridali hlasivky ochrnute. Tiež hned rano pri prebudzani.
Spánková paralýza. Nemusíš sa báť. To sa stáva, keď sa vedomie a telo človeka nezobudia naraz😉
@enmery spánkový paralyza sa väčšinou deje náhle v noci a nie ráno po zobudeni a nevieš hýbať celým telom, nie len polovicou.
@enmery spánkový paralyza sa väčšinou deje náhle v noci a nie ráno po zobudeni a nevieš hýbať celým telom, nie len polovicou.
@13uzivatelka11 Nedeje sa náhle, ani časovo nie je obmedzená. Ide o proces uspávania tela a mozgu, čiže veľa ľudí ju zažije pri zaspávaní alebo naopak po zobudení. Mozog je hore telo v ešte v REM fáze. Dokonca môžeš mať tiež pocit, že nehybeš len jednou polovicou, lebo mozgových kmeň sa nezapol hneď celý, ale postupne. A často to je aj halucinácia. Podľa toho, čo dievča píše, je mladá a zažila to prvýkrát. Ja som zažila toľko spankovych paralýz, že by som z toho urobila minimálne 3 kvalitné horory. 😄
Vdaka Bohu za spankovu paralyzu, ak by neexistovala tak pocas divokych snov po segedine na veceru dolames ruky a nohy nielen sebe ale aj spoluspiacim
Spankova paralyza, velmi neprijemne, ale nedeje sa to casto.
@deni888999 spankova paralyza to by si sa pravdepodobne nemohla hýbať úplne celá nie? A odkrvenie to je tiež také no... Stáva sa mi to keď si prilahnem ruku, ale aj ruka aj noha na tej istej strane naraz? S nohou sa mi to nikdy nestalo. V akej polohe si sa prebrala? Odkedy to začalo?
@deni888999 moze to mať viacero príčin. Jedna je, že si si proste len priľahlé nejako telo. Ja som tka raz mala ruku a tak sa mi odkrvila, že som chvíľu ráno nevedela s ňou pohnúť. Ale to podľa mňa si schopná cítiť podľa toho, že hneď po pohyboch sa začne ruka zakrvovat a cítis "mravcenie". Druhá možnosť je tá paralyza, aj keď slniw som si istá, či funguje len na polovicu tela. A tretia možnosť je malá mŕtvica. Že niekde ti upchala napríklad krvná zrazenina cievu a nedokrvolo mozog. Alebo to ešte môže byť cvaknuty nerv napríklad v chrbtici. Môjmu ockovi trpla polovica tela a bolo to z krčnej chrbtice. Ale jemu sa to dialo aj cez deň.
@deni888999 moze to mať viacero príčin. Jedna je, že si si proste len priľahlé nejako telo. Ja som tka raz mala ruku a tak sa mi odkrvila, že som chvíľu ráno nevedela s ňou pohnúť. Ale to podľa mňa si schopná cítiť podľa toho, že hneď po pohyboch sa začne ruka zakrvovat a cítis "mravcenie". Druhá možnosť je tá paralyza, aj keď slniw som si istá, či funguje len na polovicu tela. A tretia možnosť je malá mŕtvica. Že niekde ti upchala napríklad krvná zrazenina cievu a nedokrvolo mozog. Alebo to ešte môže byť cvaknuty nerv napríklad v chrbtici. Môjmu ockovi trpla polovica tela a bolo to z krčnej chrbtice. Ale jemu sa to dialo aj cez deň.
@tinka_1807 Ahoj , práveže,to je mi cudne ,že som necítila mravčenie , ja som sa prebudila bolo 5h ráno nebolo to príjemné ,Ak sa mi to udeje ešte raz navštívim dr . Lebo mam problém z modrinami tvoria sa mi po končatinach len tak hoci kedy .Chcem napísať bez urazu. .
@tinka_1807 Ahoj , práveže,to je mi cudne ,že som necítila mravčenie , ja som sa prebudila bolo 5h ráno nebolo to príjemné ,Ak sa mi to udeje ešte raz navštívim dr . Lebo mam problém z modrinami tvoria sa mi po končatinach len tak hoci kedy .Chcem napísať bez urazu. .
@deni888999 Ak sa ti tvoria modriny, tak k lekárovi. To si potom naozaj mohla mať tu mŕtvicu, nakoľko modriny svedčia o zlej zrážanlivosti krvi. Môžeš mať nejaké trobofilne stavy a z toho si naozaj mohla mať napríklad krvnú zrazeninu v mozgu, ktorá spôsobila malú mrtvicu.
V súvislosti s tou krvou by som to nepodcenovala a nečakala kým sa ti to zopakuje. Radšej zajdi za lekárom a spomen tie modriny aj tu skúsenosť s nehybnostou. Mal by ťa poslať na hematologiu a možno ťa pošle aj na ďalšie vyšetrenia. Držím palce

Spánková paralýza. Nemusíš sa báť. To sa stáva, keď sa vedomie a telo človeka nezobudia naraz😉