Prečo sa po pôrode ťažko zobúdzam na budík?
Baby, skôr výlev, po pôrode som sa na každý suchot, nrnkanie bábätka zobudila, teraz máme 2 mes, ja som kd pôrodu normálne nespala a z toho deficitu spánku sa mi už stáva ti, že spím tak tvrdo, že absolútne nepočujem budík a veľakrát ani mrnkanie... až buď ma zobudi muz... Tie, ktoré ste mali take narocnejsie deti, ze ste nestihli cez deň spať počas ich spánku, stávalo sa vám to?
Suhlasim, si vycerpana. Musis sa dospat. Dohodni sa s muzom, aby ta nechal vyspat a postaral sa o vase deti….ide vikend, mas na to idealny cas.
Vždy, naozaj VŽDY, keď dieťa cez deň spí, ľahni si s ním. Ostatná práca v domácnosti počká, pomôže ti s ňou muž, keď sa vráti z práce. Tiež som mala náročné deti, hlavne čo sa toho spánku a častého budenia týka. Vyzerala som ako zombie a zaspávala som aj po stojačky. Trvalo dosť dlho, kým som pochopila, že musím spať proste vždy vtedy, keď aj dieťa, lebo ináč ma ten nedostatok spánku položí. Neznamená to, že som aj tak bola dostatočne vyspatá, to nie, ale tie polhodinové schrupnutia cez deň mi aspoň trochu pomohli. Mimochodom, prečo máš nastavený budík?
Úprimne, ak nemusíš vstávať, tak budík vypni. Áno, mala som to tak aj ja, ono sa to postupne zlepší, keď si telo zvykne na deficit ale v každom prípade popros muža, aby cez víkend prebral ráno starostlivosť o dieťa on a ty to dospi, mne to veľmi pomohlo ku fungovaniu. Kašlala som aj na poriadok aj na varenie - fičali sme na donáške, úplne sme mali mood na prežitie len 😅 a pri druhom synovi som to robila rovnako, ešte som aj zladila spánky deťom , kým starší nešiel do škôlky, aby som mohla spať s nimi.
Si úplne vyčerpaná, proste keď dieťa spí spí aj ty ostatné veci počkajú nič nie je dôležitejšie ako ty a tvoje malé bábätko

Si vyčerpaná. Popros niekoho nech sa postará o dieťa a poriadne sa vyspi. Ja si pamätám ako sme po pár mesiacoch išli ku svokre (rodila sommces covid čiže zo začiatku žiadne návštevy nič každý sa bál). Ja som prespala jeden deň a jednu noc mi ju nosila len na dojčenie.