icon

Prečo sa pri CT brucha a panvy používa plachta?

30. apr 2025

Ahojte,keď ste boli na ct brucha a panvy,prekryli vás takou plachtou? Alebo ste mali normálne oblečené veci?Mne dali takú plachtu na hole telo,je to koli silnému žiareniu?Ďakujem za odpovede

vler
30. apr 2025

Tak bola to olovena vesta alebo len latkova plachta?

autor
30. apr 2025
@vler

Tak bola to olovena vesta alebo len latkova plachta?

@vler taka látková plachta ze prečo sa to vlastne dáva

vler
30. apr 2025

Aby si tam nebola naha- na zachovanie dostojnosti?

autor
30. apr 2025
@vler

Aby si tam nebola naha- na zachovanie dostojnosti?

@vler áno rozumiem len som myslela ze keď už si tam lahnem a dr je vlastne v inej miestnosti tak som myslela ze sa to potom da dole,alebo ze to je koli silnému žiareniu mali ste to tak ak ste boli?

vler
30. apr 2025

Ne nebola ale robim RTG takze o ziareni trocha viem. Myslim ze plachta bola len na to aby si tam nebola hola; a potrebne ziarenie cez nu prejde bez problemov

autor
30. apr 2025
@vler

Ne nebola ale robim RTG takze o ziareni trocha viem. Myslim ze plachta bola len na to aby si tam nebola hola; a potrebne ziarenie cez nu prejde bez problemov

@vler aha to som nevedela presne toto co píšete ze to prejde aj cez to bez problémov ďakujem za radu

vler
30. apr 2025

Ano nebol dovod aby si bola nezakryta; cez tenku latku prejde potrebne ziarenie bez problemov

autor
30. apr 2025
@vler

Ano nebol dovod aby si bola nezakryta; cez tenku latku prejde potrebne ziarenie bez problemov

@vler ano bola to len taka klasická plachta tensia ako sa kedysi používali na postele len taka mensia

zuzap33
1. máj 2025

A preco ste na ct boli naha??? Normalne som vzdy oblecena, akurat si v kabinke vyzleciem podprsenku a tricko normalne mam. Besmu byt kovove casti. Jasne, plachtu dali, nikto nie je zvedavy na holu babu na ct 🙄

aurelia2000
1. máj 2025

Kto ti kázal byť na CT holá, to by ma zaujímalo. Všetci bývame oblečení, nemôžeš mať kovové časti.

guudy
1. máj 2025
@aurelia2000

Kto ti kázal byť na CT holá, to by ma zaujímalo. Všetci bývame oblečení, nemôžeš mať kovové časti.

@zuzap33
@aurelia2000
Ak napr suhlasila s klystirom pocas ct, tak musi byt vyzlezena, inak by jej ho nemali ako aplikovat. Na tych lepsich pracoviskach maju jednorazove plaste (anjelicky) na tento ucel.

guudy
1. máj 2025

Autorka, cez latku (aj bezne oblecenie) ziarenie prejde, nesmies mat na sebe iba kovove veci. Ja si nechavam aj okuliare a topanky, kedze mi nevysetruju hlavu ani nohy ;).

zuzap33
1. máj 2025
@guudy

@zuzap33
@aurelia2000
Ak napr suhlasila s klystirom pocas ct, tak musi byt vyzlezena, inak by jej ho nemali ako aplikovat. Na tych lepsich pracoviskach maju jednorazove plaste (anjelicky) na tento ucel.

@guudy pocas ct klystir? Ak ides na ct brucha, davaju latku uz den pred ct

guudy
1. máj 2025
@zuzap33

@zuzap33 ano klystir pocas ct, pre lepsie zobrazenie creva. Mne na ct brucha a panvy nedavaju nic vopred. Musim uzit vopred iba prehanadlo. Pocas cakania v cakarni dostanem pit kontrastnu latku a nasledne kontrastnu aj do zily pocas ct.

alickapusinka
1. máj 2025

to bola olovena zastera nie žiadna plachta.

miskakyska
1. máj 2025
@zuzap33

@alickapusinka keď jej idú snímať brucho a panvu, nemôžu jej ho prekryť olovenou zásterou...

Synovi v Ba vždy kážu vyzliecť do pol pása a na lehátku mu potiahnu aj trencle...v Za ho snímali oblečeného a tak to aj vyzeralo...snímok bol nečitatelny.,musel absolvovať ďalšie lebo potrebovali kvôli operácii čistý obraz..nie nehýbal sa,bolo to skrz odevu..tak sa vyjadril odborník z onkologického centra,lebo už má tu raz presviedčali ,že sa musel hýbať...nie nehýbal sa, keď trebalo zadržať dych,nedychal...
Áno.. vo formulári býva možnosť, či súhlasí s vycistenim čriev pred ct, keď treba
@zuzap33 v Za pil pol litra večer,pol pred vyšetrením...v Ba pije látku iba pred vyšetrením +do žily počas vyšetrenia

zuzap33
1. máj 2025
@miskakyska

@alickapusinka keď jej idú snímať brucho a panvu, nemôžu jej ho prekryť olovenou zásterou...

Synovi v Ba vždy kážu vyzliecť do pol pása a na lehátku mu potiahnu aj trencle...v Za ho snímali oblečeného a tak to aj vyzeralo...snímok bol nečitatelny.,musel absolvovať ďalšie lebo potrebovali kvôli operácii čistý obraz..nie nehýbal sa,bolo to skrz odevu..tak sa vyjadril odborník z onkologického centra,lebo už má tu raz presviedčali ,že sa musel hýbať...nie nehýbal sa, keď trebalo zadržať dych,nedychal...
Áno.. vo formulári býva možnosť, či súhlasí s vycistenim čriev pred ct, keď treba
@zuzap33 v Za pil pol litra večer,pol pred vyšetrením...v Ba pije látku iba pred vyšetrením +do žily počas vyšetrenia

@miskakyska tiez chodim na ct kvoli onko. Normalne som oblecena, v kabinke si obleciem svoje nohavice na gumicku, mam tricko bez kovu, ponozky. Vzdy bolo vsetko co sa tyka zobrazenia v poriadku. Dalsie ct ma caka v pondelok a urcite sa vyzliekat nebudem

miskakyska
1. máj 2025
@zuzap33

@miskakyska tiez chodim na ct kvoli onko. Normalne som oblecena, v kabinke si obleciem svoje nohavice na gumicku, mam tricko bez kovu, ponozky. Vzdy bolo vsetko co sa tyka zobrazenia v poriadku. Dalsie ct ma caka v pondelok a urcite sa vyzliekat nebudem

@zuzap33 🤷..kde chodíš??..syn na Klenovú

autor
1. máj 2025
@alickapusinka

to bola olovena zastera nie žiadna plachta.

@alickapusinka určite nie olovena zástera keď robia ČR panvy a brucha .........bola to obyčajná menšia látková plachta

autor
1. máj 2025

*CT

autor
1. máj 2025
@zuzap33

A preco ste na ct boli naha??? Normalne som vzdy oblecena, akurat si v kabinke vyzleciem podprsenku a tricko normalne mam. Besmu byt kovove casti. Jasne, plachtu dali, nikto nie je zvedavy na holu babu na ct 🙄

@zuzap33 kazali tak mala som košeľu ze si mam dat dole aj košeľu aj podprsenku aj leginy proste nechať len nohavičky a zakryť sa tou plachtou tak mi povedali tak asi všade to rovnako nemajú len ma zaujímalo prečo to tak je bola som prvy krat

autor
1. máj 2025
@guudy

Autorka, cez latku (aj bezne oblecenie) ziarenie prejde, nesmies mat na sebe iba kovove veci. Ja si nechavam aj okuliare a topanky, kedze mi nevysetruju hlavu ani nohy ;).

@guudy ďakujem za odpoveď nevedela som o tom možno niekto robí tak ze oblečený niekto zasa vyzleceny ale dajú vám niečo ako mne napr,bola som prvy krat tak ma zaujímalo ako to mali iný

guudy
1. máj 2025
@miskakyska

@zuzap33 🤷..kde chodíš??..syn na Klenovú

@miskakyska aj ja pisem o Klenovej 🙂
Ct v obleceni (leginy a tricko) 🙂

mamina7070
1. máj 2025

zavisi ake ct ti robia ak je to ct brucha nativne davaju ti aj specialny klystir (napustia creva na lepsie zobrazenie) na heydukovej davaju jednorazovu koselu tzv anjelicka
mozno tam kde si bola take nemaju preto ta plachta na prekrytie