icon

Prečo sa zvýšila mastnota vlasov po pôrode?

mims_18
13. sep 2025

Ahojte, som tri a pól mesiaca po pôrode, všade sa píše o padaní vlasov - to ma zatiaľ obchádza, možno by mi to ani tak nevadilo, mám veľmi husté vlasy 😅. Začali sa mi strašne ale strašne mastiť vlasy 🙈. Pred tehotenstvom a počas tehu mi vydržali vlasy neozmývané aj 10 dní (pre niekoho nechutné ale ozaj boli v pohode 😆, občas som premyla aj skôr, pre ten pocit ale nutné to nebolo z vizuálneho hľadiska). Teraz ako na potvoru, keď popri dcérke nie je toho času tak moc, ob deň mám už tak mastné vlasy ako nikdy. Používam aj suchý šampón ale mam pocit, že na tú mastnotu je to málo.
Predpokladám, že je to hormónmi. Je niečo čo by mi pomohlo? Alebo len prečkat? A ako dlho toto môže trvať? Ďakujem.

svetlonos
13. sep 2025

vyskúšaj henu na blond ate vlasy, nefajčiar ale je fajn proti mastnou vlasov 🙂

colsami
13. sep 2025

Mne nikdy nic nepomohlo. Mavala som po porodoch take obdobia ze x dni vydrzali vlasy super, az som sa cudovala, a naraz prislo obdobie ze obden to bol masaker, za tych istych podmienok aj kozmetiky... A zas chvilu dobre, atd.
A vlasy mi zacali padat az okolo 5mes, ale drzim palce nech Ta to zazracne obide 😁

anonym_dd50e7
13. sep 2025

@mims_18 cakat

ukgirls
13. sep 2025

hormony po porode su svina.. kym sa ustalia etc tak to potrva a u niektorych zial.. sa stav nezmeni.. u mastnych vlasov plati cim castejsie umyvas tym castejsie mastneju ... priroda sa potrebuje ustalit a vysporiadat sa .. medzitym,skus co najviac prirodnu kozmetiku a a aj vydrzat co najdlhsie bez umyvania .. hlavne sa vyhnut chemikaliam a obdarit sa trpezlivostou .. co zaberie jednej vsak nemusi druhej ...

kiki68
15. sep 2025

@mims_18 ja mam zase suche vlasy, po prvom a ani druhom porode mi nevypadali, ale su ine. Je to Podla mna normalne, zmenia sa hormony a kazda to ma inak ten efekt dopadu na telo vobec

eeffka
15. sep 2025

Tu len vydrzat, a to padanie vlasov este len pride. Aj to prejde.