Predčasná menopauza namiesto potvrdenia tehotenstva

primadonagirl
9. apr 2019

Mešká mi menstruácia a tak som zašla k lekárke.Očakávala som že mi potvrdí tehotenstvo.Pýtala sa ma na ťažkosti a tak...Pribratie a návaly tepla...Vzala mi krv a predbežne z toho vyhodnotila predčasný prechod.Samozrejme som zostala riadne zaskočená a aj smutná.Má niekto takyto problém?Rada podiskutujem.

osky
9. apr 2019

Nepises kolko mas rokov.
Tuto diagnozu vyhodnotila uz potom co prisli vysledky z krvi?
Stalo sa ti to takto prvy raz-vynechanie cyklu?
Moze ist uplme o nieco ine.
Napr.aj pri polycistickych vajecnikoch vynwchava ms,ale ak si doteraz mavala pravidelne,tak z jednej priehliadky hned urcit takyto zaver....
Dost cudne

silesias
9. apr 2019

Je ich veľmi veľa. A často ženy po tridsiatke. Ja mám tiež kadejaké príznaky len čakám ako sa to vyvinie

eliska13
9. apr 2019

@primadonagirl čoraz častejšie to pocujem z okolia 38-40r zien.Ak Ti brala krv je to viac menej jasné.este asi bude robiť hormonálny profil 3 odbery a bude vedieť aký hormón Ti chyba.dobre to nie je, ale čo už narobis.Ja by som išla do hormónov telo estrogén potrebuje, ale možno to u teba ešte nie je tak zle na hormonálnu liečbu.
Aj, keď aj tá má svoje riziká ako vsetko.

primadonagirl
autor
9. apr 2019

Mám 34 rokov.To som zabudla napísať.Krv mi brala až dnes takže výsledky nemám ešte.Ale ona to tak určila ako naistotu😣

kittykat22
9. apr 2019

@primadonagirl tvoja gynekologička asi vlastní okrem lekárskeho osvedčenia aj kryštáľovú guľu. Od pohľadu nie je možné povedať, či menopauzu máš alebo nemáš. Na to sa robia kompletné krvné testy a hormonálny profil. Obzvlášť vo veku 34 rokov. Ja by som ti v prvom rade odporučila vymeniť doktorku pretože aj keby mala pravdu, tak ti to má povedať šetrne po výsledkoch testov ,a nie ti to len tak náhodne vpáliť do tváre po vyšetrení pohľadom. Ešte keď prídeš s tým, že si možno tehotná, tak máš asi úplne iné vnútorné nastavenia a očakávania. Menopauzu vôbec nerieš. Počkaj si na výsledky a potom vymeň doktorku a skús ešte poriešiť miminko.

deni73
9. apr 2019

Z jediného odberu krvi ti nemôže potvrdiť prechod, tam treba sledovať celý cyklus...Nepíšeš, či už máš deti, alebo nie, podľa toho postupuj ďalej.

maminuska
9. apr 2019

@eliska13 ako som písala v inej téme, prechod pred 40 tkou nie je už nič výnimočné . na stretnutí z gympla po 25 rokoch , časť bez menzesu už okolo 38-40 . Kedysi rarita , dnes čoraz častejšie sa vyskytujúci jav.

maminuska
9. apr 2019

@primadonagirl robila si si test na tehotenstvo ?

bucko555
9. apr 2019

Mne zistili v 23 rokoch

deti95060810
9. apr 2019

mám sesternicu 50 r a ešte má menzes pravidelne...tak potom ako...samozrejme detí má viac ako dosť...

eliska13
9. apr 2019

@deti95060810 muzova krstná žijú na Novom Zelande má 3 dcéry a menzes ešte má v 56 r

silesias
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
9. apr 2019

@eliska13 to je asi rarita...či...

deti95060810
9. apr 2019

@silesias prečítala som 2 krát a neviem čo si chcela povedať...troška si po sebe prečítaj a poopravuj ....

silesias
9. apr 2019

@deti95060810 ako co mám poopravovat. To dôležité sa zdá vyčítať. To že tvoja sesternica má v 50tich rokoch menzes neznamená, že dotyčná žena v 34rokoch nemoze mat menopauzu. Trošku pogooglit a otvorí ti to oci.

silesias
9. apr 2019

Ja neviem ženy, ale keď nemáte taketo starosti nszaujimate sa o túto problatiku. V 30tich rokoch je menopauza v dnešnej dobe pomerne casta. Sú tu aj iné príspevky na túto tému. Ja osobne mám 37rokov a dr mi robil vyšetrenia, vyzerá to na menopauzu.
V skoršom veku je to dané aj geneticky. A bohužiaľ s ňou pridružené aj iné problémy.
Takže nechytajte sa prosím za hlavu,ze zevraj menopauza , áno aj také veci sa dejú!!!

eliska13
9. apr 2019

@silesias jasné, že dejú a hlavne, ak mama, babka skoro prišli do prechodu
Ale, ak nemá žiadne výsledky načo ju straší?Som myslela, že už má výsledok z krvi.navaly a pribratie väčšinou príde až, keď už menzes niekoľko mesiacov nema.meska jej menzes a hneď dr vie diagnózu.navaly a potenie môže mať z kg navyše, štítna žľaza rôzne.....mne raz blbol menzes a zistili mi viac mužských hormónov
@primadonagirl
@deti95060810 neviem či rarita babka jej mama tiež mala ešte v 53 r neviem čo na to všetko vplýva možno aj životný štýl, nikdy nebrala HAk, žije v prírode, iná strava...aj, keď si myslím, že človek sa narodí s určitým počtom vajíčok a, keď skončil skončil....tak ako, keď niekto je v 30 tke sedivy

maminuska
9. apr 2019

@deti95060810 ja mám 57 ročnú klientku , ktorej začal ešte len teraz haprovať. Detí 6.

maminuska
9. apr 2019

@silesias podľa mňa genetika funguje dosť , ale vplyv má aj počet detí , branie HK , podvýživa,. obezita.. moja sestra má 39 rokov a zrejme je v prechode ,mama bola už v 42 rokoch , ja mám 44 a zatiaľ fungujem dobre. Len ja som do otcovej strany , kdežto sestra je na mamu .

silesias
9. apr 2019

@eliska13 tak ja myslím že gynekológ vie. Ak si pacientku stará roky pozná ju vie to určiť. Podľa príznakov, podla sona? A aké strašenie, menopauza nieje strasiak i keď v takomto skorom veku môže niesť iné vedľajšie diagnózy. Pre mna to nieje nič hrozne, no booze ďalšia vec s ktorou sa popasujem.

silesias
9. apr 2019

@maminuska áno píšem že genetika urobí svoje, či hák to neviem. Ja som zatiaľ prva žena ktorá dostala menopauzu z oboch strán čo viem tak skoro. Mám tri detičky a antikoncepciu som nikdy nebrala.

evaachesa
9. apr 2019

Presne ako pise @silesias tak do menopauzy sa moze dostat aj mlada zena. Doktor z centra asistovanej reprodukcie mi to vysvetloval. Je dolezite aku hodnotu AMH ma zena. Je to ovarialna rezerva, cize pocet vajicok, ktory ked sa minie tak dochadza k menopauze. Zena moze este dlhe roky menstruovat ale pritom uz ma menopauzu. Aj mne odporucal poponahlat sa s detmi nakolko mam AMH uz len 1 a tym padom mam uz malu rezervu vajicok. Cize asi tolko k menstruacii. Menstruacia vo vyssom veku neznamena ze zena uz davno nie je v menopauze.

eliska13
9. apr 2019

@silesias podľa sona vie max výstelku sliznice.Strasenie to je, lebo väčšinou menopauza pride zvýšeným krvácaním či menzes viac x ročne nepríde, môže to byť roky neviem príde mi to neprofesionálne bez výsledkov a horm.profilu určovať stav, keď prvý x menzes meska.

maminuska
9. apr 2019

@silesias každá jedna z nás si tým prejde , každá . A nemyslím si že je super ešte menštruovať v 57 rokoch , pre mňa by to bolo už obťažujúce, nekomfortné . Sestra má 39 , menzes už pol roka žiadny , hormonálny profil zlý ... normálna váha , dve deti , čistá vegánka, ultrazdravý životný štýl vyznáva a predsa.
Aj máš iné príznaky ako blbnutie menzesu ?

primadonagirl
autor
9. apr 2019

@maminuska Priberanie.To je asi jediné.podstatné a navaly horúčavy.

janulla1
9. apr 2019

Moja kamoška rieši to isté,má 34 meskal jej menzes tešila sa že sa im konečne zadarilo a po vyšetreniach a po 3 vyvolavackach diagnóza menopauza, je z toho hotová :(

evaachesa
9. apr 2019

@janulla1 a da sa s tym este nieco robit? 😔Nasadit hormony? Pripadne umele oplodnenie??

silesias
9. apr 2019

@maminuska áno ja konkretne mám. Ale určenie celkovej diagnózy čakám od dr nie od x mamičiek z mk. Aj keď s dr už vieme kde to vedie.

silesias
9. apr 2019

@eliska13 aha práve autorka napísala aj iné prinaky. Hlavne že ja som zlá lebo som napísala že to naozaj môže byť menopauza
@maminuska

janulla1
9. apr 2019

@evaachesa áno povedal jej ze už len umelé oplodnenie, a keď nebude do toho chcieť ísť tak jej ma nasadiť hormonálnu antikoncepciu aspoň do 40 a ze potom uvidia co ďalej,