icon

Predčasná menopauza v 35. rokoch

dasenka26
24. okt 2016

Zažil niekto nieco podobné, predčasný prechod pred 40r, máte na to vysvetlenie, domnienku preco? Ďakujem za skúsenosti

akileali
24. okt 2016

..osobne som predčasnu menopauzu nezažila,no moja st.mama áno...ale musí to potvrdiť lekár.....no v reále môže dôjsť k predčasnej menopauze,ked vlasten prestanu pracovať vaječníky...vaječníky vysváraju ženský hormon estrogen...pri poruchách ,chornických zápaloch môžu byť vaječníky nefukčné a vtedy môže dôjsť aj k ubytku tvorby ženského hormonu estrogen a začína obdobie klimektérie....nastávaju v ženskom organizme zmeny,1.viditelná zmena je priberanie v oblasti pása,potom sa možu dostaviť depresie alebo opak a to nervozita,návaly tepla a vynechávanie menštruačného cyklu....treba navštíviť svojho gynekologa-porozprávať sa o príznakoch a následne si dať urobiť hormonálne testy...ak vyjdu pozitívne tak gynekolog môže nastaviť náhradnu hormonálnu liečbu....vyšetrenie gynekologa je však nutné,lebo podobné príznaky ako pri menopauze su aj pri tehotenstve alebo cystách na vaječníkoch 😀

maminuska
24. okt 2016

@dasenka26 moja skusenost je moja kamarátka, menopauza v 38 rokoch z mesiaca na mesiac nedostala menzes a nedostala ho ani napriek vyvolávačke , v Heliose jej povedali že jej vaječníky skončili . V priebehu roka pribrala 20 kg , ale to nielen kvôli menopauze ale zažierala žiaľ lebo nemala deti a už nikdy nebude mat vlastné .
Dnes v 42 rokoch je vo fáze chudnutia , zatiaľ -10 , ale je to fuška ako vraví .

hivanik
24. okt 2016

@dasenka26 moka znama mala menstruaciu iba vdaka antikoncrpcii. A ked ju vysadila tak ma tak raz za rok po vyvolavacke alebo ked ss vyberie na dovolenku.

dasenka26
autor
25. okt 2016

Dakujem, chcela som počuť osobnu skúsenosť, ale aj tak dakujem, vyzerá ze sa mi to stalo v priebehu 2mes. mam to aj potvrdené lekárom, deti uz neplanujem

maminuska
25. okt 2016

@dasenka26 dôležité je že máš deti s ostatným sa treba len vyrovnať ,čaká to každú z nás , niektorú skôr a niektorú neskôr.

victoriasju
30. jan 2020

ahojte žienky, chcela by som znovu otvoriť túto tému. Mám 37 rokov a mám predčasnú menopauzu. Mám jednu dcérku a po pôrode mi už neprišiel menzes. O predčasnej menopauze viem už od svojich 30 rokov. Príznaky však prišli až tento rok, keď mám 37. Nemám ani tak návaly, ako zmeny nálad a úzkosť. Gynekológ mi predpísal serelys. Beriem ho zatiaľ prvý mesiac. Som zúfalá, lebo úzkosť a zlá nálada a jej zmeny mi neprechádzajú. Mám termín u psychiatra ale viem, že to nie je správna cesta, nechcem brať antidepresíva. Má niekto čerstvú skúsenosť, vedeli by ste mi poradiť ako sa nezblázniť ? ďakujem.

1marsia
18. feb 2020

@victoriasju Ahoj, mam predcasnu menopauzu a nemam ani deti a to mam 33 😔 neberiem uz ani ziadne hormony.. Doktor mi povedal, ze nemozem roky vkuse brat lieky, resp. hormony... Co sa tyka tvojej uzkostj-tiez som mavala dni kedy som sa velmk trapila a mala uzkost. Velmi mi pomaha sport, za mna antidepresiva vela nevyriesia, je potrebné sa s tym zmierit a tesit sa z dcerky ktoru mas 🙂 a cvicit, robit niečo pre seba 🙂 drzim palce, daj vediet ako to zvladas 🙂

victoriasju
19. feb 2020

@1marsia velmi pekne Ti dakujem za odpoved. Zacala som cvicit aj ja, toho casu sa mi polepsilo, zacala som sa viac starat o seba. Mam vsak neustaly strach kvoli nasej diagnoze. Vela som o tom citala o nastrahach ktore nas mozu postihnut, kornatenie ciev, mozgova prihoda, osteoporoza,..dalsie radsej nespomeniem. Zacala som uzivat prirodne doplnky aloe forever ale vzdy sa pytam ze to mam uzivat uz do konca zivota? Po prve su velmi drahe a myslim si ze z nich priberam. Hormony mi doktor taktiez neodporucil, ze ci ich chcem uzivat dalsich 30 rokov??? Ale sa bojim, hlavne toho ze umriem v mladom veku na tuto diagnozu. Nepoznam vo svoiom okoli nikoho kto by mal predcasnu menopauzu, hlavne ako ju riesil, tato tema je este stale tabu aj pre doktorov. Budem rada ak mi odpises, ak by si mala viac informacii. Dakujem

zuzutara
19. okt 2021

@victoriasju ahoj,mohla by som ti napisat ohladom tohto prispevku?aktualne riesim tento problem,co si mala ty a rada by som vedela aky je tvoj stav po roku resp ako si sa rozhodla s liecbou atd.Dakujem ti vopred za ochotu,moj email zuzutara@yahoo.com,Zuzana