Preplácajú poisťovne operáciu očí?
Ahojte. Neskúšali ste si niekto v poslednej dobe nechať preplatiť op. Očí poisťovňou? Očný lekár mi navrhol operáciu jedného oka, keďže mám veľký rozdiel v medzi dioptriami a povedal, že v takomto prípade by mi to mohla poisťovňa preplatiť. Zaujímajú na teda reálne skúsenosti.
Ries cez poistovnu
@taktotedanie však ja viem, že to mám riešiť cez poisťovňu 😃...
@smoulingirl áno, presne o toto sa jedná. Viem, že pred siedmimi rokmi mi to tiež bolo ponúknuté, ale vtedy som možnosť operácie nevyužila, plánovala som tehotenstvo a tie dioptrie som ešte nemala také vysoké ako dnes. Dnes by som už na to aj pristúpila, už mi to robí veľký problém.
Zbytocne si tu pytas radu lebo kazdy clovek a pripad sa posudzuje individualne
Ani poistovnu si nenapisala - mame si to vyvestit z gule alebo z kavovej usadeniny?
Mas to jasne potvrdene lekarom a cierne na bielom, ze odporuca? Mas vysetrenie na klinike, ktora to robi? Si vhodny kandidat vobec?
@taktotedanie nepýtam si radu, ale skúsenosti reálne. .. zaujíma ma ako k tomu pristupujú poisťovne v dnešnej dobe, to je celé.
Ty furt svoje, spadla z marsu, nebudem stracat cas
Pekny vecer
@taktotedanie nestrácaj 😃. Ja viem , že robíš na očnom, ale za sa tu nemusíš rozdrapovať... Neviem čo nechápeš na tom, že ja tu nerozoberám konkrétne prípady, ale vo všeobecnosti to ako sa momentálne k preplacaniu stavajú poisťovne. Ja viem, že všetko je to individuálne prípad od prípadu . ja už som na poistovni bola a tam mi povedali, že sa NIČ okrem operácie šedého zákalu neprepláca a nikdy sa ani nepreplácalo, ale ja mám vedomosť inú a lekár má skúsenosti tiež iné .
Kto sa nadrapuje? Nevies ani odpovedat na zajldne otazky
Tak ked ti povedali vyskusaj skupinove zlavy+jedno oko- vyjde ta to lacnejsie
Aj keby nieco poistovna preplatila cakaj skor almuznu
Ja som mala par pacientov ale teda kym to schvalili ( rozumej par eur- zakrok niekolko tisic € takze v podstate nic ) tahalo sa to mesiace a trilion papierov, podla mna to zato nestalo ale teda diagnozy boli naozaj, ze vaznejsie, posudkovi lekari viaceri atd
Naspor si radsej
ziadna poistovna nepreplaca zakrok oci. na poistovni ti povedali spravne
Ono, poistovna ti preplati aj operaciu viecok za co bezne zeny platia tazke prachy ci operaciu poprsia ( zmensenie, modelaciu, nie zvacsenie)
Len treba ist k tym spravnym lekarom, ktori urobia dane vysetrenia a mat cierne na bielom nalezy
Ale zase schvalovanie dlhe mesiace, trilion vysetreni
@taktotedanie kto sa nadrapuje? Prepáč, ale zdá sa ti komunikácia " mám si to vyveštiť z kávovej usadeniny" alebo "spadla z marsu" normálna? .. stačilo napísať " mám skúsenosť, že sa už zákroky v dnešnej dobe nepreplácajú, alebo preplácajú len minimálne čiastky ". Zdielať skúsenosť sa dá aj bez tých invektív predsa. Ja mám vyšetrenia aj nejaké posudky, ale ak sa poisťovne k tomu stávajú negatívne tak mi je zbytočné si to podávať a čakať, prípadne ešte dorábať ďalšie vyšetrenia, ktoré tiež nie sú bezplatné. Som nastavená tak, že spraviť si to dám tak či tak lebo už prakticky takmer nevidím, len ma zaujímalo či má cenu si tú žiadosť podávať a čakať. To je celé .
Keby si odpovedala hned dostala by si hned aj jasnu odpoved
Jednoduche

Niekedy, tuším bolo, že keď bol rozdiel dioptrí vyšší ako 4 a na odporúčanie lekára. Kamoška niečo také riešila a jej preplatili. Najfundovanejšie info ti dajú v poisťovni. Držim palce.