Pretrvávajúce bolesti v podbrušku
Ahojte. Chcela by som nejakú radu lebo už som naozaj zúfalá a neviem čo mám robiť. Už pár mesiacov mam bolesti v podbrušku,v oblasti vaječníkov a bolia ma kríže. Začalo to ako taký pocit pred menštruáciou. Navštívila som gynekológa a ten mi predpísal lieky na zápal močových ciest. Vysetril ma, na Usg bolo všetko v poriadku a vysledky CRP tiež v norme(brali mi krv niekoľko krát a stále boli výsledky vporiadku) takže vylúčil že je to niečo gynekológického pôvodu. Predpísal mi jednorazový prášok, potom to prestalo tak na mesiac a opäť sa to vrátilo. Lenže ja som absolútne nemala pocit ze sa to týka močových ciest, proste to bola bolesť podobná ako pred menštruáciou ,ale pretrvávala. (A ešte k menštruácií , tú mám nepravidelnú kvôli nízkym estrogénom, ale hormóny sa mi zlepšili za poslednú dobu) No, neviem či to bolo tým práškom alebo som len prestala pociťovať bolesť a nejaký zápal tam stále bol. Tak som tam prišla niekoľko krát, predpísal mi asi 2 krát ten istý prášok. Potom mi predpísal ATB na niekoľko dní s tým že zas tvrdil že je to urologickeho pôvodu. (ATB na zápal.mocovych ciest, zápaly pohlavných orgánov u dospelych)( nie som ešte dospelá takže neviem či by mi ATB zabrali aj keď dospelá nie som)
Prišla som tam túto stredu a poslal ma preč s tým že nech idem za všeobecným lekárom. Tam zas povedali nech idem na gastro a ortopediu. Lenže ako som už povedala, viem ako ma to bolí a kde. A vôbec si nemyslím že to ma spoločné niečo s ortopediou a gastrom. Je to podobná bolesť ako pred menštruáciou a posledné dni sa pridalo občas aj pálenie tam dole. Ja už som zúfalá a neviem čo mám robiť. Keby mi niekto vedel dať nejakú radu čo by mi mohlo pomôcť, o čo by mohlo ísť alebo ako ďalej pokračovať, bola by som veľmi rada:(
Kľudne môže ísť o diverkulitídu alebo dráždivé črevo, to tak bolí v podbrušku. Vyšetrenie u gastroentrológa.

Pre mna to znie ako ucebnicova endometrioza, ale tak som laik. Len viem, ze na sone to nie je vzdy vidno, opakuju sa bolesti ako kebny zapaly a tahanie podbruska, silna MS, bolavy a naladovy mechur... Diagnosticka laparoskopia by bolo to, co by bol pre mna dalsi krok...