Prevencia tetanického záchvatu
Ak citite,ze to na vas ide, - trpnutie ruk, prehananie, unava, co robite,aby sa to dalej nerozbehlo?
@alickapusinka myslis? Na mna to ide, tak neviem,dala som si bcko, magnezko a snazim sa sustredit na dychanie.
Treba si zabehnúť ku psychiatrovi po injekciu. (Odporúčanie psychiatra)
@rejka7 a pre aku? Ja ku psychiatrovi nechodim, mne zistili nizku hladinu mineralov v krvi.
Dopĺňas aj vápnik?má sa 3:2 k magnéziu, ale nie spolu.To dávkovanie si over neviem či píšeš správne.Kup si calcium ten sirup
@luccija aa dofrasa. Vapnik som zabudla
Tak, to musíš najprv ku psychiatrovi, on ti stanoví diagnózu, ak je to panicka porucha, tetanicky zachvat, tak ak ti je zle a liečba od psychiatra ešte nezabrala, dá ti do zadku injekciu a je ti ihneď dobre, behom pár minút. Neviem čo to pichaju, ale je to super. Už som zabudla, bolo to dávno, odhadujem nejaký diazepan. Mne to navrhol sám psychiater. Ak nechodíš ku psychiatrovi, tak na pohotovosti ti dajú maximálne magnézium do zadku, nic-moc, ale lepšie ako ležať vykoteny v záchvate.
Brat magnezium aj kazde 2 hodiny na zaciatku. Ked prestanu zachvaty (po tyzdni-dva), znizit davku na 1tab 3-4x denne a brat po 10 mesiacov. Potom uz len preventivne 1-2 tab denne podla potreby do konca tvojich dni. Mne tak poradila vseob dr. a zachvat som uz nemala hadam 10 rokov.
Ak som doma, ľahnem si do izby, zabalim do deky, dýchanie cez nos, hudba, sústredím na na to že to zachvilu prejde, naučila som sa to zvládať, potom mi tak odlahne a som taká hrdá na seba že už to ovládam
@rejka7 ale ja mam malaabsorbcny syndrom,ze mi tenke crevo nevie spravne spracovat ziviny z potravy, preto mam nizku hladinu mineralov a tetaniu. U mna to nie je psychickeho razu, ale dakujem ti velmi pekne za rady, taka injekcia horčíka do zadku by mi teraz pomohla 🙂
@strawberry0797 hmm,mam magnosolv. Mam si supnut ešte jeden sacok? Jeden som si uz fala.
@martul skvele,ze ti to zabera. Mne to tiez zaberalo,ale dnes nejak neprechádza, tak preto sa snaxim zistit,co robia ini ludia,co som este neskusila, aby aom to nejak stopla. Hmm, mozno si jedine lahmit a skusit zaspat, hadam ma nevystrie :D
Zababuš sa a snaž sa ležať, ak sa dá zaspať.
@martul a myslis,ze sa nezobudim na to,ze ma vykruca?:D
na mna príde hoci kde a hoci kedy
Ja som ľahla a pustila si obľúbený serial, ktorý som videla veľakrát, je to taký svet kde viem čo sa stane a rada sa na to so záujmom pozerám.
Neviem či ta len vykruca ale mne aj busilo srdce tak som dávala na poriadok bludivy nerv- spliechanim ľadovej vody na tvar a takým akoby zadržaním až stiahnutím dychu, nájdeš to na nete.
Magnezko, Guajacuran, Bisoprolol (mám na predpis, keď je zle, pridám 1/4 tbl.)
Ale ak mas malabsorpciu… vyskúšaj možno aj smectu. Ja si robím Detox na striedačku rôznymi prípravkami a robi mi to veľmi dobre. Odporúčam gastro ak si nebola, mne nakoniec diagnostikovali HIT (Tetania nie je diagnóza, skôr pomenovanie súboru zdravotných problémov z inej príčiny). Odkedy to viem a zariadila som sa podľa toho (HIT), takmer nikdy nemám problémy. Celkovo sa mi to nejaku dobu zlepšuje, ale už skoro rok sa stravujem veľmi prísne, zdravo, prestala som fajčiť, vôbec nepijem, veľa spím… a hlavne, deti s malým vekovým rozdielom mi už trochu podrástli, hlavne to uvrestane 😈
Súcitim a posielam pozitívnu energiu
Ak beries aj Magnosolv, ten ber podla navodu. Ak beries aj vapnik - ten max 1 tab denne a nie dlhsie ako mesiac. Kup si zvlast este tabletky cisteho magnezia (laktat, malat, chelat alebo bisglycinat - co zozenies). Tablety cisteho magnezia mozes brat ale v neobmedzenom mnozstve a neobmedzene dlho, lebo telo si zoberie, kolko potrebuje a zvysok vycika. Mg laktat ta moze trochu prehanat, ale inak ti nema ako uskodit.
Cize ber napr. kazde rano Magnosolv. Ked o 2 hodiny na teba pojde zachvat, daj si 1tab vapnik. Ak o dve hodiny pojde zachvat, daj si 1 tab magnezia a po zvysok dna uz len magnezium, vzdy ked na teba pojde zachvat. Uz po 1 tyzdni by si mala citit rozdiel a pomaly znizovat pocet tabliet magnezia.
Po mesiaci uz by si mala byt v normale a brat este dalsich 10 mes. 3x denne 1tab.
Po 10 mes. znizit na 1-2 tab denne, ako budes potrebovat. Garantujem, ze zachvat sa ti uz nevrati.
@0laracroft0 záchvat ti spúšťal histamín?
@roxy2 hm, neviem na to jednoznačne odpovedať. Prve príznaky som mala pred takmer 2 rokmi, ale o diagnóze hit viem až od tohto januára, kedy už som sa 3/4 roka stravovala makrobiotikou a už z nej som mala trávenie v oveľa lepšom stave.
Každopádne som už dlhšie sledovala, že paradajka mi asi spúšťa príznaky, podozrievala som aj avokado a lepok. Odkedy som vysadila hit potraviny a zamerala sa na doplnky podporujúce trávenie a spracovanie histaminu (Detox-bentonit, aktívne uhlie, chlorella, enzýmy od Now, revicolin, bylinky, občas daosin - nie všetko naraz), to zlepšovanie stavu sa podľa mňa zrýchlilo.
ignorujem, nelamem si hlavu a “premagneziuem sa”

to sa neda podľa mna