icon

Preventívna mastektómia

lenusik108
19. júl 2017

Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.

lele7
14. apr 2025

@baska0917 anooo, prepac, az teraz som precitala.

kikasuch
14. apr 2025

@krpecek24 ja som sa na to pytala, lebo poznam jednu babu co to ma spravene vlastnym tukom a velmi pekne, len mi bolo povedane, ze mam moc tenku kozu a som velmi chuda (nemam takmer ziadny tuk, co je pravda) a ze u mna by sa to asi nedalo.. a ze mi daju najmensie implantaty

krpecek24
14. apr 2025

@kikasuch tak to sme na tom rovnako tiež som chudá ale prsia mám 85B a rada by som pri takej veľkosti aj ostala ale uvidím čo povie zajtra chirurg a aký termín operácie dostanem

lucia23040102
14. apr 2025

@krpecek24 ďakujem, no som zvedavá, čo Ti povedia

baska0917
15. apr 2025

Baby ja to tak zhrniem v skratke,
bola som minuly týždeň na heydukovej u dr.Chvalneho.
Mily,všetko mi vysvetlil a aj stanovil termín operácie na 17.7 s tým že mi dal papiere k dr.Trškovi že on chodí k nim na heydukovu robiť implantáty.
Čiže Chvalny by mi urobil mastektomiu a zároveň Trška vložil silikony.Napisal mi do papierov že je možne všetkými tromi spôsobmi vykonať operáciu.
1-Rez pod prsiami,vybratie žľazy a vlozenie sili
2-Odstranenie bradavky a vybratie a vloženie cez ne s tým že sa bradavky nezachovaju a budem beznich (dodatočne vytetovat)
3-odstranenie celého prsnika bez implantátu
Tak som dnes bola za dr.Trškom a ten rez pod prsnikom odmietol slrz to že mám miernu asimetriu medzi bradvkamy a že by mi prsia padli nizsie a bolo by to viac viditeľne.
Navrhol to bez tých bradaviek ale s tým som neni stotoznena ja.
Ďalej mi navrhol teda rez pod prsnikmy a nevkladat nic a nechať zahojiť a neskôr podstúpiť vloženie silikonov.
Celkovo sme sa nedohodli nanicom,’mám si to premyslieť a napísať mu email.
Viem že majú toho veľa ale čakala som inu komunikáciu,toto trvalo aj s meraním cca 20minut.
Ja mám ešte konzultaciu do mamacentra v BB tak si vypočujem ešte iný názor.
Taktiež sa začínam pohrávať s myšlienkou že to nechať vybrať a potom dať teda na súkromnej klinike spraviť na vlastne náklady.Aby som bola s výsledkom spokojná.
Len teda zatiaľ čo som sa dopátrala tak po mastektómii robí Bohac vloženie a naňho som nenašla moc dobre recenzie.
Dve kliniky (neviem presne už ktoré ) nerobia vloženie po mastektómii.
Takze ja neviem čo vlastne ďalej 😔

krpecek24
15. apr 2025

Ahojte tak som konečne po konzultácií s primárom Tomášom. Neskutočne milý človek všetko vysvetlil. Na zajtra sa dostala termín u Palenčára, ktorý ma pomeria a dohodneme sa akú operáciu mi navrhuje , či bradavky necháme alebo dáme preč. A taktiež dohodneme termín. Začínam sa aj tešiť že sa to už blíži ale mám aj strach z toho všetko okolo. Narkóza, odlúčenie od detí, bolesť a zmierenie s tým že mi dajú preč moje prsia s ktorými som spokojná. Mám v sebe zvláštne pocity. Na vaječníky si ešte netrúfam kvôli menopauze tam ešte musím nabrať odvahu a pripraviť sa na všetky tie nepríjemne veci. Žienky my to dáme sme silné a navzájom sa tu skvelo podporujeme a vymieňame si informácie a z toho mám obrovskú radosť. ☘️

lele7
15. apr 2025

@krpecek24 to zvladnes, ako sme aj my vsetky zvladli! Budeme drzat palce!! 🙂 mna tiez este cakaju vajecniky, ale chcela by som tento rok zmaknut aj to. Budem mat taky udrzbovy rok 😁

lucia23040102
15. apr 2025

Baby, ste skvelé všetky, ja som mala to stretnutie s dr tiež také turbo rýchle, povedal 2 možnosti s bradavkami alebo bez a vloženie implantátov a hotovo. Len ja nechcem silikóny, chcem sa dať raz zoperovať a mať pokoj s tým doživotne a s tými silikónmi ma to zase raz počká….tak neviem, všade čítam len o odstránení bez rekonštrukcie alebo odstránení a vložení silikónov akoby tú možnosť s vlastným tkanivom nikto nerobil

krpecek24
16. apr 2025

@lucia23040102 u mňa tiež len tieto možnosti pýtala som sa aj na to z tuku ale keďže som chudá (55kg) tak toho tuku veľa nemám a táto možnosť sa teda vylučuje takže ak chcem prsia tak silikóny inak bez a to si neviem teda predstaviť. Teraz sedím u Palenčára tak som zvedavá čo mi povie či bradavky preč alebo nie

krpecek24
16. apr 2025

Tak žienky Palenčár bol super všetko vysvetlil a dostala som termín 24.6 čiže o dva mesiace. V ambulancii som sa rozplakala ako malé dieťa hormóny , stres a psychika išli na plné obrátky. Emócie sa vo mne momentálne bijú. 🙈

kikasuch
16. apr 2025

@krpecek24 fiha taký rýchly termín

krpecek24
17. apr 2025

@kikasuch tiež som bola prekvapená dokonca mal voľne aj 10.6 ale to má môj syn narodeniny takže to neprichádzalo do úvahy. Teším sa aj sa bojím. A keďže som sa rozhodla že dám preč aj bradavky tak som si včera pozerala ako vyzerajú vytetované a je to pekné len žiaľ to poisťovňa nepreplatí lebo sa to neberie ako chirurgicky zákrok a na Heydukovej stojí jedna bradavka 150€ ale tak mám na to rok a pól tak hádam do vtedy tých 300€ našetrím 😄

krpecek24
17. apr 2025

Baby chcem sa opýtať tie čo to máte za sebou akú veľkosť implantátov Vám dali? Ja teraz nosím 85B mám 165cm a 55kg som s veľkosťou spokojná. Dr mi navrhuje 440ml ale povedal že môžeme ostať na 420ml alebo potiahnuť na 490ml neviem si to predstaviť aké veľké budú keď základ nebude nič.

triny293
17. apr 2025

@krpecek24 pls ako si sa dostala k tomu Palencarovi. Neviem kde mám začať 🙈

krpecek24
17. apr 2025

@triny293 ja som sledovaná na Klenovej u Dr Minárikovej ona ma objednala k primárovi chirurgie Dr Tomášovi a on ma objednal k Palenčárovi oni obaja ma budú operovať. Palenčár chodí operovať na Klenovu tam mi to budú aj robiť

helga9
17. apr 2025

@krpecek24 som zhruba ako ty. Ja mám 168 cm a 58 kg a implos 395 ml a mám 75C. Máš širší hrudník choď do tých 440 ml.

krpecek24
19. apr 2025

Baby tie čo to máte za sebou koľko ste boli v nemocnici? Mne hovoria že nech rátam 14 dní ale ak sa tá tekutina dostane pod 20ml môžem ísť skôr. Naozaj tam treba byť tak dĺho? Toho sa najviac bojím 😕

opica
20. apr 2025

@krpecek24 ano, bola som 2 tyzdne

boruss
20. apr 2025

@krpecek24 v Mammacentre v BB na tretí deň domov....prvýkrát mi dreny vybrali, druhýkrát ma poslali domov aj s nimi,doma som ich mala ďalší týždeň.

galina691
20. apr 2025

@daniella55 ahoj.aky iný gen máš prosím?

lucia23040102
22. apr 2025

Ahojte, máte niektorá prsia z vlastneho tkaniva zo stehien?

alfina
28. apr 2025
@lele7

@triny293 ja som bola 3,5 tyzdna. Ale pracovala som z domu uz skor.

@lele7 ahoj mala si obojstrannú??

lele7
28. apr 2025
@alfina

@lele7 ahoj mala si obojstrannú??

@alfina ano, obojstrannu s okamzitou rekonstrukciou implantatom

krpecek24
5. máj 2025

Ahojte žienky čím viac sa mi blíži termín operácie tým viac psychika pracuje a mňa chytá panický strach. Tie ktoré to máte za sebou ako prebieha uspávanie? Pichnú do chrbta alebo iný spôsob? Ako dlho Vám trvala operácia a za aký čas po operácii ste sa prebrali? Nikdy som nemala žiadnu operáciu ani som nikdy nebola uspatá strašne sa toho bojím či sa preberiem. Ako sa na to psychicky pripraviť aby mi na sále nezačal kolísať tlak? Mám nižší tlak ale ak som v strese tak prudko vyskočí hore.

krpecek24
5. máj 2025

A ešte jedna otázka. Tu pooperačnú podprsenku tiež prepláca poisťovňa? A stačila Vám jedna alebo ste si kúpili ešte jednu? Ďakujem

opica
5. máj 2025
@krpecek24

A ešte jedna otázka. Tu pooperačnú podprsenku tiež prepláca poisťovňa? A stačila Vám jedna alebo ste si kúpili ešte jednu? Ďakujem

@krpecek24 nepreplaca, mala som dve. Uspavaju ta cez kanylu v ruke a cez dychacie cesty. Operacia na klenovej cca 3 hodiny. Preberies sa. Toto bola tiez moja prva operacia a asi aj najzlozitejsia, ale vsetko je zvladnutelne. Teraz som uz, bohuzial, stara harcovnicka v operaciach

krpecek24
5. máj 2025
@opica

@krpecek24 nepreplaca, mala som dve. Uspavaju ta cez kanylu v ruke a cez dychacie cesty. Operacia na klenovej cca 3 hodiny. Preberies sa. Toto bola tiez moja prva operacia a asi aj najzlozitejsia, ale vsetko je zvladnutelne. Teraz som uz, bohuzial, stara harcovnicka v operaciach

@opica takže mám rátať že aj tu prvú podprsenku si budem platiť priamo v nemocnici? Či si mám teda zobrať peniaze alebo ako pripadne že by mi manžel potom priniesol

opica
5. máj 2025
@krpecek24

@opica takže mám rátať že aj tu prvú podprsenku si budem platiť priamo v nemocnici? Či si mám teda zobrať peniaze alebo ako pripadne že by mi manžel potom priniesol

@krpecek24 oni ti povedia. Objednas online na adresu nemocnice a pride ti to tam

krpecek24
5. máj 2025
@opica

@krpecek24 oni ti povedia. Objednas online na adresu nemocnice a pride ti to tam

@opica super ďakujem

simona_ba
5. máj 2025

Ahojte, akurat zvazujem preventivnu mastektomiu a chcela by som sa opytat na dr. Bohaca- viackrat sa tu pisalo, ze on radsej nie- preco? Nic konkretnejsie som nenasla, tak ma to zaujima🙂 a neviete mi este povedat, ci v BA robia rekonstrukciu len pod sval, alebo aj pod kozu, prip. vlastnym tkanivom? Ten sposob pod kozu mi pride trosku menej invazivny ako pod sval. Dakujem