icon

Preventívna mastektómia

lenusik108
19. júl 2017

Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.

Strana
z13
krpecek24
6. máj 2025
@simona_ba

Ahojte, akurat zvazujem preventivnu mastektomiu a chcela by som sa opytat na dr. Bohaca- viackrat sa tu pisalo, ze on radsej nie- preco? Nic konkretnejsie som nenasla, tak ma to zaujima🙂 a neviete mi este povedat, ci v BA robia rekonstrukciu len pod sval, alebo aj pod kozu, prip. vlastnym tkanivom? Ten sposob pod kozu mi pride trosku menej invazivny ako pod sval. Dakujem

@simona_ba Ahoj na toho Boháča neviem odpovedať ale čo sa týka rekonštrukcie tak dá sa aj pod kožu pokiaľ ju nemáš moc tenkú. Ak je koža moc tenká čo je aj môj prípad tak je dosť pravdepodobné že by implantát “vyliezol” von. A dá sa aj z vlastného tkaniva ak ho máš dostatok to sa berie z brucha, chrbta . Takto mi to vysvetlil plastický chirurg Palenčár

daniella55
17. máj 2025
@galina691

@daniella55 ahoj.aky iný gen máš prosím?

@galina691 ahoj, mam gen NBN a operovať ma idú v Mammacentre ,dr. TOTH . Operáciu mam pozajtra. Baby držte palce. 🙏

galina691
18. máj 2025
@daniella55

@galina691 ahoj, mam gen NBN a operovať ma idú v Mammacentre ,dr. TOTH . Operáciu mam pozajtra. Baby držte palce. 🙏

@daniella55 ďakujem za odpoveď. Všetko dobre dopadne ✊️ ja mam CHEK2 a Rad51B ale keďže ešte kojim nechcú ma zobrať do prsnikovej ani na konzultáciu a ani na mamografiu

daniella55
19. máj 2025
@galina691

@daniella55 ďakujem za odpoveď. Všetko dobre dopadne ✊️ ja mam CHEK2 a Rad51B ale keďže ešte kojim nechcú ma zobrať do prsnikovej ani na konzultáciu a ani na mamografiu

@galina691 ja som tiež išla už keď mal malý rok a pol na konzultáciu. Rok cakacej doby k tomu. Už ma muž vezie do mamacentra, tak snáď to dobre dopadne dnes. Držím place aby ti to šlo hladko potom a hlavne rýchlejšie.

baska0917
21. máj 2025
@daniella55

@galina691 ja som tiež išla už keď mal malý rok a pol na konzultáciu. Rok cakacej doby k tomu. Už ma muž vezie do mamacentra, tak snáď to dobre dopadne dnes. Držím place aby ti to šlo hladko potom a hlavne rýchlejšie.

@daniella55 držím palce,daj potom vedieť ako si dopadla
Ja mám zajtra konzultaciu v mamacentre tak sa už neviem dočkať.

daniella55
21. máj 2025
@baska0917

@daniella55 držím palce,daj potom vedieť ako si dopadla
Ja mám zajtra konzultaciu v mamacentre tak sa už neviem dočkať.

@baska0917 ahoj Baska, žijem, dýcham, dokonca relatívne sama fungujem, so dva dni po op. Nebudem tvrdiť , že neboli ,boli ale asi každým dňo menej. V piatok by som mala ísť domov. Co sa týka Mammacentra a personálu môžem len pozitívne, sú super .

baska0917
22. máj 2025

Baby tak já mám dnes po konzultacii s dr.Tothom 🙏🏻
Termín 22.6.2026 🙂 Keby nemam nález tak až februar 2027
Takže som nadmieru spokojna s jeho pristupom a rozhodnutím.

daniella55
22. máj 2025
@baska0917

@baska0917 tak super, tak som rada, že máš dobre dojmy. Ja som ešte tu, zajtra by som mala ísť domov tak uvidíme. Takže rok čakačka je už minimálna doba, úf. Aj ja som tak mala.

krpecek24
22. máj 2025
@baska0917

@baska0917 Ahoj to je dosť dlhá čakačka. Ja som bola v apríli na konzultácii u Palenčára a termín mám 24.6.2025 🫣

krpecek24
30. máj 2025

Ahojte baby mali ste všetky ukážkové predoperačné vyšetrenia? 16.6 ma čakajú a teda už začínam stresovať či niečo zle nevyskočí a budem musieť operáciu odložiť aj keď sa cítim zdravá potom by som už asi od operácie cúvla 😞

majka924
8. jún 2025

Ahojte, caka ma operacia v NOU. Neviete mi povedat, ci si mam si sebou zabalit aj pooperacnu podprsenku? Alebo to az potom si objedbam, ked budem vediet velkost?

daniella55
8. jún 2025
@majka924

Ahojte, caka ma operacia v NOU. Neviete mi povedat, ci si mam si sebou zabalit aj pooperacnu podprsenku? Alebo to az potom si objedbam, ked budem vediet velkost?

@majka924 podľa mna ti ju netreba dopredu. Pockaj. Povedia ti. Ja som išla domov s drenmi a obviazana obväzmi, podprsenku mi dal až na kontrole. Ale to bolo v BB, nemyslím ale ze inde to bude iné. 🙂

majka924
8. jún 2025
@daniella55

@majka924 podľa mna ti ju netreba dopredu. Pockaj. Povedia ti. Ja som išla domov s drenmi a obviazana obväzmi, podprsenku mi dal až na kontrole. Ale to bolo v BB, nemyslím ale ze inde to bude iné. 🙂

@daniella55 a potom uz pri odchode si bola obviazana napevno? Tak ako po operacii? Alebo uz menej.

krpecek24
8. jún 2025
@majka924

@daniella55 a potom uz pri odchode si bola obviazana napevno? Tak ako po operacii? Alebo uz menej.

@majka924 mne povedali že za mnou príde sestrička ona mi pomôže vybrať podprsenku spolu objednáme príde mi do nemocnice a domov pôjdem s ňou

majka924
8. jún 2025
@krpecek24

@majka924 mne povedali že za mnou príde sestrička ona mi pomôže vybrať podprsenku spolu objednáme príde mi do nemocnice a domov pôjdem s ňou

@krpecek24 a dovtedy v nemocnici si bola cely cas obviazana obvazmi?

krpecek24
8. jún 2025
@majka924

@krpecek24 a dovtedy v nemocnici si bola cely cas obviazana obvazmi?

@majka924 ešte to nemám za sebou 24.6 mám nástup na príjem potom ti budem vedieť povedať. Toto mi povedal plastický chirurg že mi sestričky pomôžu vybrať podprsenku. Ty máš kedy termín?

majka924
8. jún 2025
@krpecek24

@majka924 ešte to nemám za sebou 24.6 mám nástup na príjem potom ti budem vedieť povedať. Toto mi povedal plastický chirurg že mi sestričky pomôžu vybrať podprsenku. Ty máš kedy termín?

@krpecek24 dakujem za info, ja som sa na to zabudla opytat, 19.6.,

krpecek24
9. jún 2025
@majka924

@krpecek24 dakujem za info, ja som sa na to zabudla opytat, 19.6.,

@majka924 na veľa vecí som sa aj ja zabudla opýtať. Tak to tam budeme ležať spolu len ty pôjdeš domov skôr 🙂 mne dali prvý termín zajtra 10.6 ale to má syn narodky tak som zobrala druhý termín 24.6

opica
9. jún 2025

Na klenovej sa podprsenka objednava tam po operacii. Najprv budes zabandazovana a az po cca tyzdni budes moct mat podprsenku. Vsetko ti povedia a pomozu

daniella55
9. jún 2025
@majka924

@majka924 no tak ze sa mi dýchať nedalo🤣, este mi to prevezovali na troska jemnejšie . Stále mám tu podprsenku , som tri týždne po a táto je ozaj tesná, nepohodlna, snáď mi už dovoli kúpiť si aj inú. Vo štvrtok mam kontrolu.

krpecek24
18. jún 2025

Ahojte baby tak mne sa to už blíži 24.6 mám nástup na príjem som strašne nervózna ešte nemám ukončenie predoperačneho to ma čaká v piatok ale viem už výsledky z moču a krvi. Krv mám ok ale v moči baktérie ale vraj nič hrozné dajú mi ANTB na preliečenie. Ešte čakám na výsledky z výterov a odberu slín. Strašne sa bojím že tam niečo bude a operáciu zamietnú. Potom neviem či naberiem odvahu. A hlavne čakať ďalšie mesiace keďže Palenčár má ďalšie termíny až v Októbri 🙈 Ukludnite ma že bude všetko ok lebo sa zbláznim 🙈

daniella55
18. jún 2025
@krpecek24

Ahojte baby tak mne sa to už blíži 24.6 mám nástup na príjem som strašne nervózna ešte nemám ukončenie predoperačneho to ma čaká v piatok ale viem už výsledky z moču a krvi. Krv mám ok ale v moči baktérie ale vraj nič hrozné dajú mi ANTB na preliečenie. Ešte čakám na výsledky z výterov a odberu slín. Strašne sa bojím že tam niečo bude a operáciu zamietnú. Potom neviem či naberiem odvahu. A hlavne čakať ďalšie mesiace keďže Palenčár má ďalšie termíny až v Októbri 🙈 Ukludnite ma že bude všetko ok lebo sa zbláznim 🙈

@krpecek24 všetko bude fajn, hlavne ze krv je dobre, ostatné este vedia vyriešiť, kým pôjdeš. A odvahu určite naber, keď aj o 3 mesiace. môže to byť životzachranujuce rozhodnutie. Ja som 4 týždne po a už sa citim dobre, bolesti nemám, trosku obmedzenia ale hlavne ze riziko sa znížilo. Psychike to pomohlo tiež.

krpecek24
18. jún 2025
@daniella55

@krpecek24 všetko bude fajn, hlavne ze krv je dobre, ostatné este vedia vyriešiť, kým pôjdeš. A odvahu určite naber, keď aj o 3 mesiace. môže to byť životzachranujuce rozhodnutie. Ja som 4 týždne po a už sa citim dobre, bolesti nemám, trosku obmedzenia ale hlavne ze riziko sa znížilo. Psychike to pomohlo tiež.

@daniella55 Ďakujem za podporu 🙏 ako si to zvládala tesne po operácii? Bolo náročné sa prvý krát postaviť na nohy? Ako dlho si bola v nemocnici?

lucia23040102
19. jún 2025
@daniella55

@daniella55 ahoj, čo presne máš za sebou-mastektómiu s implantátmi? Alebo aj vaječníky?

daniella55
7. aug 2025
@krpecek24

@daniella55 Ďakujem za podporu 🙏 ako si to zvládala tesne po operácii? Bolo náročné sa prvý krát postaviť na nohy? Ako dlho si bola v nemocnici?

@krpecek24 ahoj, prvé dva dni som to vnímala ako náročné, potom už každý den lepsie. Ako si to zvládla?

daniella55
7. aug 2025
@lucia23040102

@daniella55 ahoj, čo presne máš za sebou-mastektómiu s implantátmi? Alebo aj vaječníky?

@lucia23040102 ahoj Lucia , ano, zatial mastektomia s implantatmi a odstránené vajcovody. Vraj sa tým zníži riziko rakoviny vaječníkov. Vaječníky mi este neodporucali, ze som mlada, ze za pár rokov. Tiež ta čakajú tieto veci?

Strana
z13