Preventívna mastektómia
Ahojte baby.... prosím, má niektorá z vás skúsenosti s preventívnou mastektómiou, teda odstránením prsníka?
Mne to momentálne odporúčajú v prsníkovej ambulancii a aj chirurg v OUSA v Bratislave. Chcela by som sa porozprávať s niekým, kto niečo podobné zažil.... Ďakujem.
@helga9 ak ide o preventivnu operaciu, tak sa to robi aj pri jednom zakroku - odstrania prsne zlazy a hned daju implantaty. Robia to tak napriklad v Ke-Saci. Ale ak uz ide o odstranenie nadoru, tak sa ten implantat hned nevklada, je potrebne nejaky cas pockat a az potom sa robi rekonstrukcna operacia.
@opica ja idem jednofazovo, budú ma robiť v Banskej Bystrici, v Mammacentre. Pýtala som sa aj na expandery a primár mi odporučil jednorazovo. Povedal, že sa mám na to pozerať tak, že mám zdravé prsia, že nevidí dôvod na expandery. Rozhodla som sa odstrániť bradavku (ale robia aj s ponechaním), tu dajú preč, odstránia žľazu, odoberu podkozne tkanivo na hrúbku 2-3 mm. Následne vložia implantáty, ja som sa rozhodla pod sval a zasiju. Vravel mi, že on expandery používa pri prsiach, ktoré boli napadnuté karcinomom a keď vidí koľko tkaniva, toho kožného musi byt odstránené kvôli rakovine. Vtedy potrebuje vytvoriť novú kožu expanderom. Ale sto doktorov, sto názorov. Snáď to budem mat aj tak v pohode.
Ahojte. Baby, prosím, koľko sa leží v nemocnici po mastektómii? Ďakujem za info
@rebeka38 ak ta zaujima aj moj nazor. tak ja uz mam expandery,o tri mesiace vymena za silikony.je to nepohodlne (ako vaky s vodou),ale inak mozem robit uplne vsetko. mam tri mesiace po operacii, v stredu mi doplnil poslednu davku fyziologu...inak je to podla mna uplne v pohode zvladnutelne. som presvedcena,ze som sa rozhodla spravne
kocky,mam otazku. tie co uz mate vymenene expandery za implantaty. som 6,5 tyzdna po opke a vdaka tomu ako je to teraz kvoli korone,tak ma plastik este nevidel. 2 tyzdne po operacii som bola iba u chirurga na kontrole a ten mi dovolil bicykel. snad sa mi uz podari spojit s plastikom (minuly tyzden,ked som tam mala ist,tak ochorel). kolko po operacii vam dovolili robit vlastne vsetko,ide mi najma o behanie. po expanderoch mi dovolil po 2 mesiacoch,tak zistujem, uz mi to chyba 😀 vdaka
Ahojte, prosim vas, mohla by mi niektora z vas povedat aspon pribliznu sumu, kolko vas to stalo? Tiez mi to Dr. odporuca, ale netusim aka financna zataz to bude...
@eewitka mne to hradila poisťovňa, všetko záleží na odporúčaniach lekára a závažnosti situácie...

@helga9 to naplnenie expandera roztokom nebude operacia, tam sa chodi pravidelne kazde 2-3 tyzdne na doplnenie toho roztoku az dokial sa nedostanes do pozadovanej velkosti, aky implantat by si chcela. Picha sa to normalne cez prsnik, ale je to bezbolestne. Celkovo. Po operacii ten prsnik uz straca citlivost, ale u mna to fungovalo tak, ze ten expander mal nejaku cast, ktoru lekar nasiel a tam to pichol,,, nemoze pichnut hoc kde , ale je tam cast, cez ktoru sa to picha, ale ozaj to neboli...mna operovali v USA na Floride, sestru v NYC, obe boli spickove kliniky a ove sme mali 2 operacie... cuze nemyslim si, ze je to biznis, myslim, ze to robia spravne. Je to o dost vacsia operacia ako bezne vlozenie implantatov kvoli zvacsovaniu prsnikov. Mne raz jeden lekar na SVK hovoril, ze to su hotove jatky... tie prsniky velmi krvacaju a davaju sa potom tie dreny na odtekanie krvi a vyplavenue toho, co na ist von, aby sa to tam nezapalilo... ja som mala dreny 10 dni... neverim, ze pri beznom zvacsovani prsnikov ich maju tak dlho... myslim, ze ich mavaju 1 den... ale odhliadnuc od tohto celeho, myslim si, ze ide aj o to, ze u bas sa davaju implantaty pod sval, nie pod zlazy, kedze tie uz mat nebudeme a tym padom ten sval treba trocha natiahnut, aby sa tam vosiel implantat urcitej velkosti. Mozno ak by si chcela uplne mini, mozno by to tam vedeli dat, lebo aj zvacsuju prsniky tak, ze davaju implantaty pod sval, ale napr u mna, chcela som ist na B cka, tak som musela ist na to doplnenia niekolkokrat, aby som sa dostala na pozadovanu velkost...keby mi to rovno dali pod sval, asi by som sa roztrhla...po kazdom naplneni citis ako sa ti ten sval roztahuje.... ja som urcite za 2 operacie,,,, kazdy lekar mi povedal, ze ani nahodou to nemam porovnavat s augmentaciou prsnikov....