icon

Prežila som ťažký rok a obávam sa rakoviny?

17. nov 2024

Ahojte. Hladam trocha utechy. Nemozem ani spat, nedokazem uz triezvo rozmyslat. Prezila som velmi tazky rok. Ale nejako sme to prezili, prezivame. No teraz.. mam takmer vsetky priznaky rakoviny. Chodim po vysetreniach, vycitam si ze som veci nerobila inak, lepsie, je mi to vsetko tak velmi luto. Viem, ze by som nemala vopred stresovat, no ale neda sa to. Aj sa mi dnes snivalo, ze to potvrdili. Keby sa tak dal cas vratit 😔

Strana
z3
martul
17. nov 2024

Len ona je tak trošku lekárka, takže je z fachu a rozumie sa. Nič hrozné ti nenapísala, ale asi zaťala do živého, len pravda sa niekedy nie ľahko číta.

autor
17. nov 2024

@martul ja som mala v rodine doktorov, mne je uplne jedno ci je dr alebo nie, skor by som sa s tym nechvalila na jej miesto. Lebo teda taketo spravanie je aj na socialne siete cez. Ked sa takto chova ku pacientom, a je takych mnoho, nedivim sa ze nase zdravotnictvo je tam kde je. Skor ja som zatala do ziveho, ze dr neurobil to co mal. Ale ako hovorim, stastie je ze sa najdu doktori, ktori neberu pacienta len ako maso, ale okrem predpisanych liekov im poradia aj dalsie moznosti. A posledne co k tomu dodam, uz dvaja doktori ma upozornovali, ze iste vysetrenie mi malo byt uz davno urobene. Nie je to z mojej hlavy.

autor
17. nov 2024

@taktotedanie vies co to znamena otupela? Asi nie… ale vysvetlim ti. Je to clovek, ktory je voci druhym necitlivy, lahostajny

bublinka1426
17. nov 2024

pankreas je najhorsi pre odhalenie, tak mas MRi uvidis ako to dopadmne. drzim palce

autor
17. nov 2024

@bublinka1426 ty si mi rano pisala, ze mas podobne problemy a mam ti napisat vsak? Tak pisem. A dakujem.

taktotedanie
17. nov 2024

Niesom ani lahostajna ani necitliva len uprimna a nechvacholim ta tu bludmi
Ja si servitku pred usta nedavam a ze som ti to povedala narovinu a bez okolkov je len pre tvoje dobro, toto tvoje tvrdenie ze malo/nemalo sarobit vysetrenieje slovo
Proti slovu mpzeme a nemusime ti verit kedze si dokazy ziadne nedala len sa tu urazas ako nejaka 5 rocna
S takym postojom daleko nezajdes
Poplac si tu trosku pohladkaj ego a zajtra bude lepsie a prides k rozumu dufam

autor
17. nov 2024

@taktotedanie vyhonila si si ego a mozes ist dalej. Ved si sa uz lucila nie 😁. Si tu fantasticky pomohla, poradila, podporila. Si proste skvela. Radost ta stretnut, dufam ze moja rodina nebude mat nikdy tu cest. Mohla by si aj napisat kde robis, aby sa ti clovek oblukom vyhol

taktotedanie
17. nov 2024

Ano lebo chlacholenie a podlizovanie chorym ludom fakt pomoze, som zato aby sa clovek dozvedel pravdu aj ked krutu ci hovorit s ludmi narovinu
Evidentne nemas ani potuchy co to je liecit chorych ludi
Lebo tazkemu diabetikovi napr pomoze mile slovo alebo vylieci rakovinu
Daj si magnezium a chod sa ukludnit prechadzkou

autor
17. nov 2024

@taktotedanie to si daj ty a este kurz slusneho spravania. Nastastie ocnu sestru v Kosiciach nemame ako stretnut. Chvala Bohu

taktotedanie
17. nov 2024

Ocnu sestru? O com splietas? Vidno, ze to nemas niekde spravne poskladane, ukludni sa a zacni rozmyslat
Zatala som do ziveho lebo som bola uprimna ? No hold ludia nebudu okolo teba chodit po spiskach a hladkat ta v rukavickach
Skus alternativnu liecbu snad ti priroda pomoze

autor
17. nov 2024

@taktotedanie ako vidim, tebe uz nepomoze nic

dota6
17. nov 2024

Ahoj, písala si tu o mnohých príznakoch. Minulý rok mi zomreli 3 blízke osoby na túto strašnú chorobu. Sesternica bojovala viac ako 10 rokov, to, že je chorá zistila na preventívnej prehliadke. Nemala bolesti, ani hrčku si nenašla. Bratranec zomrel na rakovinu pankreasu, nemal žiadne tráviace problémy. Bolel ho chrbát, veľa rehabilitoval, chodil cvičiť, aby nakoniec zistil, že je to pankreas v pokročilom štádiu. Ujo, zomrel na rakovinu pankreasu pred 3 rokmi, bol alkoholik. Jediné na čo sa sťažoval, bolo, že má hnačku. Potom ožltol a už to išlo rýchlo. Aj kvôli tomu, že bol trocha asociálny a roky pil a vyhýbal sa lekárom. Ale na bolesti sa nesťažoval.
Tak tebe ostáva už len čakať na vyšetrenia a dúfať, že osud ti namiešal šťastné karty.

autor
17. nov 2024

@dota6 tak fakt je, ze prehanacky nemam, chrbat ma neboli. Preventivka dopadla velmi dobre. Energie mam viac ako pred rokom. Taak ale vsetko ostatne. Kazdopadne, nic ine ako pockat na vysetrenia mi neostava. Nepijem, nefajcim, som stihla, pomerne dobre sa stravujem ale dalo by sa omnoho lepsie. Je mi luto za tvoju stratu. Je to metla tato choroba. Ked ju zistili mame, urobila som mozne aj nemozne. Teraz sa ma pomerne dobre. Modlim sa aby to tak ostalo. Ona je ta posledna o ktorej by som povedala, ze by tu chorobu dostala

dota6
17. nov 2024

Je to strašná choroba. Naozaj strašná. Ale zlé sú určite aj myšlienky, ktoré ťa prenasledujú. Ja verím, že po vyšetreniach sa upokojiš. Najhoršia je neistota a obavy. Držím palce tebe aj tvojej mamke.

autor
17. nov 2024

@dota6 velmi pekne ti dakujem ☺️

mariska1989
17. nov 2024

@majamat och ty brdo 😬 ja sa ľuďom nečudujem že si mysleli že rakovina . Ľudia vtedy dosť sa zmenia a aj schudnúť a sú slabí

majamat
17. nov 2024

@mariska1989 ti poviem, ja som ju nevidela dlho,az asi snad po roku, co sa po PN prisla pytat do prace a teda este vtedy na nej vsetko viselo, este bola v tvari siva. mesiac po nasadeni diety sa jej tak polepsilo, ze teda zacala robit. kazdy mesiac pribrala 5kg a teraz ej znovu baculka. a ako sama povedala, nikdy jej nebolo tak dobre, ako teraz. kolegyna, ktora ju bola pozriet neudrzala slzy, no hrozne.
a poviem ti, dalsi mesiac by zrejme asi neprezila.

ona uz ako dieta bola v emocke pre neprospievanie,a le kedysi sa tak na celiakiu nemyslelo. v puberte sa jej polepsilo ( to sa niekedy moze ) a v dospelosit jej zacali problemy s nedostatkom zeleza a chudokrvnostou. mala dost zavaznu chudkrvnost, nereagovala na uzivanie zeleza, co je typicke pre celiakiu, reps pri malabsorbcny syndrom, kedy je narusene vstrebavanie, co ej teda aj pri celiakii. pichali jej zelezo injekcne do zily, chodila na transfuzie.
potom teda raz ochorela, dostala zapal pluc a teda vtedy jej organizmus odchadzal uz uplne. totalna vycerpanost. fakt jej to zistili v hodine dvanastej. nejakeho dr osvietilo. no zda sa mi, ze ona uz raz odmietla gastro, ale teda vtedy sa bezne enhovorilo o celiakii, ze by tu mohla byt takato moznost.

autor
17. nov 2024

@majamat mojej kamosky dcera ma celi. Zistili to v podstatte nahodne. Bola slaba, spava, mala niekolko zlomenin. A odvtedy od kedy drzi dietu je uplne ok. Ziadne zlomeniny, zdrava, dobre prosperuje. A kolki maju roky problemy a zisti sa to az vo vyssom veku

glade22
17. nov 2024

Ako ťa tak čítam, vidím, že nie si hlúpa, ani tak typicky hypochondricka. Skôr mám pocit, že máš čosi ako posttraumaticku stresovú poruchu. Proste choroba tvojej mamky a jej pobyt na onkológii v tebe spôsobili traumu, neskutočný strach z danej diagnózy a tým pádom väčšie sledovanie, pátranie po príznakoch a zase strach.
Držím prsty, aby vyšetrenia vyšli v poriadku s aby sa ti táto diagnóza nepotvrdila!

mariska1989
17. nov 2024

@majamat tak hlavne že jej je teraz už dobre a zistilo sa teda až po dlhej dobe čo jej je ale hlavná vec že sa zistilo . Ono asi všetko má v našich životoch určitý čas a význam . Ak je človeku súdené ešte žiť zistí sa to a ešte je šanca ďalej žiť . Niekomu sa zistia veci neskoro a už tu je len krátko . Veľa prípadov je žiadne príznaky nič čo by malo nejakej vážnej chorobe naznačovať potom bum a človek / dieťa žije ledva mesiac / dva .
Ako sa hovorí zdravie je to najcennejšie čo môžeme mať

margotka17
20. nov 2024

Len nestresuj vopred, nič nie je isté doktor Google často zle určí diagnózu. Ja som bola na mamografiu s prsnikom. Našli mi hrčku, už keď mi to môj doktor povedal, spravila sa mi ďalšia hrčka v krku. Ani vody som sa nemohla napiť, taký stres som mala. Potom som bola aj na biopsiu a čakala ďalšie 2 týždne. Najhoršie bolo to, že sa mi o pár dní ženilo krsňa, všetci sa tešili a ja som ani nevedela ako sa volám. Moje výsledky boli negatívne a radosť obrovská. Svadbu sme si všetci užili v radosti a dobrej nálade. Preto, kým ti nikto nič nezistil, buď kľudná, aj stres sa odráža na zdraví človeka.

jarmilaj
21. nov 2024

Ahoj. Nečítala som všetko, ale napadlo mi, že problém s prstom môže mať súvis s boréliami. Borelióza je podceňované ochorenie, ktoré môže človeka veľmi trápiť roky a prejavovať sa rôzne. Pozor, aj na psychike. Mnoho ľudí napokon aj pošlú na psychiatriu. Ľudia sa tomu bránia, ale je mnoho pacientov s boreliózou, ktorým pomohli práve nízke dávky AD.

autor
21. nov 2024

@jarmilaj ahoj. Uz som po prvom vysetreni a som v podstate v tomto ohlade ok. Stres absolutne opadol, ale aj tieto posledne dni som uz bola ok. Akurat rano nervy.
Co sa tyka boreliozy, no tak to poznam, dlho som sa venovala tejto diagnoze. Prst ma sice v tej suvislosti nenapadol, ale ano, je siroke spektrum, dokoca velmi siroke spektrum problemov, ktore borelioza sposobuje. Som si toho vedoma.

jarmilaj
21. nov 2024

Tak držím palce. Nemôže byť stále zle, musí byť aj dobre.

Strana
z3