Pri zaspávaní mnou šklbne. Je to normálne?
Dobry vecer chcem sa spytat uz dlhsie mam obcas taky problem..vecer ked zaspavam mnou akoby sklbne doslova akoby ma udrel prud elektriky...by mi vystreli cele telo do vzduchu alebo len od pasa hore...ze sa strhnem na to...vzdy ked uz mam pocit ze zaspavam a zalomujem...eeg mi robili asi 2 mesiwce dozadu a bolo ok ( mala som v detsve epi ale ze teds tento typ je vylieceny a vsetko je ok) ...je tk normalne?
Lekarky som sa zabudla opytat...dakujem
Ano, je to normalne.
Ma to každý a môj muž ten ani nehovorim😂
Môjho muža pravidelne trhá každý večer keď zaspáva 😂 ide mi to strašne na nervy. Ja mám problém zaspať a najlepšie keď už driemem a s nim trhne tak, že môžem zaspávať odznova 😂
Minule som to schválne googlila a našla som ze sú to hypnagogické zasklby, že mozog vysiela svalom signál, aby sa zaktivizovali, pretože počas toho, ako sa počas zaspávania začnú uvoľňovať, môže mať mozog pocit, že človek stráca rovnováhu alebo padá.
@doris11 presne 🤣🤣🤣
vola sa to hypnagogicke zášklby 🙂 je to neškodná porucha zaspávania. brat to ma zakaždým keď zaspava a do takej miery že sa švagrinej zopárkrát aj ušlo :D
@kristinka92 presne, môj muž sa smeje, že mu mám odpustiť keď mi večer struhne, ale že on ma ľúbi 🤣🤣🤣🤣 párkrát som od neho dostala, keď mu skočila ruka 🙈
Ja som kedysi citala, ze to je pozostatok z doby, ked clovek prespaval na stromoch. Ze tym mozog nejako skusal, ci clovek nespadne, ked zaspi. 😁 co je na tom pravda neviem,ale aj ja to mam. 😂
Je to normálne často sa na to zobudím, ze mi noha či ruka vystreli
Nemáš skôr pocit akoby ta niekto potiahol?
Aj ja to mávam.

To je také uvoľnenie svalstva, nie je to choroba. Ja to mám tiež.