icon

Priateľ na chvíľu prestal vidieť: Čo robiť?

6. jan 2025

Dnes sa stalo že sme ležali na gauči a priateľ sa začal chytať za hlavu, bol vystrašený, hovoril že niečo sa deje, prečo sa to deje, je zle, čo to je, ja som bola veľmi vystrašená nevedela som čo robiť čo mu je, potom hovorí že oči že nevidí. O minútu možnosť dve znova videl, hovoril že vraj sa mu to stalo pred rokmi a vtedy mu lekári len povedali že nevedia čo to je. Ale mne to nedá trvám na Tom aby absolvoval vyšetrenia, pozrela som na nete a môže to byť vážne.

Strana
z2
rozculena
6. jan 2025

a čo chceš od MK?Diaľkovú diagnostiku?

dotka04
6. jan 2025

Panický atak?

autor
6. jan 2025

@rozculena veď nebuďte také nepríjemné

autor
6. jan 2025

@dotka04 myslíte že z toho môže byť dočasná strata zraku? idem si to pozrieť

soldi
6. jan 2025

Moj ex mal raz takyto stav po marihuane

marianarem
6. jan 2025

Kamoska to mala z nizkeho tlaku. Normalne sa jej raz stalo, ze stratila zrak v mhd-cke. Musela sa vozit, az kym sa jej nevratil, bolo to dost dlho.
Urcite nech priatel ide na vysetrenia.

loliki
6. jan 2025

Veď treba ísť k obvodnému a na vyšetrenia. Cievne, neurológia a pod.
@marianarem Mne sa to tiež stávalo pri dlhom státí, vydýchaný vzduch, treba si sadnúť, nech sa dokrví mozog a zvýši tlak. Je to prvé upozornenie pred odpadnutím. Niektorí odpadnú hneď .

marianarem
6. jan 2025

@loliki Ona prave neodpadla, aj sedela, proste stratila zrak a na dost dlho, az na konecnu sa viezla. Nasli jej len velmi nizky tlak.

motherofflower
6. jan 2025

Može to byť aj vážnejšia diagnóza, ale radšej negoogli (zbytočne sa možno vystrašíš) , nech sa dá priateľ vyšetriť.

tykat
6. jan 2025

Co si pred tym dal? Ale pravdu 🧐

loliki
6. jan 2025

@marianarem Prvá pomoc je poľahnúť a zdvihnúť nohy, ale viem si to predstaviť v MHD také divadlo. 🙂

autor
6. jan 2025

@tykat nič si nedal

dismonika
6. jan 2025

nie je migrenik? Raz sa mi stalo niečo podobné.

zuzana76
6. jan 2025

urcite navstivit lekara aj roztrusena skleroza multiplex sa tak prejavuje

motherofflower
6. jan 2025

@zuzana76 na to som aj ja myslela, ale radšej som nenapísala.

marianarem
6. jan 2025

@loliki No ona hlavne nechapala, co to vobec je. Ale ja mavam tiez nizky tlak, takze zapamatam si prvu pomoc 🙂

miska1997
6. jan 2025

Drogy ?

babydesire
7. jan 2025

No pred stratou vedomia - odpadnutim , strati clovek zrak a po prebrati chvilku trva kym sa uplne vrati,,zazila som vela krat...este ma napada migrena, ta je tiez spojena s docasnou slepotou,, a horsie pripady - nador,,treba ist k lekarovi

rozculena
7. jan 2025

áno,som nepríjemná,lebo sa nemáš vypytovať a hľadať že čo to je,ale utkať na pohotovosť

lukbe
7. jan 2025

Obvodný, neurológia, možno očné.

ronie338
7. jan 2025

Hneď na pohotovosť stw mali ísť. Ja som také mala a mala som porážku. Teda zakrvqcal mi kavernom. A mam tam ešte jeden. Ale to na ct nevidno ale na mr áno. Treba to ale vyšetriť. Môže to byť aj len migréna ktorá sa takto prejaví. Ale bez vyšetrenia nezistí nič

stanulienkat
7. jan 2025

Nizky tlak, nedostatok tekutin...

3petka
7. jan 2025

Toho je veľa. Treba mu ísť na vyšetrenie. Môže byt nizky tlak, vysoký tlak, nejaká zrazeninka mu mohla niekde pobludit a spôsobiť to. To je len na Dr.

zabka79
7. jan 2025

No toto robi migrena ak sa vylucia ostatne veci napriklad po ct hlavy

haliee
7. jan 2025

@marianarem teda, chuda, toto muselo byt...

barbora854
7. jan 2025

@dotka04 panický atak ?😂to už kde sme
Autorka teraz vážne -sadnite do autá zbehnite na pohotovosť pretože toto môže byt príznak porážky -veľmi častý .presne taký mal aj môj otec a na druhý deň ráno ho brala sanitka .radsej vyšetriť ako neskôr ľutovať

dotka04
7. jan 2025

@barbora854 vsak ked sa zacne chytat za hlavu a kricat, ze sa nieco deje a preco sa to deje, tak to je skor zalezitost psychiky. Ak by najskor prestal vidiet a toho sa zlakol, to je ina vec, ale z popisu autorky to tak nevyznieva. Ak prestanes vidiet, skriknes najskor “nevidim” alebo nieco podobne a nie, ze zle je, preco sa mu to deje atd…

barbora854
7. jan 2025

@dotka04 tak každý ináč prežíva
Škoda že autorka nepíše

autor
7. jan 2025

@dotka04 si úplne ale úplne vedľa, asi som to zle opísala, sama som bola vystrašená neviem dokonale opísať situáciu kde som bola v šoku

Strana
z2