Priberanie počas menopauzy
16. júl 2025
Aky je dôvod, že ženy priberajú v tomto období?Mne je už do plaču menzes ešte mám, ale 2x ročne mi vynechá mám 46 r.Za 3 r som pribrala 15 kg.A nie, nejem viac, nejem sladkosti, jem dosť bielkovín prvý rok som pribrala najviac ani nehladujem, že by som vynechavala jedlo a telo by si robilo zasoby..Stitna žľaza je v poriadku, lieky neberiem žiadne.Tak prečo?????
Všetky pekne šaty sú mi malé mám 85 kg.Ked som išla rodiť mala som 81😭Bojím sa čo bude, keď budem staršia, ale ja už naozaj neviem čo mám zmeniť.ked som pred rokmi pribrala tak max 2 kg dovolenka, Vianoce, leto.Nemam rozumné vysvetlenie prečo????
Prosím nepíšte mi, že viac jem, lebo nejem.Na šťastie cholesterol aj LDL mám dobrý aj tlak

@anonym_autor Poznám to úplne. A čo mi odporučila lekárka, keď som sa nato pytala na endokrinológii nechce počuť žiadna žena čo bojuje s kiami. Iba to čo viem dávno a nedokážem dodržiavať. Jesť striedmo. Malé porcie,vynechať úplne sladké, pečivo aj jedlá z múky .nahradiť celodenným pečivom v minimálnom množstve, prílohy nahradiť zeleninou a ovocím.Ziadne ťažké tučné a vyprážané jedlá a zopkanie po večeroch.
Nesladiť a ani žiadne sladké nápoje a veľa vody piť a kilá dolu pôjdu. A pohyb.
Ja som jej nato musela povedať, že to všetko viem, len nie sme ako rodina nastavený na také stravovanie a potom nevydržím a dám si to čo jedia aj ostatný. Alebo pri našich častých oslavách to vydržať neviem.