Príčiny a riešenia bolesti nôh a únavy u matky
Som unavená a bolia ma nohy. Trvá to cca dva týždne. V práci chodím hore dole aj 30 tisíc krokov denne. Nohy ma bolia od kolien dole. A strašná únava na mňa ide. Včera po obede som si ľahla že si natiahnem nohy a zaspala som. Nemám ešte ani 40 rokov. Poraďte, čo by mi pomohlo? Mám malé deti škôlkar a prváčka, domácnosť, záhradu, manžel moc nepomáha tak všetko je na mne. Mám niečo brať na imunitu alebo prečo tie bolesti?
Preniest niektore povinnosti na manzela. Manzel pomahat nema, ma sa podielat na chode domacnosti a vychove a starostlivosti o deti. Aj deti aj domacnost su rovnako tvoje ako jeho. Mas najvyssi cas na to aby si to zmenila.
@vanilkovazmrzka
@viestta Na toto som sa nepýtala.
Máš vhodnú pre obuv?neopuchaju, nemáš kŕčové žily?no tak si zaspala telo vie čo robí je jar, po zime sme unavení chyba d vitamin
Aha no tak nadalej mu rob otroka nad ramec svojich fyzickych moznosti a cakaj na zazrak 🤷♀️
Tak prepac, ze som sa opovazila skritizovat vas rodinny zivot. Myslim si, ze tu je kazda rada zbytocna, ked nevies (neches?) odstranit pricinu svojej nekonecnej unavy.
@viestta Viem že manžel mi málo pomáha no o tom není diskusia. Pýtala som sa na iné. Manžel má zdravotné problémy čo nechcem rozoberať a pre to je všetko na mne. Pýtala som radu čo na únavu
Tak potom urobit zahradu nizkoudrzbovu a zapojit do prac aj deti.
Prečo ťa napadla práve imunita?si často chorá?
Skôr ortopéd, neuro, cievny chirurg ..asi si už zvyknutá na ten pohyb môžeš zle držať chrbticu a z toho bolia nohy....ja som robila v záhrade v piatok a ešte dnes mám svalovicu😆tak aj na to si musíš zvyknúť, keď to bolo po dlhšom čase.Mozno potrebuješ vložky do topánok čokoľvek...
@simsalabim To sa nedá a deti sú ešte malé.
@luccija Túto zimu áno som viac chorlava všetko chytím od dieťaťa zo škôlky. Či mi nechýbajú vitamíny alebo neviem.
Vsetko sa da. Co sa stane, ak skoncis na lozku? Ono treba mysliet aj na seba.
@simsalabim Preto sa pýtam čo mám robiť aké vitamíny alebo lieky brať aby mi bolo lepšie?
Bude ti chýbať minimálne vitamín D a potom asi aj železo. Pri ms má hodne oblievajú nohy mám slabé železo, dcéru tiež tak.
Nech ti obvodná urobí krvný obraz aspoň...
No a ja sa ti snazim povedat, ze mozno pomoze zlavit tempo 🤷♀️ Ale ak chces skusit doplnky, zacala by som u obvodnej lekarky.

Mas prinutit manzela aby pomahal