Príčiny a riešenia bolesti ramena od pleca po lakeť
Prosím vás, nemáte skúsenosti? Mamu boli od piatku rameno (bolesť od pleca po lakeť). Neviete čo by jej pomohlo alebo čo by to mohlo byť? Ruku si nepresilila ani sa neudrela...
kalcifikat, syndrom zmrznuteho ramena... moze to byt vselico, treba ist na vysetrenie
to ju nesmies posielat, to musis zavolat, objednat ju a ten termin jej zapisat do kalendara, potom pripominat a nakoniec mozno aj ist s nou.
to ju nesmies posielat, to musis zavolat, objednat ju a ten termin jej zapisat do kalendara, potom pripominat a nakoniec mozno aj ist s nou.
@kofa77 a kde sa s tým chodí? Asi najskôr k obvodnému a on dá výmenný lístok,však?
To už trvá dlho, veľmi dlho. Ja to mám zo závodu. Nie zatial to nemám v pláne.Aj po zlej skúsenosti s ordopédom aj kvôli tomu, že si nemôžem dovoliť chodiť po lekároch.Lebo väčšinou čo viem od kolegýň tak rehabilitácie a u nás sa čaká aj tri mesiece. Druhý je zase zdierač peňazí. Ak mi dá liečby mozem min. 200€ pripraviť.
ano. alebo ked uz bola niekedy u nejakeho ortopeda, tak vymenny by sa uz nemal vyzadovat, len povies, ze tam uz chodila.
ked nie, tak vseobecny. ono ked ju to velmi boli, ze nemoze spat, tak aj vseobecny vie dat injekcie od bolesti, ale potom aj tak ortoped musi pozriet.
To už trvá dlho, veľmi dlho. Ja to mám zo závodu. Nie zatial to nemám v pláne.Aj po zlej skúsenosti s ordopédom aj kvôli tomu, že si nemôžem dovoliť chodiť po lekároch.Lebo väčšinou čo viem od kolegýň tak rehabilitácie a u nás sa čaká aj tri mesiece. Druhý je zase zdierač peňazí. Ak mi dá liečby mozem min. 200€ pripraviť.
@cukroska no je to hrozne to naše zdravotníctvo
tak chodte aspon na pohotovost, tam vam tiez pichnu a daju injekcie na par dni, trocha ulavia od bolesti
ano. alebo ked uz bola niekedy u nejakeho ortopeda, tak vymenny by sa uz nemal vyzadovat, len povies, ze tam uz chodila.
ked nie, tak vseobecny. ono ked ju to velmi boli, ze nemoze spat, tak aj vseobecny vie dat injekcie od bolesti, ale potom aj tak ortoped musi pozriet.
@kofa77 áno v noci nespala od bolesti... No dúfam že zajtra pôjdem, ma ju kto odviezť, je doma oco... Vraj pôjdu...no to som zvedavá...
Áno to ma odraza pri všetkom. Ja si myslím, že aj s krčnej to je,lebo mna bolieva aj krčná .A práve na neurológii som po 150€ prestala rátať a po vyše 200€ukončila liečbu aj PN. Ale to bolo dávno.Dosť mám lekárov a už mi je trápne ísť za obvodným. Pripadám.si ako hypochonder, tsk radšej to neriešim už pár rokov.
Tak prajem mamine nech jej to prejde a pomôžu jej lekári.
Odporúčam ísť po vlastnej osi k fyzioterapeutovi, ktorý odstráni problém, lekári dávajú lieky len na tlmenie bolesti, rehabilitácia v nedohľadne...
@kofa77 Obvodný už nemôže pichnúť injekciu ani obstrek.Teda mne zvykol keď som mala seknutý krk a už naposledy mi povedal, že len ortopéd a predpísal mi flector,že kým ma zoberie ortopéd.
Skúste magnézium, uvolní to stuhnuté svaly, obmedzte kofeín, sladké a múčne jedlá + pridajte viac zeleninu, ovocie, zdravé tuky...
@kofa77 Obvodný už nemôže pichnúť injekciu ani obstrek.Teda mne zvykol keď som mala seknutý krk a už naposledy mi povedal, že len ortopéd a predpísal mi flector,že kým ma zoberie ortopéd.
@cukroska fakt? Lebo u nas pichol aj vseobecny nieco prori bolesti, ale asi tak pol roka dozadu. Alr na pohotivosti dali injekcie na par dni
Tak prajem mamine nech jej to prejde a pomôžu jej lekári.
@cukroska ďakujem ❤️ aj ty sa drž ❤️
@cukroska fakt? Lebo u nas pichol aj vseobecny nieco prori bolesti, ale asi tak pol roka dozadu. Alr na pohotivosti dali injekcie na par dni
@kofa77 Môj mi tak povedal, ale dovtedy mi dal,ale na krčnú.
S ramenom som nebola. A na pohotovosti by ma hnali kade ľahšie. U nás takéto neúrazové záležitosti nemajú radí. To by som radšej v noci krabičku ibakgunu zjedla ako ísť na pohotovosť
Skúste magnézium, uvolní to stuhnuté svaly, obmedzte kofeín, sladké a múčne jedlá + pridajte viac zeleninu, ovocie, zdravé tuky...
@vakatko magnézium som jej hneď kázala, ja si ho dávam pri všetkom 🤣🤣
@kofa77 Môj mi tak povedal, ale dovtedy mi dal,ale na krčnú.
S ramenom som nebola. A na pohotovosti by ma hnali kade ľahšie. U nás takéto neúrazové záležitosti nemajú radí. To by som radšej v noci krabičku ibakgunu zjedla ako ísť na pohotovosť
@cukroska u nas je ortopedicka pohotovost, uz sme boli s dvoma clenmi rodiny, normalne pichli injekciu, dali na dalsie 4 dni a potom bud povoli alebo smer ortoped
Ahoj dvihne ruku?
Mg treba ho užívať dlhodobo, nie len pri bolesti. Nech sleduje po ktorom jedle sa bolesti zhoršujú.
@kofa77 Toto nie je stav na pohotovost.
@zuzanaete Súhlasím.Nie je to akútne a vie to vybaviť obvodný lekár druhý den a poslať k odbornému. U nás by mi dali keby som s tym išla. Akože ošetrili by,ale to by som sa napočúvala,že to nie je úrazové atď..raz sme boli s mamou keď spadla a nešlo sa ten deň, ale druhý, lebo až druhý deň ju to začalo bolieť veľmi a bol piatok poobede ked sme prišli z roboty tak nevedela už ani prejsť sama. Narazila si bedrový klb a už mali pripomienky aj musela platiť, lebo sme neprišli hneď.
Mne obvodná na to dala lieky https://www.benulekaren.sk/guajacuran-drg-30x20... na uvoľnenie svalstva a tiež nejaké tablety od bolesti, nepamätám si aké ale obsahovali aj tramal. To kus zabralo. Ibalgin novalgin nič také mi nepomáhalo. Mam za sebou ortopédia, rehabilitačné 2 série rehabilitácii, začiatkom júla ma čaká ďalšia. Ale už viem fungovať bez liekov. Na lieky proti bolesti som dávala pozor toť závislosť mi netreba.
Mala som ...vybrala som 2 balenia kolagén stada 4000 a pomohlo+magnézium
Mne obvodná na to dala lieky https://www.benulekaren.sk/guajacuran-drg-30x20... na uvoľnenie svalstva a tiež nejaké tablety od bolesti, nepamätám si aké ale obsahovali aj tramal. To kus zabralo. Ibalgin novalgin nič také mi nepomáhalo. Mam za sebou ortopédia, rehabilitačné 2 série rehabilitácii, začiatkom júla ma čaká ďalšia. Ale už viem fungovať bez liekov. Na lieky proti bolesti som dávala pozor toť závislosť mi netreba.
@zalka Ano to beriem občas aj ja aj iný na uvoľnenie svalstva čo mi dali na chrbticu. A keď nemám tak dám predpísať aj flector.

Normálne som sa trhla,že som to písala ja 😁 Mam rovnaký problém ,ale u mňa dihodobo. A sú lepšie dni,horšie dni. Každopádne ma to bolí aj v klude,v noci a stále musím lieky od bolesti.Teraz v noci ma tak strašne bolela, že som išla zblázniť od bolesti. Ja si dávam tabletky na uvoľnenie svalstva a od bolesti. A natieram veral masť A zaclony vyvesit je úplne nemysliteľné. Je to pravá ruka a pracovať s ňou musím všetko a je to na nervy .
Takže uvítam aj ja rady.