icon

Príčiny a riešenia bolesti ramena od pleca po lakeť

2. jún 2025

Prosím vás, nemáte skúsenosti? Mamu boli od piatku rameno (bolesť od pleca po lakeť). Neviete čo by jej pomohlo alebo čo by to mohlo byť? Ruku si nepresilila ani sa neudrela...

zuzanaete
2. jún 2025
@kofa77

@zuzanaete ale je, cerstva skusenost z vikendu

@kofa77 Ruka boli od piatku. Dnes mala moznost riesit s lekarmi a nie vecer bezat na pohotovost. Ak by dnes riesila a nic realne neporiesila a bolest by bola neznesitelna, tak kludne ist aj na tu pohotovost.

autor
2. jún 2025
@brendaa

Ahoj dvihne ruku?

@brendaa no to veru neviem... Asi len trochu, aj vôbec. Hore ju určite neda

aurora33
2. jún 2025
@cukroska

Normálne som sa trhla,že som to písala ja 😁 Mam rovnaký problém ,ale u mňa dihodobo. A sú lepšie dni,horšie dni. Každopádne ma to bolí aj v klude,v noci a stále musím lieky od bolesti.Teraz v noci ma tak strašne bolela, že som išla zblázniť od bolesti. Ja si dávam tabletky na uvoľnenie svalstva a od bolesti. A natieram veral masť A zaclony vyvesit je úplne nemysliteľné. Je to pravá ruka a pracovať s ňou musím všetko a je to na nervy .
Takže uvítam aj ja rady.

@cukroska skus fyzio, to by ti urcite pomohlo

brendaa
2. jún 2025

Určite lekár, môže tam byť zápal, ktorá ruka ju bolí?
Koordináciu ma dobrú!? srdce, tlak krvný v pohode?
Môže to byť z krčnej chrbtice. Ja mám nález a u mňa dávnejšie na neuro pohotovosti to riešili infúziou 👌... Medzitým urobili rtg kde potvrdili diagnózu.. Ruky musím šetriť...

mrvulka
2. jún 2025

Tiež s tým bojujem nejakých min.7 rokov
Nebolelo to stále.Zo začiatku napr .2 týždne,pol roka bez bolesti.
Každý jeden atak trval dlhšie,a intervaly medzi atakmi sa skracovali.Posledný trvá od augusta minulého roku, a aby toho nebolo málo,začala ma bolieť už aj ľava ruka.Ináč s týmto má problém veľmi veľa ľudí.Ortopéd mi povedal,že to bude doživotná záležitosť.Lieky momentálne neuživam žiadne,asi som si na tú bolesť už aj zvykla.Ale je to hrozne najmä v noci,keď tak jednoduchá vec,ako je prikrytie paplónom je nesmierne bolestivé

cukroska
2. jún 2025
@zalka

@cukroska divný lekári u vás... Ja v sobotu ráno na urgente, ošetrili, nešlo o úraz... A nič som neplatila. A to pritom piatok som behala po Dr. A nič nezistili akurát vylúčili trombózy.

@zalka Tak chvalabohu, že to máte tak .lMy sme boli naposledy na urgentne so syrom dospelym, ešte po covide.Teda po tom období. Ale on mal iné problémy.Nedalo mi dýchať, bolesť na hrudníku..našťastie všetko dopadlo dobre. A pár rokov dozadu s mamou,ale to sa došomral lekár, že prečo ske neprišli hneď, že sme mali ísť na ambulanciu .Ale samozrejme ošetrili ,urobili rontgen.Inak vďaka bohu nechodíme na pohotovosť.

cukroska
2. jún 2025
@aurora33

@aurora33 Bola som v začiatkoch, ale to je už aj tri roky ak nie viac, keď som už nevedela v práci fungovať. Zaplatila som si dával mi nejakú liečbu, prístrojom, ale už nepamätám čo.A nepomohlo hneď, ale neskôr už bolelo menej. Ale viem, že som nechala dosť peňazí. A len preto, že som chcela ísť do nemocnice a čakanie 3 mesiace.

cukroska
2. jún 2025
@aurora33

@aurora33 Ďakujem za radu, samozrejme určite by pomohlo. Ale som presvedčená, že tto od krčnej chrbtice bude. Cítim pravú stranu vždy takú stuhnutú akoby spazmy aj na tej pravej ruke. Až na dotyk to bolí a vo vnútri trhá,šklbe keď je v kľude. Aj v noci.

autor
3. jún 2025
@brendaa

Určite lekár, môže tam byť zápal, ktorá ruka ju bolí?
Koordináciu ma dobrú!? srdce, tlak krvný v pohode?
Môže to byť z krčnej chrbtice. Ja mám nález a u mňa dávnejšie na neuro pohotovosti to riešili infúziou 👌... Medzitým urobili rtg kde potvrdili diagnózu.. Ruky musím šetriť...

@brendaa ľavá ruka

brendaa
3. jún 2025

Určite lekár, drzim palce, hneď fyzio bez lekára by som určite nedala, hlavne treba nájsť príčinu.. Starší sused to mal od srdca, niekto fakt z tej krčnej chrbtice, alebo artritída, artróza....
Rieši neurolog, ortoped, reumatolog, hlavne ak sa omedzí pohyblivosť treba to riešiť....vyšetrí sa aj krv.
Drzim palce

aurora33
3. jún 2025
@cukroska

@aurora33 Ďakujem za radu, samozrejme určite by pomohlo. Ale som presvedčená, že tto od krčnej chrbtice bude. Cítim pravú stranu vždy takú stuhnutú akoby spazmy aj na tej pravej ruke. Až na dotyk to bolí a vo vnútri trhá,šklbe keď je v kľude. Aj v noci.

@cukroska tak ten fyzio riešil tiež len následky, nie príčinu. Škoda. Drzim palce nech niekedy najdes skutočného odborníka. Musí to byt veľmi ťažké sa tak dlho trapit.

avanka
3. jún 2025

Pravdepodobne kalzifikat v ramene..zažila som pred 3 rokmi. Treba ísť k obvodnej, výmenný lístok k ortopédovi, nasleduje RTG, mr a od toho sa bude odvíjať postup. Ja som ho mala vyše 2 cm, brala som magnet,laser,potom mi urobili zákrok barbotage v Trnave. Bol mi pichnuty aj obstrek ortopedom. Bolesti prešli.

zalka
3. jún 2025
@cukroska

@zalka Tak chvalabohu, že to máte tak .lMy sme boli naposledy na urgentne so syrom dospelym, ešte po covide.Teda po tom období. Ale on mal iné problémy.Nedalo mi dýchať, bolesť na hrudníku..našťastie všetko dopadlo dobre. A pár rokov dozadu s mamou,ale to sa došomral lekár, že prečo ske neprišli hneď, že sme mali ísť na ambulanciu .Ale samozrejme ošetrili ,urobili rontgen.Inak vďaka bohu nechodíme na pohotovosť.

@cukroska i také poznám, cez covid... Som sa dovalila na urgent večer reku bud mam infarkt abo ma seklo. Tak ako tvoj syn, dýchať nedalo... Tiež som nič neplatila ale držali ma 3 hodiny... Vyšetrenia a potom infuzky a bolo dobre. A tiež práve rameno hapruje, ale to i som cítila keď ma Dr vyšetrovali, že sa správa ináč ako ľavé.

cukroska
3. jún 2025
@zalka

@cukroska i také poznám, cez covid... Som sa dovalila na urgent večer reku bud mam infarkt abo ma seklo. Tak ako tvoj syn, dýchať nedalo... Tiež som nič neplatila ale držali ma 3 hodiny... Vyšetrenia a potom infuzky a bolo dobre. A tiež práve rameno hapruje, ale to i som cítila keď ma Dr vyšetrovali, že sa správa ináč ako ľavé.

@zalka aj syn tak presne. Nakoniec to dobre dopadlo a mal preťažené rameno a zabrali infúzie a flector na uvoľnenie. Ale on vôbec necítil, že by ho rameno bolelo,iba príznaky ako infarkt, bolesť pri srdci.Veflmi som sa vtedy zlakla. Naozaj všetko zo všetkým suvisi.

cukroska
3. jún 2025
@aurora33

@cukroska tak ten fyzio riešil tiež len následky, nie príčinu. Škoda. Drzim palce nech niekedy najdes skutočného odborníka. Musí to byt veľmi ťažké sa tak dlho trapit.

@aurora33 Určite pôjdem s tým, lebo ako píšem mám to roky a čím ďalej sa to zhoršuje. Raz lepšie raz horšie a teraz nemám fyzicky náročnú prácu, ale ruku potrebujem a ešte veľmi dlho aj budem. Do dôchodku veľmi daleko.Ale som presvedčená, že s krčnej chrbtice. Len u nás to čakanie a keď nasadia liečby tak sa nejde človek doplatiť.

autor
3. jún 2025

Baby tsk obvodný ju poslal na chirurgiu

lenka_da
3. jún 2025

Daj vediet, prosim, ako postupovala dalej. Aj mna boli cele rameno uz skoro mesiac...

avanka
3. jún 2025
@cukroska

a chirurg ju pravdepodobne pošle k ortopédovi

@cukroska neviem, či takéto príznaky sú z krčnej. ja mám útlak na krčné stavce, ktorý som si vypestovala sama pri dllllhých jazdách na mtb biku a necítim bolesť, ale tŕpnutie rúk, bolesti hlavy, krku, zavrate, vracanie. brat je neurológ, takže okamžitá mr chrbtice

brendaa
3. jún 2025

rtg urobí hádam

autor
3. jún 2025
@brendaa

rtg urobí hádam

@brendaa áno RTG vraj si tam zmeny staršie, dal injekciu a kontrola o dva týždne... Neviem či si tablety nejaké...

autor
3. jún 2025
@avanka

@cukroska neviem, či takéto príznaky sú z krčnej. ja mám útlak na krčné stavce, ktorý som si vypestovala sama pri dllllhých jazdách na mtb biku a necítim bolesť, ale tŕpnutie rúk, bolesti hlavy, krku, zavrate, vracanie. brat je neurológ, takže okamžitá mr chrbtice

@avanka možno by ju iný poslal ale tento starý doktor je úžasný milý trpezlivý, škoda že už končí...jeden úžasný chirurg a človek

vakatko
3. jún 2025

@autorka aké zmeny? zaujíma ma to, nevyjadril sa bližšie?
Keby tam mala zápal dal by jej antibiotiká, asi dostala magnéziovú injekciu na uvoľnenie svalu, zrejme sú to len svalové spazmy z nedostatku vitamínu C a elektrolytov zo stravy. Neporadil jej užívať magnézium, alebo niečo iné? zmenu stravy...
https://www.brainmarket.sk/blog/elektrolyty--mi...

autor
3. jún 2025
@vakatko

Keby tam mala zápal dal by jej antibiotiká, asi dostala magnéziovú injekciu na uvoľnenie svalu, zrejme sú to len svalové spazmy z nedostatku vitamínu C a elektrolytov zo stravy. Neporadil jej užívať magnézium, alebo niečo iné? zmenu stravy...

@vakatko krátko som s ňou hovorila. Ešte sa opýtam...

cukroska
3. jún 2025
@avanka

@avanka Ja si len myslím..tak už jedine s toho hnusného závodu čo som robila. Veď od vtedy ma bolí stále. Už tam nerobím dlho a vubec nie je lepšie. Vlastne už je málo dni kedy si nemusím dať liek. Už som si bola dnes pre výmenný lístok a pôjdem sa objednať na ordopédiu.To ma mrzí, že si si takto zničila zdravie. Ale dobre, že máš aspoň za kym ísť. Tak nech ti to pomôže hlavne 🙏 Ja som mala veľké problémy s krčnou pred rokmi. Chodila som dlho na všelijaké rehabilitácie, cvičenia.Ale mňa často seklo a neskutočne ma bolela a od toho aj hlava. Dlho nič nezaoberalo,ale potom prešlo. A krk mám stuhnutý stále, ale cvičím a chvalabohu nebolí ma ako pred rokmi.

avanka
3. jún 2025
@cukroska

@avanka Ja si len myslím..tak už jedine s toho hnusného závodu čo som robila. Veď od vtedy ma bolí stále. Už tam nerobím dlho a vubec nie je lepšie. Vlastne už je málo dni kedy si nemusím dať liek. Už som si bola dnes pre výmenný lístok a pôjdem sa objednať na ordopédiu.To ma mrzí, že si si takto zničila zdravie. Ale dobre, že máš aspoň za kym ísť. Tak nech ti to pomôže hlavne 🙏 Ja som mala veľké problémy s krčnou pred rokmi. Chodila som dlho na všelijaké rehabilitácie, cvičenia.Ale mňa často seklo a neskutočne ma bolela a od toho aj hlava. Dlho nič nezaoberalo,ale potom prešlo. A krk mám stuhnutý stále, ale cvičím a chvalabohu nebolí ma ako pred rokmi.

@cukroska najhoršie teraz sa dostať v normálnom čase k odborníkovi. Ale snáď aj ty poriesis..ja jazdím stále, len hľadám správnu techniku, robím častejšie prestávky..musím sa s tým naučiť žiť,iné riešenie nie je

cukroska
3. jún 2025
@avanka

@cukroska najhoršie teraz sa dostať v normálnom čase k odborníkovi. Ale snáď aj ty poriesis..ja jazdím stále, len hľadám správnu techniku, robím častejšie prestávky..musím sa s tým naučiť žiť,iné riešenie nie je

@avanka Presne si to povedala..problem je vôbec sa dostať niekde včas a druhá vec, že takéto veci sa už väčšinou vyliečiť nedajú. Len zmierniť bolesti,pravidelne cvičiť a naučiť szss tým žiť .

cukroska
3. jún 2025
@avanka

@avanka Ono to je v mojom prípade tak,že ťažšie úkony už vôbec nevládzem ako predtým. Dokonca mi je ťažká aj kabelka cez plece. Akoby som mala cudziu ruku. A hlavne večer v klude aj v noci také trhavé bolesti, akoby šklbanie vždy cítim, niekedy brnenie.Velmi mi to znepríjemňuje život.

aurora33
3. jún 2025
@vakatko

@vakatko podla mňa pozapalove zmeny.

avanka
3. jún 2025
@cukroska

@avanka Ono to je v mojom prípade tak,že ťažšie úkony už vôbec nevládzem ako predtým. Dokonca mi je ťažká aj kabelka cez plece. Akoby som mala cudziu ruku. A hlavne večer v klude aj v noci také trhavé bolesti, akoby šklbanie vždy cítim, niekedy brnenie.Velmi mi to znepríjemňuje život.

@cukroska kolegyňa tak mala..zistili zamrznuté rameno,pol roka bola doma, poskusali všetko, v marci ju operovali a tým, že tak dlho čakali, už nikdy nebude mať ruku 100 percentne funkčnú

vakatko
3. jún 2025
@aurora33

@vakatko podla mňa pozapalove zmeny.

@aurora33 áno môžu, vtedy pomôže kolagén ako u marcellka32