Príčiny opakovaných opuchov viečka a ich riešenie
Raz za cas mi zvykne opuchat viecko, vacsinou len lave, obcas aj prave. Zacina to od kutikov niekedy to prejde aj na cele viecko niekedy ostane len v kutiku. Kutik byva aj zacervenany. Vacsinou to byva v skuskovom ked mam viac stresu a pozeram vela do pocitaca a mam horsi spankovy rezim. Do 2 tyzdnov to vacsinou uplne zmizne samo. Bola som s tym raz aj u ocnej tam nic nezistili, dala mi tobradex mast, co to do tyzdna upokojilo, ale odporucila mi ist na nefrologiu, endokrinologiu, alergologiu, kde som vsade bola ale taktiez nic nezistili. Myslite ze je to normalne a ze je to teda len z toho stresu alebo za tym moze byt nejaky iny problem?
od mlada mi opuchaju oci, hlavne rano sa budim s opuchom - vodnatym, vpriebehu dna viac ci menej ustupi.
rovokuju mi to dost hormony - PMS a aj nespravna strava ( vela sacharidov, nedostatok tekutin )
takze aj takato moze byt pricina.
@camelie12
Neviem ze ci to je jacmen lebo hnis ani vyrazka tam nikdy nebola. Makeup na oci pouzivam zriedka ale ked ano tak sa vzdy vecer odmalujem. Ta imunita to by mozno mohlo byt lebo posledny rok som bola castejsie chora. Vitamin d 2000iu beriem od jesene do cca maja.
@majamat nespravna strava a malo tekutin to by sedelo ku skuskovemu
skus zredukovat sacharidy a dost tekutin, zameraj sa na zdravu stravu - dostatok vlakniny, zeleniny ( obsahuje cenne mineraly )

Aku mate hygienu oci? Vecer pred spanim si odmalujete aj ocny makeup?
Bud tam ostavaju necistoty alebo mozete mat znizenu imunitu. Mne sa jacmene a vlcie zrna zacali robit v tehotenstve a po porode pocas kojenia. Mala som aj nizku hladinu vitaminu D. Teraz uz mam dlhsi cas pokoj. Cca 1x do roka sa mi zapali ocne viecko a do par dni to same zmizne. Takze ta frekvencia je o dost nizsia.
Pomaha este aj kupit si taky gelovy ocny vankusik, ktory sa nahreje a prilozi na oko. Stahuje zapal z oka (to najma vtedy, ak to svrbi).
No je to neprijemne. Drzim palce, nech to coskoro vyriesite! 😉