icon

Príčiny žltých fľakov pod očami

vorosen
14. nov 2025

Ahojte. Mam takéto fľaky pod očami. Pod jedným väčšie pod druhým menšie. Začalo mi to g roku 2020, cca dva roky po potrate. Väčšinou sa uvádza názov Xanthelasma...dôvodom môže byť uskladnenie tukov, alebo znížena schopnosť metabolizmu lipidov. Som chudá, vždy som bola a mala problém pribrať. Ani po 2 tehotenstvach som nič nenabrala.

Môže to byť spôsobené aj hormonálne?

Výsledky krvi sú negatívne, všetko mám v poriadku, takže doktor to už riešiť nebude...

Máte s tým niekto skúsenosť?

Príčiny žltých fľakov pod očamiPríčiny žltých fľakov pod očami
lasona
14. nov 2025

Áno je to tak ako píšeš , odstraňuje sa to chirurgický. A problem je práve s cholesterolom. To ze si chuda, nič neznamená. Môžeš mas vysokú hladinu cholesterolu, aj napriek tomu. Skus doktora..

anonym_e2fa9c
14. nov 2025

objednaj sa na krv. daj si vyšetriť cholesterol.

anonym_b6105f
14. nov 2025

so zlcnikom nemavas problemy? s mocakom, a krv jasne, vysetrit.
ja som silna a v zivote som nemala vysoky cholesterol. to neznamena ze chudi ludia maju automaticky nizky. a tucni ludia nemusia mat vysoki.

anonym_9d74a2
14. nov 2025

cholesterol.

anonym_93b90d
14. nov 2025

@vorosen stukovatená pečeň môže byť problém. Kúp si pestrec mariánsky a pozri si na nete diétu na stukovatenú pečeň.

anonym_b6105f
14. nov 2025
@anonym_93b90d

@vorosen stukovatená pečeň môže byť problém. Kúp si pestrec mariánsky a pozri si na nete diétu na stukovatenú pečeň.

@anonym_93b90d stukovatelu mam roky a vzivote som toto nemala.

vorosen
autor
15. nov 2025
@anonym_e2fa9c

objednaj sa na krv. daj si vyšetriť cholesterol.

@anonym_e2fa9c výsledky krvi negatívne. Ani v stolici nič nenašli. Aj štítnu zlazu vyšetrili a nič.

vorosen
autor
15. nov 2025
@lasona

Áno je to tak ako píšeš , odstraňuje sa to chirurgický. A problem je práve s cholesterolom. To ze si chuda, nič neznamená. Môžeš mas vysokú hladinu cholesterolu, aj napriek tomu. Skus doktora..

@anonym_b6105f
@lasona doktor nepomohol. Výsledky všetko negatívne. Takže už má nemajú záujem riesit

vorosen
autor
15. nov 2025
@anonym_b6105f

so zlcnikom nemavas problemy? s mocakom, a krv jasne, vysetrit.
ja som silna a v zivote som nemala vysoky cholesterol. to neznamena ze chudi ludia maju automaticky nizky. a tucni ludia nemusia mat vysoki.

@anonym_b6105f so žlčníkom nemám problém, ani Novák. Krv vyšetrená všetko negativ.

anonym_b6105f
15. nov 2025
@vorosen

@anonym_b6105f so žlčníkom nemám problém, ani Novák. Krv vyšetrená všetko negativ.

@vorosen nasla som

Žlté kruhy pod očami môžu mať veľa príčin. Najčastejšie sú príznakom xantómu, kedy sa tuk hromadí pod kožou v dôsledku dedičnej poruchy metabolizmu tukov. Okrem toho sa však môže jednať aj o ochorenia vnútorných orgánov, chronickú únavu, poruchy v obehovom systéme, nadbytok karoténu v tele a iné.