Príčiny žltých fľakov pod očami
Ahojte. Mam takéto fľaky pod očami. Pod jedným väčšie pod druhým menšie. Začalo mi to g roku 2020, cca dva roky po potrate. Väčšinou sa uvádza názov Xanthelasma...dôvodom môže byť uskladnenie tukov, alebo znížena schopnosť metabolizmu lipidov. Som chudá, vždy som bola a mala problém pribrať. Ani po 2 tehotenstvach som nič nenabrala.
Môže to byť spôsobené aj hormonálne?
Výsledky krvi sú negatívne, všetko mám v poriadku, takže doktor to už riešiť nebude...
Máte s tým niekto skúsenosť?

objednaj sa na krv. daj si vyšetriť cholesterol.
so zlcnikom nemavas problemy? s mocakom, a krv jasne, vysetrit.
ja som silna a v zivote som nemala vysoky cholesterol. to neznamena ze chudi ludia maju automaticky nizky. a tucni ludia nemusia mat vysoki.
cholesterol.
@vorosen stukovatená pečeň môže byť problém. Kúp si pestrec mariánsky a pozri si na nete diétu na stukovatenú pečeň.
@vorosen stukovatená pečeň môže byť problém. Kúp si pestrec mariánsky a pozri si na nete diétu na stukovatenú pečeň.
@anonym_93b90d stukovatelu mam roky a vzivote som toto nemala.
objednaj sa na krv. daj si vyšetriť cholesterol.
@anonym_e2fa9c výsledky krvi negatívne. Ani v stolici nič nenašli. Aj štítnu zlazu vyšetrili a nič.
Áno je to tak ako píšeš , odstraňuje sa to chirurgický. A problem je práve s cholesterolom. To ze si chuda, nič neznamená. Môžeš mas vysokú hladinu cholesterolu, aj napriek tomu. Skus doktora..
@anonym_b6105f
@lasona doktor nepomohol. Výsledky všetko negatívne. Takže už má nemajú záujem riesit
so zlcnikom nemavas problemy? s mocakom, a krv jasne, vysetrit.
ja som silna a v zivote som nemala vysoky cholesterol. to neznamena ze chudi ludia maju automaticky nizky. a tucni ludia nemusia mat vysoki.
@anonym_b6105f so žlčníkom nemám problém, ani Novák. Krv vyšetrená všetko negativ.
@anonym_b6105f so žlčníkom nemám problém, ani Novák. Krv vyšetrená všetko negativ.
@vorosen nasla som
Žlté kruhy pod očami môžu mať veľa príčin. Najčastejšie sú príznakom xantómu, kedy sa tuk hromadí pod kožou v dôsledku dedičnej poruchy metabolizmu tukov. Okrem toho sa však môže jednať aj o ochorenia vnútorných orgánov, chronickú únavu, poruchy v obehovom systéme, nadbytok karoténu v tele a iné.

Áno je to tak ako píšeš , odstraňuje sa to chirurgický. A problem je práve s cholesterolom. To ze si chuda, nič neznamená. Môžeš mas vysokú hladinu cholesterolu, aj napriek tomu. Skus doktora..